Weekend poll: Gebruik jij gratis Wi-Fi?

Door: Raymon Mens - 35 reacties

Op het terras, in het OV en zelfs in de supermarkt. Gratis Wi-Fi wordt op steeds meer plaatsen aangeboden en deze week maakte de Europese Commissie bekend 120 miljoen euro te investeren in uitrol van gratis hotspots door heel Europa.

Aanbod genoeg, maar gebruik jij eigenlijk gratis Wi-Fi of is je eigen data genoeg? Stem tot maandag 17:00 uur in onze weekend poll!

Reacties

35 reacties
 • Profielfoto
  LT Barclay

  Ik mis een optie

  Ja maar beveiligd via VPN

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Het gaat in deze poll om hoe vaak je het gebruikt, niet hoe.

 • Profielfoto
  Jochem De Jong

  Ik heb inderdaad genoeg aan mijn eigen data bundel. Die is sinds begin deze maand zelfs verdubbeld. Waardoor ik nu 10gb te verstoken heb iedere maand. Veel te veel voor mij. Daarnaast vind ik openbare WiFi niet veilig genoeg. Kans dat je data verkeer word onderschept is veel groter.

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik gebruik het alleen als ik ergens binnen ben en geen bereik heb. Alleen in uiterste noodgevallen dus.
  Ik heb een databundel van elke maand 20GB en daarna gaat de snelheid naar beneden.

 • Profielfoto
  GT1988

  Onbeperkte databundels worden steeds goedkoper. Goed initiatief maar ik zou het geld liever in de ontwikkeling van nieuwe technieken voor mobiel internet zien gaan dan in deze ‘gratis’ netwerken waar al je informatie gebruikt wordt voor tracking doeleinden en reclame aanbiedingen.

 • Profielfoto
  Speedooo

  Veiligheid op Wifispots vind ik persoonlijk zeer matig tot slecht. Heb daarom een simkaart in m’n iPhone, iPad en laptop.

 • Profielfoto
  solitario

  Ik gebruik het alleen in plaats van roaming buiten de EU.

 • Profielfoto
  JanVoo

  In Nederland nooit, m’n bundel is groot genoeg en ik heb bijna altijd voldoende bereik. In het buitenland wel.

 • Profielfoto
  Imade

  Ik heb een 20GB data bundel bij T-Mobile.. dus voldoende aan mijn eigen data.

 • Profielfoto
  bechris60

  Ik gebruik het alleen in de Appie voor de zelfscan.

 • Profielfoto
  Imade

  Veiligheid op Wifispots vind ik persoonlijk zeer matig tot slecht. Heb daarom een simkaart in m’n iPhone, iPad en laptop.

  Ik gebruik nog de MB-verdeler van T (vorig jaar nog kunnen krijgen).

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik heb geen data en heb het ook nooit gehad. Dus gratis Wi-Fi gebruik ik wanneer nodig en op de meestbezochte plekken heb ik gewoon beveiligd internet. Toch lekker om ouderwets offline te zijn onderweg, dat ene appje of mailtje lees ik later wel en Apple Music en Netflix gebruik ik offline.

  Tja, op een gegeven moment zal data wel zo gangbaar worden dat je niet meer zonder kan net als ooit de mobiele telefoon een onmisbaar onderdeel werd van het dagelijks leven. Wellicht werkt de smartphone van de toekomst niet zonder data, wie weet. Voor nu denk ik er nog niet aan over te gaan:grin:

 • Profielfoto
  Planeten Paultje

  Ik gebruik het incidenteel in het OV, maar ik merk dat het vaak maar half werkt. Functionaliteit wisselt sterk.

 • Profielfoto
  queenfan

  Overal waar een universiteit of hogeschool aanwezig is zit ik op eduroam, voor de rest of KPN hotspot of 4G.

 • Profielfoto
  Kobes

  @raymon, als het in de poll gaat om of je het gebruikt, zet dan niet bij 1 van de drie opties _toch_ een reden er bij die niet voor iedereen hoeft te gelden. Dat is vragen om reacties zoals die van Barclay

 • Profielfoto
  koen

  Hoeveel data gebruik je eigenlijk wanneer je iets streamt? Bijvoorbeeld, ik luister in de auto wel eens naar een radioprogramma via een app of een browser.

 • Profielfoto
  sunapple

  @koen, Moeilijk te zeggen. Misschien helpt dit? https://www.tele2.nl/mobiel/internet/hoeveel-mb-heb-ik-nodig/

 • Profielfoto
  Vilscon

  “Nooit, het is traag en ik vertrouw het ook niet.”

