Snapchat Spectacles in Nederland te koop

4 reacties

Nu de zomer er echt aan komt, kunnen ook Nederlanders de Snapchat Spectacles bestellen. Deze combinatie van een zonnebril en camera wordt door Snapchat gemaakt en is voor € 150 verkrijgbaar in drie kleuren. De verzendkosten bedragen € 10.

Met de Spectables-bril is het mogelijk om filmpjes van maximaal 10 seconden op te nemen en deze op je Snapchat Story te plaatsen. De video’s zien er zowel in horizontaal als verticaal formaat beeldvullend uit.

Ook in België en Frankrijk

De brillen werden eerder al op bepaalde plaatsen in de Verenigde Staten verkocht, maar komen nu ook naar Europa. De verzending naar Nederland, België, Duitsland of Frankrijk duurt drie tot 5 dagen.

Snapchat Spectacles met een iPhone
Klik/tap voor groter.

Circulaire video

De Spectables-bril communiceert draadloos (Bluetooth of Wi-Fi) met de Snapchat-app en bevat een knop aan de zijkant voor snel opnemen. Een LED-lichtje geeft aan wanneer gefilmd wordt. De beelden worden in circulair videoformaat opgenomen (115 graden rond) en zijn daarom in iedere oriëntatie perfect te bekijken. Het vertical video syndrome wordt daarmee opgelost.

snap-rotate
Klik/tap voor groter.

Nu is de vraag: wanneer brengt Facebook een bril voor Instagram uit?

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Jammer dat de kwaliteit van die filmpjes echt ruk is.

 • Profielfoto
  Retyro

  Zit hier serieus iemand op te wachten?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nope…

 • Profielfoto
  Martin67

  @KarelWillem en @Retyro
  Ik heb de Spectacles al een tijdje (meegenomen uit de VS) en ik kan zeggen dat ik jullie mening niet deel.

  Allereerst vraag ik mij af welke filmpjes je ruk vindt. die kleine ronde? Dat zijn filmpjes die vanuit Snapchat naar Twitter of WhatsApp zijn gekopieerd die hebben een lagere resolutie maar zijn nog erg goed (beeld en geluid)

  De filmpjes die je via Snapchat verstuurd zijn schermvullend met automatische horizon zoals in het voorbeeld in het stuk.

  De filmpjes worden via Bluetooth naar je iPhone gestuurd en hebben dan een normale resolutie. Echter wanneer je in een WiFi omgeving zit kun je de filmpjes HD opslaan.

  Een volledig opgeladen bril gaat een dag mee om diverse filmpjes op te nemen en een volledig opgeladen beschermhoes heeft ook nog eens vier volledige ladingen voor de bril.

  Over smaken kun je twisten maar als zonnebril vind ik het ook een aanrader, er zitten goede lenzen in en ze dragen ook prettig.

  And last but not least; ze zien er ook nog eens goed uit. Ik krijg diverse leuke opmerkingen over mijn zonnebril en wanneer ik dan vertel dat je er ook nog kleine filmpjes mee kan opnemende heb je ook erg leuke conversaties.

  Mijn mening: Voor het geld heb je een goede en leuke trendy zonnebril met een geinige gadget om korte filmpjes op te nemen vanuit jou gezichtspunt. Ik kan hem aanraden.