‘In 2018 alle iPhones met OLED-scherm’

2 reacties

Momenteel heeft geen enkele iPhone een OLED-scherm, maar daar komt snel verandering in. Volgend jaar zou Apple alle nieuwe toestellen met een OLED-scherm uitrusten. Dat claimt het Japanse zakenblad Nikkei op basis van twee eigen bronnen.

Dit jaar wordt naast een iPhone 7s (Plus) ook een iPhone 8 (of: iPhone Edition) verwacht. Die krijgt volgens actuele geruchten als eerst een OLED-scherm. Apple investeert ondertussen in productiecapaciteit.

Dit jaar alleen iPhone 8 met OLED

Voldoende productiecapaciteit is de grootste horde die Apple moet nemen. Er worden maandelijks miljoenen iPhones verkocht en Samsung is momenteel een van de weinige bedrijven die op grote schaal OLED-schermen levert. Voor de iPhone 8 zou Apple een grote order bij Samsung hebben geplaatst. Ondertussen wordt samen met LG een nieuwe fabriek opgezet die schermen voor de iPhone zou gaan maken.

OLED-schermen hebben een aantal voordelen tegenover de LCD-panelen die Apple nu gebruikt. Ze gebruiken minder energie en hebben toch een realistische kleurweergave. Dat komt omdat OLED geen lichtbron (backlight) nodig heeft. Dat zorgt ook voor dieper zwart en een grotere kijkhoek. Op kleinere schaal wordt de technologie al gebruikt, de Apple Watch en MacBook Pro (Touch Bar) hebben al een OLED-scherm.

iPhone oled 16x9
Klik/tap voor groter.

MicroLED voor de Apple Watch?

Apple blijft ook ander technieken onderzoeken. Zo bleek eerder dit jaar dat er ook met MicroLED geëxperimenteerd wordt. Dit is de opvolger van het ‘traditionele’ LCD-scherm en heeft een aantal van de voordelen van OLED. Apple zou het allereerst in de Apple Watch willen gebruiken. De wearable is door zijn kleine scherm en relatief lage verkoopcijfers erg geschikt voor het proberen van nieuwe technieken.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    DBLCreations

    Joepieeee!:-D Dat is enkel goed nieuws:-)

  • Profielfoto
    Spam

    nu hopen dat ze een dark mode introduceren want die lollypop interface van Jony bevat wel erg veel wit