Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 juni 2017

PlayLink verandert iPhone in PS4-controller

Op gamebeurs E3 in Los Angeles draait het vooral om consoles, maar soms komt er ook interessant nieuws voor iPhone-gebruikers van de vloer. Sony gaat met PlayLink een PS4-controller van smartphones maken. Het gaat zowel met iOS als Android werken.

De PlayLink-app zorgt voor verbinding met een PlayStation 4 en vervolgens kun je het touchscreen gebruiken voor de bediening van games. PlayLink is vooral geschikt voor party-games die je met een groep speelt.

Geen volledige vervanging van controller

Sony snapt heel goed dat een touchscreen erg toegankelijk is, maar alleen voor een bepaald genre. Voor RPG-games en shooters als God of War, Uncharted en Final Fantasy blijft een controller met knoppen en thumbsticks de beste keuze. Sony komt met een aantal eigen games die een smartphone via PlayLink gebruiken.

Eerste PlayLink-games aangekondigd

Er staan vijf PlayLink-games op de planning. De eerste, genaamd That’s You! komt op 4 juli uit. In deze game moeten spelers vragen over elkaar beantwoorden en daarbij veelvuldig de smartphone gebruiken om kaarten te kiezen, foto’s te maken en te tekenen.

De tweede game is Hidden Agenda. Een detective-game die je individueel of in een groep kunt spelen. Ieder groepslid heeft op zijn eigen smartphone een logboek en maakt keuzes die het verloop van de game beïnvloeden. Daarnaast krijgt iedereen een geheime opdracht op zijn smartphone die uitgevoerd moet worden zonder dat de andere spelers iets merken.

Naast deze twee titels zijn ook Frantics, een knotsgekke arcade-game en SingStar Celebration in ontwikkeling. Bij SingStar wordt de smartphone uiteraard als microfoon gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PlayLink verandert iPhone in PS4-controller
Sluiten