Weekend poll: wat vind jij het belangrijkst aan een slimme speaker?

Door: Raymon Mens - 30 reacties

Steeds meer fabrikanten brengen een slimme speaker op de markt en Apple blijft met de HomePod niet achter. Terwijl Amazon en Google inzetten op hun slimme assistent, prijst Apple de geluidskwaliteit en muzikale functies van de HomePod aan.

Maar wat is voor jou het belangrijkst aan een slimme speaker voor in de woonkamer? Stem tot maandag 17:00 uur in onze weekend poll!

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  Imade

  Geluidskwaliteit natuurlijk; Derest kan wel perfect werken, maar als het geluid slecht is… heb je daar nog niets aan natuurlijk.

 • Profielfoto
  SebastienK

  Privacy ontbreekt voor mij. Toch wel een heel belangrijk punt bij dit soort toestellen.

 • Profielfoto
  Robin van Baalen

  Batterij. Ik ga geen 10 van die dure dingen kopen, ik sleep m mee naar de tuin of slaapkamer als ik daar muziek wil luisteren

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Een slimme speaker is pas slim als hij je goed kan verstaan. Anders heb je niets aan de slimheid.

 • Profielfoto
  wacon

  Mij ontbreekt het werkelijk nut een beetje van dergelijke apparatuur. Een design kunstwerk is het ook niet echt. Blijft een gadget in mijn optiek.
  Voor goed hifi geluid kom je toch echt elders uit en die ‘slimme’ functies.., anders dan ‘fun’ of ‘dat het kan’ is het toch niet?

 • Profielfoto
  Marc

  Privacy

 • Profielfoto
  Jafo

  Naast privacy had ook de prijs wel mogen worden meegenomen in de opties. Het zal voor een gadget waarvan velen twijfelen aan het nut toch werkelijk een prijs/prestatie afweging zijn voordat ze zo’n ding werkelijk gaan kopen.

 • Profielfoto
  tuuur

  Privacy, ik ben niet geïnteresseerd in afgestemde reclame ten koste van m’n privacy

 • Profielfoto
  Wauters

  Goede luisprekers bestaan al jaren, daar zit ik niet op te wachten.
  Een home assistant die goed en veilig werkt, daar wacht ik op!

 • Profielfoto
  koekiewous

  Ik hoef zo’n ding in zijn geheel niet. Jammer dat die optie er niet bij zit.

 • Profielfoto
  Laribij

  Geluidskwaliteit kan je niet updaten, een assistent e.d. wel. Maar wacht nog even af.

 • Profielfoto
  digilb

  Privacy, idd

 • Profielfoto
  sjonnie

  Privacy boven alles

 • Profielfoto
  Pokerface

  Onmogelijke poll. Natuurlijk is geluidskwaliteit belangrijk, maar een slimme speaker moet ook wel echt slim werken. Werkt dat niet, dan is het gewoon een speaker. En privacy en prijs zijn natuurlijk ook van belang. Een speaker van 1000 euro hoef ik niet. Kan dus niet kiezen. Hoeft gelukkig ook niet, want ik hoef er geen een.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Geluidskwaliteit is zeer belangrijk, daarom kijk ik ook erg uit naar de HomePod, maar dat valt en staat met veel andere functies, zoals Siri en de kwaliteit van de muziekdienst integratie. Nu gebruik ik Apple muziek, dus dan zit dat wel goed.
  Wanneer ik alleen goed geluid wil dan heb ik genoeg aan mijn huidige versterker en speakers, welke beter geluid zullen geven. Een speaker als de Homepod moet het gemak verhogen en daarmee wordt hij aantrekkelijk om erbij te hebben.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Het uiterlijk is toch veel belangrijker dan de geluidskwaliteit, niet?

 • Profielfoto
  Aiko

  Geen idee wat ik met zo’n ding zou moeten. Categorie ‘redelijk nutteloze speeltjes’.

 • Profielfoto
  mmww

  Uiteraard privacy! Op een afluistermicrofoon zit ik niet te wachten en
  grote bedrijven zoals o.a. Apple kunnen zoveel beweren betreffende privacy. Uiteindelijk draait het bij hun om Winstmaximalisatie.

  Daarnaast heeft voor mij een echt “stereo” effect de voorkeur. Dus niet 1 luidspreker.

 • Profielfoto
  html-junky

  Iedereen denkt dat de microfoon van hun iPhone nog niet de hele tijd naar je luisterd… Daar heeft Apple geen speaker voor nodig als ze willen afluisteren

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Alles. Maar laat ik zeggen: de geluidskwaliteit van welke bron ook… het is natuurlijk te zot dat deze niet met Spotify te gebruiken is…

 • Profielfoto
  TandMac

  1° Mark heeft 200% gelijk.
  2° een zoveelste (overbodig) accessoire.

 • Profielfoto
  Eprom

  Sorry Apple, maar ik hoef er geen.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Van gekkigheid weet men bij Apple niet meer wat men moet doen!
  Gisteren op deze website WMOT regenboog polsbandjes voor de IWatch a €59,–
  En nu een speaker, die niet meer is dan een domme Siri assistent

  Ik hang gewoon mijn iPhone, iPad en iPod touch met een kabeltje aan mijn Denon versterker, met Driade weergevers, waardoor ik de beste geluids kwaliteit, die men kan wensen.

  Apple wanneer wordt de mac mini geüpdate, velen zitten hier al jaren op te wachten

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik hoef zo’n pod ook niet, mijn Kenwood stereotoren is nog prima. Met een iPod of iPhone aangesloten heb ik al de muziek die ik wil horen.

  Als ik Siri probeer te gebruiken, dan gaat het slechts 50% goed. Dus veel vertrouwen heb ik niet in zo’n smart ding.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Als er maar een A

 • Profielfoto
  Elduderino

  1° Mark heeft 200% gelijk.
  2° een zoveelste (overbodig) accessoire.

  Hoezo overbodig, omdat jij hem niet wilt?
  Ik wil er wel één, dan is hij dus al niet overbodig meer.

 • Profielfoto
  Kotter86

  Ik zou niet weten wat ik er mee moet doen eigenlijk.

 • Profielfoto
  midas

  Apple moet stoppen met zulke domme producten op de markt te brengen. Wat een hip gedoe.

 • Profielfoto
  kade

  Als het echt een zeer goede geluidskwaliteit heeft, en vragen kan beantwoorden ivm de gespeelde muziek, om maar iets te zeggen, dan vind ik het wel een boeiend nieuw product. We lopen toch allemaal rond met onze mobiele spullen, en dan draadloos kunnen spelen is toch wel bijzonder handig.
  Na wat ik las over de reclame die Google gaat verspreiden via zijn G Home, is dit een alternatief dat niets te vroeg komt! Blij dat Apple terug wakker geschoten is, te zien aan de laatste boeiende Keynote!

 • Profielfoto
  gipsman

  Ik heb al reviews gelezen die zeggen dat de Homepod ergens tussen de Sonos3 en Sonos5 klinkt en zijn prijs laat dat ook vermoeden. Sonos5 is voor mij zowat de ondergrens voor goede hifi ( ik besef dat dit een rekbaar begrip is). Een klassieke hifi setup kost uiteraard 3 of 4 keer meer dan zelfs 2 homepods voor stereo, tenzij je iets vintage vindt, wat best kan voor ca. €400-500 alles samen.
  Eerst toch eens testen in een winkel als ze er zijn. Deed ik met de sonos ook en vond enkel de 5 goed genoeg, maar…veel te duur voor een paar (=ca.€1000!).