‘Straks alle bestanden via WhatsApp delen’

Door: Raymon Mens - 6 reacties

WhatsApp gaat de beperkingen bij het delen van bestanden opheffen. Nu kunnen alleen foto’s en Office-bestanden gestuurd worden, maar de dienst wil het versturen van alle bestandstypen mogelijk maken. Volgens WABetaInfo wordt de functie al getest.

Op Twitter zeggen enkele gebruikers dat de mogelijkheid om alle bestanden te sturen al werkt, maar erg traag is. De bestandsgrootte is ook beperkt. Op iOS is die maximaal 128MB en op de Mac of het web 64MB.

Nu alleen Office-bestanden via Whatsapp

WhatsApp ondersteunt sinds vorig jaar het versturen van bestanden met de extensies csv, doc, docx, pdf, ppt, pptx, rtf, txt, xls en xlsx. Apple-gebruikers die een Pages-document of Keynote-presentatie willen sturen, vallen daardoor buiten de boot. Android-gebruikers kunnen ook geen apps (.apk-bestanden) via WhatsApp delen.

whatsapp-sfeer-001
Klik/tap voor groter.

Risico op malware

Wanneer de functie naar alle gebruikers uitgerold wordt is nog onduidelijk. Volgens WABetaInfo test de chatdienst de functie met grote voorzichtigheid. Meer bestanden toestaan betekent ook meer kans op de verspreiding van virussen en malware via het platform. iOS-gebruikers zullen door de ingebouwde sandboxing geen hoog risico kopen, maar andere mobiele besturingssystemen zijn minder goed beveiligd.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Furbz

  Woehoe! Zuckerburg krijgt nog meer deeltjes van onze zielen ?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Geef me eens 1 hele goede reden om als Apple user bestanden via WhatsApp (Facebook) te versturen…

 • Profielfoto
  Hydræ

  Malware was mijn eerste gedachte.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Omdat WA platform onafhankelijk is, iedereen het heeft en bij mail niet altijd zeker is dat je ontvanger de grootte aankan of bepaalde extensies blocked. Mij lijkt het wel wat: even een mp3 tje overgooien van een recente mix, of flac zelfs. Of een ini configbestandje. Sql scripts lijkt je ook wel wat via Whatsapp ?

 • Profielfoto
  Remko

  Dit wordt een toaster die koffie kan zetten en berichtjes kan versturen…
  Dit gaat toch niet

 • Profielfoto
  maconly

  Wij delen al jaren alles via telegram en vanaf elk apparaat.