Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 juni 2017

Tim Cook opent boekje over Apple’s autoplannen

Het is al een tijdje stil rondom de Apple Car, oftewel Project Titan. Werkt Apple nog steeds aan een zelfrijdende auto? Ja en nee. Apple-CEO Tim Cook doet in een interview met het Amerikaanse Bloomberg een boekje over Apple’s autoplannen open.

Cook zegt dat Apple zich volledig richt op het ontwikkelen van autonome systemen. Software voor zelfrijdende auto’s is daar ook onderdeel van. Cook noemt het “de moeder van alle kunstmatige intelligentie”.

Drie ontwikkelingen in auto-industrie

De Apple-CEO noemde de auto-industrie in het verleden rijp voor opschudding. Hij ziet naast zelfrijdende voertuigen nog een aantal belangrijke ontwikkelingen. Allereerst de opkomst van elektrische auto’s, daarnaast de zelfrijdende technologie en tot slot ride sharing, dat niet meer van bezit, maar van het delen van een voertuig uitgaat. Cook noemt elektrisch rijden een geweldige ervaring: “Het is fantastisch om niet meer bij benzinestations te stoppen.”

Moeilijk project

Apple werkt aan een aantal AI-projecten, maar volgens Cook is het ontwikkelen van software voor zelfrijdende auto’s een van de moeilijkste projecten waar Apple aan werkt. Over concrete producten wil Tim Cook nog niet veel zeggen, maar hij benadrukt dat Apple autonome systemen als fundamentele technologie ziet.

Onlangs werden de eerste zelfrijdende auto’s met technologie van Apple al gespot. Ze maken ritjes in de omgeving van Californië, waarschijnlijk om data te verzamelen. Naast Apple heeft ook Google zelfrijdende auto’s op de weg. De zoekgigant werkt op grote schaal en voert een test met 500 gezinnen uit. Ook Tesla is een speler om rekening mee te houden. De fabrikant kondigde begin dit jaar aan dat alle nieuwe auto’s voorzien zijn van hardware voor zelfstandig rijden. Aan de software wordt nog gewerkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tim Cook opent boekje over Apple’s autoplannen
Sluiten