VIRB 360: nieuwe actiecamera van Garmin filmt alle hoeken

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Garmin heeft de VIRB 360 geïntroduceerd. Een actiecamera die niet alleen 360 graden-video maakt, maar ook sferische audio. Het apparaatje is voorzien van twee lenzen en vier microfoons. Het is een van de eerste 360 graden-actiecamera’s.

De waterdichte camera heeft verschillende sensoren en een LCD-scherm. Beelden worden in 5,7K vastgelegd en het toestel stitcht deze tot een 4K 360-graden-video. Foto’s hebben een resolutie van 15 megapixels.

Geïntegreerde sensoren

Een leuke extra is dat de sensoren zoals een barometer, versnellingsmeter en GPS informatie direct in de video kunnen projecteren. Zo kun je de actuele snelheid, hoogte, locatie in de video projecteren. Bezit je andere Garmin-producten zoals een smartwatch? Dan is het ook mogelijk om je hartslag als overlay te tonen. Dit maakt de VIRB 360 een prima camera voor sportieve avonturiers.

Video wordt vastgelegd op een microSD-kaart van maximaal 128 GB en de accu gaat maximaal 1 uur en 5 minuten mee. De camera maakt draadloos verbinding met een iPhone en de VIRB-app. Het is ook mogelijk om beelden te stabiliseren, kopiëren en live te streamen naar Facebook en YouTube. Tot slot kunnen beelden met een Google Cardboad bekeken worden.

De camera is later in juni verkrijgbaar voor € 799. Een statief en houder worden meegeleverd. Garmin is een van de eerste, maar niet de enige fabrikant met een 360 graden-actiecamera. Zo is de Nikon Keymission 360 voor een lagere prijs verkrijgbaar en heeft ook GoPro aangekondigd met een 360 graden-actiecamera te komen. GoPro heeft echter nog geen prijs of releasedatum is nog niet bekend.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  DBLCreations

  Mooi zo! Dus de snelheid wordt ook gemeten? Zou wel fijn zijn!:-D

 • Profielfoto
  Afroman

  In welk opzicht in snelheid handig? Zo’n banner in je footage is namelijk echt verschrikkelijk en kun je je footage ook nergens meer voor gebruiken.

 • Profielfoto
  Roel Van Gils

  In welk opzicht in snelheid handig? Zo’n banner in je footage is namelijk echt verschrikkelijk en kun je je footage ook nergens meer voor gebruiken.

  Niemand beweert toch dat die gegevens in het beeld gebrand worden? Waarom die voorbarige conclusies? Heb jij deze camera al in huis misschien?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  In welk opzicht in snelheid handig? Zo’n banner in je footage is namelijk echt verschrikkelijk en kun je je footage ook nergens meer voor gebruiken.

  Niemand beweert toch dat die gegevens in het beeld gebrand worden? Waarom die voorbarige conclusies? Heb jij deze camera al in huis misschien?

  ^^

 • Profielfoto
  Afroman

  In welk opzicht in snelheid handig? Zo’n banner in je footage is namelijk echt verschrikkelijk en kun je je footage ook nergens meer voor gebruiken.

  Niemand beweert toch dat die gegevens in het beeld gebrand worden? Waarom die voorbarige conclusies? Heb jij deze camera al in huis misschien?

  Zie de TomTom action cam.

  En daarnaast, wat moet je anders met die data?