Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

Uber maakt ritjes voor een ander aanvragen mogelijk

Taxidienst Uber heeft geen gemakkelijke tijd achter de rug. De start-up kreeg te maken met een serie schandalen, maar heeft zijn CEO ontslagen en gaat onder de noemer 180 days of change orde op zaken stellen. De Uber-app krijgt ook een nieuwe, nuttige functie.

Het wordt mogelijk om een rit voor een ander aan te vragen en te betalen. Dit gebeurde vaak onofficieel, maar nu kom de optie naar de app. Zowel de aanvrager van de rit als de passagier krijgen statusupdates.

Familie, vrienden, date

Op deze manier kunnen gebruikers van de taxidienst zorgen dat vrienden of familie die minder mobiel zijn ergens heen kunnen. Of bestel een taxi voor je (tinder)date, dat maakt vast indruk. De passagier die de rit zal maken, krijgt per SMS statusupdates en als aanvrager van de rit kun je ook in de gaten houden of de chauffeur al gearriveerd is.

Voor Uber is dit een manier om klanten die geen smartphone bezitten of de app niet hebben te bereiken. De functie komt naar 30 landen, maar de app is op moment van schrijven nog niet bijgewerkt.

Klik/tap voor groter.

Uber heeft zijn marketingteam onlangs uitgebreid met Bozoma Saint John, ze was bij Apple het hippe gezicht van Apple Music. Na een serie schandalen rondom seksuele intimidatie, een zelfrijdende auto die door rood reed en een rechtszaak met Google over de diefstal van technologie is het niet moeilijk om te zien dat Uber behoefte heeft aan een positief, vrouwelijk persoon in de top.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uber maakt ritjes voor een ander aanvragen mogelijk
Sluiten