Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

Apple: Target Display Mode voor iMac komt niet terug

Met doeldisplaymodus, vaak “Target Display Mode” genoemd, biedt Apple de mogelijkheid om een iMac als externe monitor voor een MacBook te gebruiken. De nieuwste generatie iMacs ondersteunt dit echter niet en het komt ook niet terug, heeft Apple bevestigd.

De functie verdween in 2014 met de introductie van de Retina 5K iMac. Logisch, want Thunderbolt 2 ondersteunt geen 5K beeldschermen. Thunderbolt 3 wel, maar Target Display Mode komt niet terug.

Geliefde functie

De modus waarin een iMac als extern beeldscherm dient, werd in 2009 geïntroduceerd en was tot 2014 op iedere iMac aanwezig. Het werd al snel een geliefde functie onder bezitters van een MacBook en een manier om de levensduur van een iMac te verlengen. Als de hardware verouderd was, kon de iMac immers nog prima als scherm dienen.

Thunderbolt 3 op de 5K iMac uit 2017 – Klik/tap voor groter.

Andere 5K-schermen

Waarom Target Display Mode niet terugkeert, is onduidelijk. De in 2017 vernieuwde iMac is voorzien van Thunderbolt 3 en heeft de benodigde bandbreedte. Een woordvoerder van Apple zei tegen het Amerikaans blog AppleInsider alleen dat de functie niet aanwezig is en een terugkeer niet op de planning staat. Apple is wel bezig met het maken van een eigen 5K-monitor voor bij de Mac Pro. Daarnaast verkoopt het 5K-schermen van LG in de Apple Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple: Target Display Mode voor iMac komt niet terug
Sluiten