Spotify pakt misbruik familie-accounts aan

Door: Raymon Mens - 54 reacties

Spotify scherpt de controle op familie-accounts aan. Met zo’n account kunnen maximaal zes gezinsleden de dienst voor ‚ā¨¬†14,99 per maand gebruiken. In de praktijk delen echter ook veel vrienden en collega’s op deze manier Spotify om goedkoop uit te zijn.

Diverse gebruikers die een familie-abonnement met vrienden of collega’s delen, zijn plots gedowngraded naar Spotify Free. Ze moeten eerst hun adres verifi√ęren om weer toegang tot de premium dienst te krijgen.

Alle abonnees op één adres

De streamingdienst stelt als voorwaarde dat alle gebruikers van een familie-abonnement op hetzelfde adres moeten wonen. Als verschillende gebruikers van een familie-account bij de verificatie een ander adres invoeren, worden ze automatisch uit de groep verwijderd. Het invoeren van een vals adres is natuurlijk mogelijk, maar je begeeft je daarmee op glad ijs.

Spotify Premium Family
Klik/tap voor groter.

Voor Spotify zou de volgende stap zijn om de IP-adressen te controleren. Zo is eenvoudig te checken of gezinsleden de dienst echt regelmatig vanaf hetzelfde adres gebruiken. Op dit moment lijkt dit niet te gebeuren, maar het is in de toekomst mogelijk. Een adres veranderen is overigens niet zo simpel bij Spotify. Wie eenmaal een adres heeft opgegeven, kan het daarna niet meer wijzigen. Een nieuw account aanmaken is noodzakelijk.

Apple Music heeft ook een gezinsabonnement voor ‚ā¨¬†14,99 per maand. Vooralsnog vindt daarbij geen controle op adres plaats. (‚Üí Via)

Reacties

54 reacties
 • Profielfoto
  eugy

  Terecht dat Spotify en wellicht andere online- content-aanbieders streng(er) gaan controleren. Sportify is mede afgezet tegen een albumprijs vroeger al spotgoedkoop. Vreemd dat sommigen het dan nóg goedkoper willen.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Dat was te verwachten. Recentelijk nog een bericht dat Spotify meer verlies draaide maar meer premium abonnementen gebruikers kende. Toen was het al vrij duidelijk dat dit deels kwam door misbruik van familie abonnementen.

 • Profielfoto
  Imade

  Ach, heb een jaar lang Apple Music.. moet wel zeggen dat de controle terecht is.
  Het is een familie abonnement, geen vrienden abonnement.

 • Profielfoto
  msetten

  Even familie abonnement met meerdere adressen zou toch ook moeten kunnen. Bijvoorbeeld met een uit huis wonende studerend kind. Of opa toegang geven. Is toch ook familie? Anders moeten ze het een gezinsabbonement noemen. Dat je vrienden geen toegang moet geven snap ik.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik heb een Deezer Family account. Maar deel dat voornamelijk met… mezelf. Maar die controle is niet zo heel gek i.d.d.

 • Profielfoto
  strigoi

  Family is in dat opzicht dan geen goede naam, ‘familie’ suggereert dat je het kan delen met je familie ook al woon je niet (meer) op hetzelfde adres. Noem het dan Spotify Home ofzo.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nu ik er nog wat langer over nadenk: eigenlijk betaal je gewoon een abonnement voor een X-aantal personen. Wat maakt het dan uit ‘wie’ en ‘waar’?

  Als mijn zoons thuiswonen, mogen ze wèl meedelen in mijn abonnement, maar als ze ergens anders wonen niet. Terwijl de meeste van die abonnementen ook nog eens mobiel worden gebruikt. Dus door heel Nederland (en tegenwoordig de EU).

  Maar pas op als het adres niet klopt, want dan mag het niet meer…

 • Profielfoto
  Roel Neumann

  In het Engels is er geen onderscheid tussen familie en gezin. Vetaalt beide als ‚Äėfamily‚Äô. Spotify zou het voor NL dus inderdaad beter moeten hebben over ‚Äėgezinsabonnement‚Äôz

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Eens met KW. Mijn zus, mijn ouders en mijn kinderen wonen allemaal niet op mijn adres. Maar het is echt wel family. Bovendien is iedereen mobiel, niemand zit altijd thuis.

  Maar ik heb ook nog nooit problemen gehad met het account.

