Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 juni 2017

WhatsApp-update brengt 3 nieuwe functies

WhatsApp is bijgewerkt naar versie 2.17.30 en heeft een aantal nuttige nieuwe functies gekregen. De update maakt het onder andere mogelijk om een grote hoeveelheid foto’s netter te versturen versturen en direct op berichten te antwoorden.

Antwoorden gaat binnen een chat door een bericht naar rechts te vegen. Als laatste zijn nieuwe fotofilters een WhatsApp toegevoegd. Je kunt ze bij het maken of versturen van een foto gebruiken. Een overzicht:

1) Grote hoeveelheid foto’s overzichtelijker

Ben of ken je iemand die graag een enorme hoeveelheid foto’s via WhatsApp verstuurt? Dan is dit een welkome vernieuwing. Wanneer meer dan 4 foto’s tegelijk gestuurd worden, zal WhatsApp ze samenvoegen tot een album. Door op dit album te tikken, zie je een overzicht het alle foto’s op groot scherm. Dat is een stuk overzichtelijker dan een gesprek vol foto’s onder elkaar.

Klik/tap voor groter.

2) WhatsApp fotofilters

Een foto opleuken voordat je deze verstuurt? Je kon al tekst, een emoji of tekening toevoegen, maar nu ook filters. Bij het versturen van een foto kun je omhoog vegen om een van de 5 filters te kiezen. Alleen de foto in WhatsApp wordt van een filter voorzien, niet het origineel.

Klik/tap voor groter.

3) Sneller antwoorden met veeg naar rechts

Op een specifiek bericht antwoorden kan nu sneller. Voorheen moest je het bericht selecteren en op ‘Antwoord’ drukken, nu veeg je gewoon naar rechts over het bericht dat je wil beantwoorden. Daarna begin je direct met typen en het bericht wordt als antwoord verzonden.

Klik/tap voor groter.

Minder goed nieuws…

WhatsApp-gebruikers schrokken zich wezenloos toen de geblokkeerde personen weer in staat waren om contact op te nemen. Het volledige verhaal lees je hier.

Reageer op artikel:
WhatsApp-update brengt 3 nieuwe functies
Sluiten