WhatsApp-update brengt 3 nieuwe functies

Door: Raymon Mens - 7 reacties

WhatsApp is bijgewerkt naar versie 2.17.30 en heeft een aantal nuttige nieuwe functies gekregen. De update maakt het onder andere mogelijk om een grote hoeveelheid foto’s netter te versturen versturen en direct op berichten te antwoorden.

Antwoorden gaat binnen een chat door een bericht naar rechts te vegen. Als laatste zijn nieuwe fotofilters een WhatsApp toegevoegd. Je kunt ze bij het maken of versturen van een foto gebruiken. Een overzicht:

1) Grote hoeveelheid foto’s overzichtelijker

Ben of ken je iemand die graag een enorme hoeveelheid foto’s via WhatsApp verstuurt? Dan is dit een welkome vernieuwing. Wanneer meer dan 4 foto’s tegelijk gestuurd worden, zal WhatsApp ze samenvoegen tot een album. Door op dit album te tikken, zie je een overzicht het alle foto’s op groot scherm. Dat is een stuk overzichtelijker dan een gesprek vol foto’s onder elkaar.

whatsapp foto's overzichelijker 001
Klik/tap voor groter.

2) WhatsApp fotofilters

Een foto opleuken voordat je deze verstuurt? Je kon al tekst, een emoji of tekening toevoegen, maar nu ook filters. Bij het versturen van een foto kun je omhoog vegen om een van de 5 filters te kiezen. Alleen de foto in WhatsApp wordt van een filter voorzien, niet het origineel.

whatsapp fotofilters 001
Klik/tap voor groter.

3) Sneller antwoorden met veeg naar rechts

Op een specifiek bericht antwoorden kan nu sneller. Voorheen moest je het bericht selecteren en op ‘Antwoord’ drukken, nu veeg je gewoon naar rechts over het bericht dat je wil beantwoorden. Daarna begin je direct met typen en het bericht wordt als antwoord verzonden.

whatsapp snel antwoord
Klik/tap voor groter.

Minder goed nieuws…

WhatsApp-gebruikers schrokken zich wezenloos toen de geblokkeerde personen weer in staat waren om contact op te nemen. Het volledige verhaal lees je hier.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  maconly

  Zijn jullie de updates van de MacBooks vergeten?

 • Profielfoto
  LighScan

  @maconly: enkel nieuwe cpu’s. Dat is nauwelijks een update te noemen.:)

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Heb Whatsapp altijd al één van de meest lelijke chat apps gevonden.

 • Profielfoto
  whaha

  Goede interface verbeteringen.

 • Profielfoto
  NapO

  Top post. Wist ik nog niet ??

 • Profielfoto
  nicj56

  Alleen 1 en 3 zijn voor van belang.
  Die middelste vind, meer van tjeh, ja wat, is daar nu de meerwaarde van.

 • Profielfoto
  Jan G

  Heb Whatsapp altijd al één van de meest lelijke chat apps gevonden.

  Ik ook, op dat deels op te lossen gebruik ik een volledig witte afbeelding als achtergrond, scheelt al een hoop.