  En ik vind ik het wel goed dat er wat strenger op gelet wordt,
  het is toch al zo waanzinnig goedkoop en artiesten moeten toch ook nog wat verdienen?

 • Profielfoto
  GFTU

  Ik heb een Apple Music Family account.
  Nadeel is dat je één kostenpot deelt met je familie.
  Dus ik betaal alles van de rest van de familie, dus dat is redelijk een check op familie zou ik zeggen.

 • Profielfoto
  strigoi

  @KarelWillem Precies! En de naam Family suggereert dat dit gedeeld mag worden met tot max 5 andere familieleden. Dat je het niet met vrienden mag delen is jammer, maar kan ik nog enigszins inkomen.

  Wat trouwens wel erg jammer is van Family is dat het aantal nummers dat je op Offline kan zetten afneemt per lid van je Spotify Family. In totaal 10.000 maar als je bijvoorbeeld met z’n 3en een Family account hebt dan ‘slechts’ 3.333 per persoon.

 • Profielfoto
  zulu

  en hoe doe je dit dan onderweg met meerdere computers, ipads en iphones van dezelfde beheerder maar steeds andere ip’s?

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Als ze het via IP willen testen, hoe doen ze dat dan ?
  mobiele telefoons zwerven het hele land door .
  En verbinden zich op allerlei wifi’s

 • Profielfoto
  Fietsbel

  Je kan steeds vaker ‘groepsaankopen’ doen, bijvoorbeeld voor energie, verzekeringen. Waarom families en gezinnen bevoorrechten? … Hier in Brussel is 1 persoon op 3 alleenstaand.

 • Profielfoto
  Fietsbel

  @GFTU: 1 persoon die betaalt lijkt me inderdaad het juiste criterium

 • Profielfoto
  donut

  Onmogelijk te controleren.
  zoals Soulshaker terecht opmerkt.

  Je reist mobiel en gebruikt verschillende IP adressen op je laptop, je ipad en je mobiele telefoon…

 • Profielfoto
  JohnDillinger

  @msetten @KarelWillem @strigoi: jullie vergeten gemakshalve even dat Spotify ALTIJD duidelijk heeft gemaakt dat het om een abonnement voor gezinsleden in √©√©n woning ging. Wat het uitmaakt is namelijk dat gezinsleden in √©√©n huis waarschijnlijk niet zo gauw meerdere abonnementen zullen nemen voor de volle prijs. Dan luisteren ze wel allemaal samen vanaf hetzelfde account (eventueel aangevuld met wat gratis accounts). Door dit abonnement aan te bieden kan Spotify nog net even 5 euro meer verdienen aan een gezin. Voor uitwonenden is dat heel anders, daarbij is de kans wel groot dat die allemaal een eigen abonnement aanschaffen dus zou Spotify zich met zo’n abonnement (zonder die beperking) flink in de vingers snijden. Ik snap Spotify heel goed.

 • Profielfoto
  JohnDillinger

  @Soulshaker @donut: Ik hoop niet dat jullie werkelijk denken dat het technisch onmogelijk is om na te gaan of je thuis bent of niet;-) Dat weet Google ook al jaren… ook zonder geolocatie.

 • Profielfoto
  SusanUSA

  Voor Spotify zou de volgende stap zijn om de IP-adressen te controleren. Zo is eenvoudig te checken of gezinsleden de dienst echt regelmatig vanaf hetzelfde adres gebruiken.

  Onzin. De gezinsleden moeten op hetzelfde adres wonen. Nergens staat dat ze de dienst alleen mogen gebruiken als ze thuis zijn.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Mijn familieleden zouden nooit betalen voor spotify dus op die manier verdient Spotify inderdaad toch nog wat extra, bij mij tenminste.

  Maar als 1 van de 6 toch al zou betalen snijden ze zich ook inderdaad in eigen vingers, en al helemaal als iedereen die al betaalt overstapt naar Family.

  Ik denk dat dat laatste nu aan de hand is en dat ze het tevergeeft proberen te ontmoedigen.

  Theoretisch kunnen ze altijd zien waar je bent (tenzij je een VPN gebruikt). Maar je mag natuurlijk sowieso overal inloggen. Zou wel heel raar zijn als je met een Family account niet meer kan reizen, niet meer op je werk en niet meer bij je tante muziek kan luisteren. Dus die controle gaat nooit werken.

