Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

YouTube straks beter geschikt voor verticale video

Niet iedereen is fan van verticale video, maar je moet de feiten onder ogen zien: video in portrait-modus is populair. Dat komt omdat het de meest natuurlijke houding is om met een smartphone te filmen. YouTube kan er ook niet langer omheen en past zich aan.

De YouTube-app is straks compatibel maakt met allerlei soorten video. Niet alleen verticale video, maar ook vierkante filmpjes die bijvoorbeeld met de Clips-app van Apple worden gemaakt.

Alle formaten zonder zwarte balken

Het video-venster in de app is nu nog 16×9, maar krijgt dynamische afmetingen die zich aan de resolutie van de video aanpassen. Zo worden alle beeldformaten zonder zwarte balken getoond. Bij een vierkant of verticale video zal de interface van de app gewoon wat naar onder verplaatst worden.

Je kunt overigens nog steeds door aanbevolen video’s scrollen bij het bekijken van een verticale video. De YouTube-app zal dan alleen een 16×9 uitsnede van de video tonen.

Klik/tap voor groter.

Hoewel de strijd tussen voor- en tegenstanders van verticale video nog wel even door zal gaan, heeft YouTube er nu écht voor gekozen om het formaat te omarmen. In 2015 werd verticale video al automatisch gedraaid bij full-screen-weergave. De app-update wordt binnen enkele weken verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
YouTube straks beter geschikt voor verticale video
Sluiten