Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

Youfone laat zien hoe ‘onbeperkte data’ niet moet

Abonnementen met onbeperkte data zijn in opkomst. In Nederland begon T-Mobile met het aanbieden van een bundel zonder vaste limiet en Tele2 volgde. Vandaag komt virtuele provider Youfone ook met ‘onbeperkte’ data, alleen is dat niet zo onbeperkt.

Bij T-Mobile en Tele2 krijgen gebruikers 5GB per dag die een onbeperkt aantal keer met 1GB aan te vullen is. Youfone heeft een harde limiet van 15GB per maand en knijpt daarna de snelheid af naar 64kbit/s.

Onbeperkt wordt een dure grap

Die snelheid is acceptabel voor het versturen van een WhatsApp-bericht, maar een gemiddelde webpagina van 2MB zal enkele minuten laden. De enige manier om terug te gaan naar volledige snelheid is het kopen van een extra databundel. Voor 1000MB aanvullende data betaal je € 9,00 extra, terwijl 2GB extra data € 13,00 kost. Zo wordt onbeperkt een dure grap. De provider biedt een dataplafond aan, maar dat is niet erg nuttig voor het ‘onbeperkt’ abonnement gezien de snelheid bij het bereiken van 15GB afgeknepen wordt.

Nieuwe bundels

Naast het abonnement met (niet echt) onbeperkte data heeft de provider die het KPN-netwerk gebruikt ook alle andere bundels vernieuwd. Klanten kunnen zelf hun data- en belbundel samenstellen. Onderstaande prijzen zijn op basis van een tweejarig abonnement. 4G is alleen bij de grootste databundels standaard, bij de kleinere databundels kost het een euro per maand extra.


Youfone heeft de bel-en sms-bundels vergroot. De prijs is ongewijzigd, maar de bundels krijgen er 25 belminuten of sms-berichten bij. Voor onbeperkt bellen en sms’en geldt een fair use policy, maar geen harde limiet.


Update: Reactie Youfone: “We gaan kijken hoe we de communicatie omtrent databundels kunnen verbeteren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Youfone laat zien hoe ‘onbeperkte data’ niet moet
Sluiten