 • Profielfoto
  koen

  Je kan steeds vaker ‘groepsaankopen’ doen, bijvoorbeeld voor energie, verzekeringen. Waarom families en gezinnen bevoorrechten? … Hier in Brussel is 1 persoon op 3 alleenstaand.

  Het gezin is de hoeksteen van de samenleving ;!

 • Profielfoto
  Maikelw

  Je kunt je adres niet meer aanpassen dus, dan maakt het niet uit wat je opgeeft, zodra je verhuisd is je adres noet meer geldig, dus zit je op hetzelfde “gladde ijs”. Vaag dat spotify.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ben wel benieuwd naar die IP-controle hoe ze dat zouden willen gaan doen. Als de regel “minimaal 1x per 30 dagen op het ‘gezins-IP’ zijn”, dan is dat wel te fixen, denk ik. Maar als het gaat, zoals Raymon schrijft “regelmatig gebruikt worden op hetzelfde IP”, dan vraag ik mij af hoe het zit met veel van de carrieretijgers die 8 uur per dag Spotify draaien op hun werk en ’s avonds, in verhouding, minder muziek luisteren. Dan gaat die regel niet op.

 • Profielfoto
  strigoi

  @msetten @KarelWillem @strigoi: jullie vergeten gemakshalve even dat Spotify ALTIJD duidelijk heeft gemaakt dat het om een abonnement voor gezinsleden in één woning ging.

  Dat duidelijk is ook maar sinds een tijdje, aangezien ik destijds alleen in de kleine lettertjes terug kon lezen dat het om gebruikers op hetzelfde adres ging. Zelfs in de FAQ heeft het in het begin niet gestaan.

  Maar wat je zegt over gezinsleden binnen één huis is inderdaad waar.

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Family in Engels is gezin. Familie is relatives. Dus ze bedoelen met Family account dus wel degelijk gezin. Bij apple is het ook zo vertaald

 • Profielfoto
  Soulshaker

  @Soulshaker @donut: Ik hoop niet dat jullie werkelijk denken dat het technisch onmogelijk is om na te gaan of je thuis bent of niet;-) Dat weet Google ook al jaren… ook zonder geolocatie.

  Dat is mijn punt niet (find my iphone is me niet onbekend !)
  Mijn punt is dat spotify je toestellen waar je muziek speelt continue in kaart moet brengen.
  Met zoveel wisselende factoren is het spotify niet te doen om dit allemaal te controleren, en als ze het doen jaag je de gebruikers in het harnas vanwege de privacy.

  En dan heb je nog de wisselende factoren zoals dynamische IP adressen thuis , mobiele gsm masten , buitenlandse IP adressen op het werk (zoals vaak bij multinationals).

  Als spotify mij zo zit te begluren waar en wanneer ik mijn muziek beluister is het voor mij meteen “Hallo Deezer ! ”:)

 • Profielfoto
  bugboy

  Vrijwel iedereen heeft thuis zijn mobiele apparaten op WIFI en zal dus hetzelfde externe IP adres met enige regelmaat gebruiken. Ik kan me voorstellen dat als je langer dan 1 maand geen gemeenschappelijke IP adressen hebt, dan wordt je aangemerkt als “verdacht”.

 • Profielfoto
  error

  Dan heb ik twee opties: of ik zeg tegen twee vrienden die ‘bij de familie horen’ dat ze zelf een abonnement moeten nemen‚Ķ of ze komen officieel bij mij wonen. Dat tweede scenario is wel heel veel gedoe voor een goedkoper Spotify abonnement.

 • Profielfoto
  Blender

  niemand die een family account heeft gaat over op een 10 pleuro/maand muziek dienst

  3 of 4 euro is leuk maar 10 is te veel!

 • Profielfoto
  Furbz

  Als je 3/4 euro gerechtvaardigd vindt voor zo’n muziek bibliotheek, dan weet je volgens mij niet meer zo goed wat kunsten waard zijn (ik claim niet dat alle muzieknoot Spotify kunt is trouwens Haha). Volgens mij is een tientje heel redelijk en de voorwaarden die ze stellen ook.

 • Profielfoto
  KR1275

  Die controle gaat veel te veel kosten, dus het lijkt me meer eenmalige media-aandacht dan een doorlopende nieuwe werkwijze.
  IP controle gaat ver, want wat als ik op vakantie ben, in de trein etc.? En hoe zit het met onze privacywet? Bedrijven die daar misbruik van maken, worden steeds zwaarder beboet.
  Het zal zo’n vaart niet lopen. Liever 14,99 per maand met een beetje misbruik, dan dat klanten opzeggen.
  Ik ben overigens geen klant.

