Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 juni 2017

Tim Cook haalt uit naar Donald Trump om klimaatakkoord

Tim Cook heeft zijn frustratie geuit over het besluit van president Trump om uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen. Ook andere technolgiebedrijven uit Silicon Valley zijn het niet eens met de beslissing van de Amerikaanse president.

In een e-mail aan medewerkers zegt de Apple-CEO diep teleurgesteld te zijn. Cook heeft Trump ook persoonlijk gesproken en getracht de president van gedachten te laten veranderen, maar dat mocht niet baten.

Apple gaat door met groene initiatieven

Cook zegt dat klimaatverandering een serieus probleem is. Hij is dan ook van mening dat iedereen de verantwoordelijkheid heeft om dit tegen te gaan. De CEO blijft ook optimistisch en zegt dat Apple niet zal stoppen met groene initiatieven.

Team,

I know many of you share my disappointment with the White House’s decision to withdraw the United States from the Paris climate agreement. I spoke with President Trump on Tuesday and tried to persuade him to keep the U.S. in the agreement. But it wasn’t enough.

Climate change is real and we all share a responsibility to fight it. I want to reassure you that today’s developments will have no impact on Apple’s efforts to protect the environment. We power nearly all of our operations with renewable energy, which we believe is an example of something that’s good for our planet and makes good business sense as well.
We will keep working toward the ambitious goals of a closed-loop supply chain, and to eventually stop mining new materials altogether.

Of course, we’re going to keep working with our suppliers to help them do more to power their businesses with clean energy. And we will keep challenging ourselves to do even more. Knowing the good work that we and countless others around the world are doing, there are plenty of reasons to be optimistic about our planet’s future.
Our mission has always been to leave the world better than we found it. We will never waver, because we know that future generations depend on us.

Your work is as important today as it has ever been. Thank you for your commitment to making a difference every single day.

– Tim

Meer weerstand

Naast Apple, spreken ook topmannen van Amazon, Disney, Google, Microsoft, Salesforce en Tesla zich uit tegen de beslissing om uit het klimaatakkoord te stappen. Een aantal kopstukken uit Silicon Valley voegen de daad ook bij het woord. Zo heeft Tesla-CEO Elon Musk laten weten te stoppen als adviseur van president Trump.

Ook Disney-CEO Robert Iger stapt uit de adviesraad van de president. Veel helpen zal het niet, want Trump zijn beslissing staat vast. Het is nu aan de bedrijven zelf om het goede voorbeeld te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tim Cook haalt uit naar Donald Trump om klimaatakkoord
Sluiten