 • Profielfoto
  koen

  @sunapple: handig! Twee uurtjes streamen per dag komt uit op 3.6 GB/maand.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Hier in Zwitserland is mobiele data nog te duur om alles te dekken, aan de andere kant: dankzij de (overigens door “het volk goedgekeurde”) “afluisterwet” gaan wellicht een hoop hotspots verdwijnen, een aanmelding wordt verplicht, en iemand die daarvoor niet in de benodigde infrastructuur kan of wil investeren, zal dus z’n hotspots moeten uitschakelen…

 • Profielfoto
  xaddict

  Alleen met VPN

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik ben nu buiten Europa, dus ben afhankelijk van gratis wifi (en een nationale sim).

 • Profielfoto
  lord anubis

  @Raymon Met “Het gaat in deze poll om hoe vaak je het gebruikt, niet hoe. en de Nooit optie, geef je wel aan dat er een andere mogelijkheid is voor Nooit. N.l “Nooit” als in Uberhaupt nooit.
  Als iemand het nooit doet, en hier kiest “Nooit, blah blah”, dan is het nooit vanwege zijn eigen data en dat is een foute conclusie, en de poll kan uit zijn context getrokken worden.

  Een nieuwe poll
  Over de reclame balk:
  1. Ik wil die achterlijke grote reclame balk aan de boven kant weg hebben.
  2. De achterlijk reclame kop mag blijven want de persoon heeft zich zelf er in geuit.

  Nu de conclusie!!

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Nee te langzaam en te onveilig. Gebruik hotspot van mijn iPhone

 • Profielfoto
  nebilem

  Voorheen gebruikte ik het wel vaak maar sinds november heb ik ook 10gb databundel. ivm veiligheid gebruik ik dan liever mijn eigen 4g verbinding daar heb ik meer dan genoeg aan.

 • Profielfoto
  steveb

  gratis wifi (of public shared wifi) wordt vooral gebruikt tijdens het werk.
  omdat veel bedrijven bestaan uit beton en metaal constructies die geen 3G of 4G binnen laten.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Per 1 juni heb ik 20 GB. Dus nee, en ervoor ook niet. Behalve als kpn slecht bereik heeft (binnen) en dat is heel soms.
  Ik vertrouw het niet en het. Is niet nodig. Soms zou ik willen dat Apple een setting maakt voor de paar WiFi Only dingen op een iPhone. Foto’s uploaden kan toch handig zijn over 4G soms,

 • Profielfoto
  Bart119

  Ik gebruik het zelden, alleen wanneer er geen mobiel bereik is, en ik toch contact met de buitenwereld nodig heb.

 • Profielfoto
  KeKo

  Ik zit eigenlijk tussen twee opties in. Vaker dan incidenteel, maar zeker niet altijd.
  Volledig onbekend gebruik ik zelden. Maar bekende netwerken vaak (of eigenlijk, mijn iPhone verbind automatisch met die netwerken).

 • Profielfoto
  koekiewous

  Robin Mobile ftw!

 • Profielfoto
  iMac Lover

  I had het perongeluk een keer WiFi aan staan bij de Jumbo
  Meteen kreeg ik de reclame pagina van de Jumbo te zien

  Ik gebruik mijn iPhone nauwelijks of niet
  Om de eenvoudige redenen, tijdens het shoppen wil ik niet lastig gevallen worden.
  Bij afspraken met organisaties geef ik mijn thuis privé nummer dor en mijn email adres

 • Profielfoto
  Airheart

  Ik ben net in de trein nog weer overgeschakeld naar 4G

 • Profielfoto
  RJG

  Ik vertrouw openbare WiFi niet

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ik heb nu 5GB in heel Europa. Nederland vermeed ik al en nu kan ik de buitenlandse ook mijden. Heb nu wel een klus buiten de deur waardoor ik op het bedrijfsnetwerk kan. Maar daar gebruik ik mijn iPhone niet, ben te druk.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Vreemd hoe iedereen hier 10/20gb of zelf onbeperkt mobiel volume heeft. Hier in België zijn ze dan nog altijd slecht bezig.

  Ik heb 3GB/ maand en betaal €25 maand. Daarvoor heb ik ook 300 belminuten en “onbeperkt” sms’en. Als je €40/ maand zou betalen dan pas krijg je 8GB/ maand wel samen met onbeperkt bellen en sms’en maar toch! Ik vind dit nog altijd geschifte prijzen. Daarom dat ik mobiel ook niet veel internet gebruik. En eens je buiten je je inclusieve limiet gaat, (in mijn geval als ik over 3GB ga), wel, dan moogt ge u vasthouden aan de takken van de bomen voor je komende factuur…

  Ik snap echt niet hoe dit zo een verschil kan zijn tussen Holland en BelgiĂ«. Maar goed, Hopelijk zullen ze er in mijn land ook ooit meegaan met hun tijd… :/

  EDIT: En dus ja, ik gebruik dan ook net iets meer wifi. Maar meestal is dat gewoon bij mij thuis, of in het ziekenhuis:-)