 • Profielfoto
  csteelooper

  In het Engels is er geen onderscheid tussen familie en gezin. Vetaalt beide als ‚Äėfamily‚Äô. Spotify zou het voor NL dus inderdaad beter moeten hebben over ‚Äėgezinsabonnement‚Äôz

  Officieel kun je dit zelfs verder doortrekken, al wordt dat zelfs door native speakers lang niet altijd gedaan… Family = gezin; extended family = familie (NL); dus met extended family worden per definitie óók deze familieleden bedoeld, die níet tot het gezin behoren, bijvoorbeeld ooms, tantes, neven en nichten…

 • Profielfoto
  Q-collective

  Nu ik er nog wat langer over nadenk: eigenlijk betaal je gewoon een abonnement voor een X-aantal personen. Wat maakt het dan uit ‘wie’ en ‘waar’?

  Als mijn zoons thuiswonen, mogen ze wèl meedelen in mijn abonnement, maar als ze ergens anders wonen niet. Terwijl de meeste van die abonnementen ook nog eens mobiel worden gebruikt. Dus door heel Nederland (en tegenwoordig de EU).

  Maar pas op als het adres niet klopt, want dan mag het niet meer…

  Precies dit. Mijn family abbo bestaat uit allemaal familie (zus, broer + aanhang), op drie adressen. Beetje vreemde gang van zaken.

  Ik ga in ieder geval niet van 2,50 naar 10. Dan zeg ik het wel op en ga ik weer lokaal verder met “minder legale” mp3’s. Dag Spotify, It was fun while it lasted …

 • Profielfoto
  pannekoek

  Tijd voor een nieuw woord in de dikke van dale “SCHEEFLUISTERAAR”, Een asociaal persoon die opzettelijk derden laat mee betalen aan het abonnement op een muziek streaming dienst, waarop hij korting geniet welke niet voor hem bedoeld is.

  Als je je gewoon aan de regels zou houden dan betalende met z’n allen een lager concurrerend bedrag, in plaats van dat het misbruik wordt doorbelast. Dan laatste kan niet anders, omdat het bedrijf anders geen bestaansrecht kan opbouwen.

 • Profielfoto
  koen

  Straks nog even langs Plato om wat CDs te scoren. Neem ik er gelijk twee van elk mee zodat mijn achterneef er ook naar kan luisteren. Ben benieuwd of ik er extra voor moet betalen.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Tijd voor een nieuw woord in de dikke van dale “SCHEEFLUISTERAAR”, Een asociaal persoon die opzettelijk derden laat mee betalen aan het abonnement op een muziek streaming dienst, waarop hij korting geniet welke niet voor hem bedoeld is.

  Als je je gewoon aan de regels zou houden dan betalende met z’n allen een lager concurrerend bedrag, in plaats van dat het misbruik wordt doorbelast. Dan laatste kan niet anders, omdat het bedrijf anders geen bestaansrecht kan opbouwen.

  Hahaha. Dat is dus niet hoe het werkt. Spotify en de platenlabels maken minder woekerwinsten. Spotify maakt immers nog steeds winsten met hun family abbo’s. Maar de platenlabels willen natuurlijk altijd m√©√©r.

 • Profielfoto
  Imade

  In het Engels is er geen onderscheid tussen familie en gezin. Vetaalt beide als ‚Äėfamily‚Äô. Spotify zou het voor NL dus inderdaad beter moeten hebben over ‚Äėgezinsabonnement‚Äôz

  Officieel kun je dit zelfs verder doortrekken, al wordt dat zelfs door native speakers lang niet altijd gedaan… Family = gezin; extended family = familie (NL); dus met extended family worden per definitie óók deze familieleden bedoeld, die níet tot het gezin behoren, bijvoorbeeld ooms, tantes, neven en nichten…

  Sterker nog, steeds meer mensen hebben een vakantie huis in een warm land… hoe wilt Spotify dat checken?

 • Profielfoto
  xaddict

  Dus eigenlijk is het meer een commune-abonnement ?

 • Profielfoto
  strigoi

  Hahaha. Dat is dus niet hoe het werkt. Spotify en de platenlabels maken minder woekerwinsten. Spotify maakt immers nog steeds winsten met hun family abbo’s. Maar de platenlabels willen natuurlijk altijd m√©√©r.

