Twitter geeft iOS-app nieuw design en meer functies

Raymon 6 maanden geleden 5 reacties Laatste door Yosemite

Twitter heeft een grote update voor zijn iOS-app uitgebracht. Versie 7.0 brengt niet alleen een opgefrist uiterlijk met nieuwe iconen, fonts en een overzichtelijker menu, er zijn ook nieuwe functies toegevoegd. De nadruk ligt meer op het ontdekken van nieuwe content.

De meest opvallende wijziging is de overstap naar dikkere letters en ronde vormen. Net als in iOS 11 geven dikke letters bovenaan ieder scherm aan waar je bent. Avatars en knoppen zijn niet langer vierkant.

Menu en profiel versimpeld

Het menu is flink uitgedund en bevat niet langer namen voor de iconen, volgens het sociale netwerk zijn die intuïtief genoeg. Verder valt op dat het menu een knop minder heeft. De knop om je profiel te bewerken is niet langer nodig. Die mogelijkheid zit nu verborgen onder je avatar.

Wanneer je op je profiel tapt, opent een menu aan de zijkant. Daar kun je minder voorkomende zaken regelen zoals je profiel aanpassen, meerdere accounts toevoegen, lijsten bekijken en doorklikken naar instellingen. Voorheen zat dit allemaal onder het ‘ik’ tabblad weggestopt. Een extra menu is zeker een verbetering van de Twitter-app.

twitter oudnieuw 001

De timeline – Links oud, rechts nieuw – Klik/tap voor groter.

Drie nieuwe functies

Naast een nieuw ontwerp zijn er ook enkele nieuwe functies. Allereerst worden retweets en likes nu live bijgewerkt. Je ziet ze direct onderaan een Tweet updaten zonder daar iets voor te doen. Daarnaast is het mogelijk om links altijd in leesweergave te openen en gebruikt Twitter nu de native Safari-view in zijn app. Tot slot zijn er nieuwe functies voor toegankelijkheid, zoals de optie om het contrast van de app te verhogen.

twitter nieuw 001

Een nieuw menu aan de zijkant en opnieuw ontworpen profiel – Klik/tap voor groter.

Elementen uit de nieuwe iOS-app zullen de komende weken ook hun weg vinden naar Twitter.com en Tweetdeck. Zeg het maar. Een verbetering of niet?

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

5 reacties

Profielfoto

vuurvreter 6 maanden geleden

Tweetdeck heeft de update al;-)

Profielfoto

Targaryen 6 maanden geleden

De website heeft sinds vanmiddag ook een nieuwe vormgeving. Ronde gebruikersafbeeldingen en grijze iconen.

Profielfoto

wensink 6 maanden geleden

Weet iemand wanneer de laatste aflevering van OMT Café online komt?

Profielfoto

epsylon op 16 juni 2017

Gek… update geinstalleerd maar ik zie de oude layout.

Profielfoto

Yosemite op 17 juni 2017

Ik zag eerst ook nog de oude vormgeving en nu wel de nieuwe. Vind al die ronde hoeken niet erg iOS overkomen, valt uit de toon met hoe dit er op alle andere apps uit ziet. Is dit soms een Android port ipv een native iOS app?

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?