  Spotify draait nog steeds verlies.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Hahaha. Dat is dus niet hoe het werkt. Spotify en de platenlabels maken minder woekerwinsten. Spotify maakt immers nog steeds winsten met hun family abbo’s. Maar de platenlabels willen natuurlijk altijd m√©√©r.

  Spotify draait nog steeds verlies.

  Bedankt voor de link. Het bevestigd m’n kernargument: de platenmaatschappijen verdienen bergen met geld. Die 2,9 miljard blijven immers ergens, ik denk dat we het daar met elkaar akkoord zijn? Maar het is duidelijk waarom Spotify opeens strenger gaat controleren. Jammer dat de labels het nog steeds niet begrijpen…

 • Profielfoto
  pannekoek

  En zolang er Tech bedrijven zijn als Apple, die geld hongerige artiesten $500,000 geven om exclusief 2 weken een album in de e-shop te kunnen slijten…

  https://www.businessinsider.nl/apple-paid-chance-the-rapper-500000-for-apple-music-exclusive-2017-3/?international=true&r=US

  … zijn de platenmaatschappijen niet het ergste.

  Spotify was in 1 klap 500.000x meer sympathiek dan de muzak club van Cook toen ik dat artikel las.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ze moeten niet zo moeilijk doen en z√©ker niet over wonen op verschillende adressen. Ik kan me nog voorstellen dat er controle is over het aantal personen dat het abonnement gebruikt, maar niet over het adres. Volgens mij stelt Apple niet de voorwaarde dat de ‘familie’ op √©√©n adres woont. Mijn Apple Music familie ligt nogal ver uit elkaar. Mijn zoon en zijn vriendin, op 70 km afstand, een vriendin, mijn andere zoon en ik. Maakt toch niet uit. Je betaalt er toch voor.

  Er zitten hier trouwens wél een hele hoop braafste jongetjes/meisjes van de klas zeg, met erg veel begrip voor deze maatregelen.

  Netflix liet eerst ook rustig toe dat 20 mensen of meer gebruik maakten van één familie abonnement voor 5 personen, maar begint daar nu moeilijk over te doen.
  Personen ingelogd met dezelfde ‘naam’ die tegelijk willen kijken kunnen dat nu niet meer. Ach ja. Ze hebben het toegelaten omdat het gratis prima reclame was en nu het overal bekend is, gaan ze strenger controleren.

 • Profielfoto
  Toth0024

  Wat een onzin in deel mijn Apple muziek en mijn Netflix en videoland met vrienden en familie waaronder mijn dochter en NEE wij wonen niet op hetzelfde adres sterker nog ik ben per jaar maar een x of 5 in nl en paar dagen ik betaal meer zodat andere er ook plezier van kunnen hebben tewijl ze het zelf niet kunnen betalen!
  Als ze gaan klooien dan maar geen abonnement meer en verliezen ze mij als betalende klant en de mensen om mijn heen die wel reclame voor ze maken!

 • Profielfoto
  JWB

  Een-dimensionale geesten in een tijd waarin de diversiteit-discussie hoogtij viert. Goed denkwerk, Spotify.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Denk nou eens even iets verder na dan; “er is een korting met voorwaarden waar ik niet aan voldoe, dus vindt ik dat ik er wel recht op heb”.

  Albert Heijn bonus korting: 3 broden halen 2 betalen. Ik ga naar de kassa, reken er 2 af en dan mag m’n uitwonende dochter in een andere stad er zeker zo 1 meenemen? Want ja, als ze nog thuis zou wonen kocht ik 3 broden.

  Zeuren over een korting mag, eigen voorwaarden hanteren na het akkoord gaan met voorwaarden niet.

  Je gaat voor je geld overmaakt juridisch een bindende overeenkomst aan. Dat het nauwelijks gehandhaafd wordt of te handhaven is geeft je nog geen recht om te doen en laten wat jouw kostentechnisch het beste uitkomt.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Even familie abonnement met meerdere adressen zou toch ook moeten kunnen. Bijvoorbeeld met een uit huis wonende studerend kind. Of opa toegang geven. Is toch ook familie? Anders moeten ze het een gezinsabbonement noemen. Dat je vrienden geen toegang moet geven snap ik.

  Als je het een gezinsabonnement noemt heb je toch hetzelfde ‘probleem’? Een gezin wordt gevormd door ouders en kinderen, en of je kind nou uitwonend is of niet: hij/zij is onderdeel van het gezin.

  Als Spotify voorwaarden stelt aan een familieabonnement is dat hun goed recht. Anders kun je wel overal over gaan zeuren. Wat moeten bijvoorbeeld families die op één adres wonen, maar waarvan er 7 Spotify willen gebruiken, wat onmogelijk is omdat Spotify een limiet heeft gesteld van 6 accounts? Moeten we het dan een gezinsaccount-voor-gezinnen-met-maximaal-6-gezinsleden-die-allemaal-op-hetzelfde-adres-wonen gaan noemen?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Als ze het via IP willen testen, hoe doen ze dat dan ?
  mobiele telefoons zwerven het hele land door .
  En verbinden zich op allerlei wifi’s

  Er zou getest kunnen worden of je minimaal ééns per maand vanaf hetzelfde IP-adres gebruik maakt van Spotify, waarbij iedereen dan in de praktijk dus minimaal ééns per maand op hetzelfde WiFi-netwerk moet zitten.

 • Profielfoto
  strigoi

  Ik snap je punt pannenkoek en je hebt ook gelijk. Al moet dan ook nog een voorwaarde van de AH actie zijn dat de broden door de mensen van jouw huisadres geconsumeerd moeten worden;)

  Het grote verschil in beredenering is dat een brood als object tastbaar is en fysiek ergens aanwezig. Terwijl dit soort diensten ‘vloeibaar’ zijn, niet tastbaar en eigenlijk altijd en overal beschikbaar.

  Ik vind die gedachte van de broden verder juist helemaal niet gek, je hebt volgens de actie betaald voor 3 broden. En of je nou één van die broden weg geeft mag je helemaal zelf weten. Alleen om met één brood naar je dochter in een andere stad te gaan reizen met auto of OV is wellicht wat overdreven. Kost tijd en energie.

  Het systeem en verdienmodel van een AH is hier niet hiervoor bedacht, maar natuurlijk als lokkertje om mensen naar de winkel te krijgen en veel andere producten te kopen. In tegenstelling tot Spotify die het juist wel van dit ene product moet hebben, vandaar dat een eventuele (behoorlijk lastige) controle ook zeker terecht en logisch is.

  Als ik direct en zonder er zelf moeite voor te hoeven doen het brood aan de desbetreffende dochter in een andere stad had kunnen geven, had ik het gedaan. En dat is wat er aan de hand is met in dit geval Spotify Family. Ja het is niet de bedoeling, maar mensen gaan altijd behoorlijk creatief met regels om (myself included, want ja het leven is al duur genoeg). En zonder consequenties is het einde dan zoek.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  niemand die een family account heeft gaat over op een 10 pleuro/maand muziek dienst

  3 of 4 euro is leuk maar 10 is te veel!

  Sorry? TE VEEL? Je hebt toegang tot tientallen miljoenen nummers en dan vind je 10 euro per maand TE VEEL?

  Bijzonder hoe muziek blijkbaar zó gedevalueerd is geraakt de afgelopen 10-15 jaar.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Als ze het via IP willen testen, hoe doen ze dat dan ?
  mobiele telefoons zwerven het hele land door .
  En verbinden zich op allerlei wifi’s

  Er zou getest kunnen worden of je minimaal ééns per maand vanaf hetzelfde IP-adres gebruik maakt van Spotify, waarbij iedereen dan in de praktijk dus minimaal ééns per maand op hetzelfde WiFi-netwerk moet zitten.

  Allemaal leuk , maar in de praktijk niet haalbaar.
  Veel mensen hebben een dynamisch IP adres .
  En als bvb moeder maar om de 2 maand haar spotify aanzet op haar ipad , tja account geblocked dan maar ?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Prima haalbaar in de praktijk. Ook met een dynamisch IP-adres. Dan zorg je maar dat je ééns per maand tegelijkertijd op hetzelfde IP-adres zit.

  Als je dat allemaal niet wilt neem je toch lekker allemaal een apart account? Hoef je dat allemaal niet te doen.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Let’s agree to disagree:D

 • Profielfoto
  koningjordy

  Ga het lekker aanbieden voor 5 euro per persoon. Problem solved.

 • Profielfoto
  ray-

  ik vind het maar triestig als je zelfs geen 10 euro over hebt per maand om onbeperkt de toegang te hebben tot miljoenen liedjes… Ik gebruik het voortdurend en zelfs als het zou verdubbelen hebt ik het er voor over om het te betalen.