Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 14 juni 2017

Snapchat: volgende Spectacles-bril krijgt AR-functies

Met de Spectacles-bril, die sinds kort ook in Nederland te koop is, heeft Snapchat een coole zonnebril die ook kan filmen op de markt gebracht. Dat is echter nog maar het begin, want de volgende versie van de bril krijgt Augmented Reality-functies.

Volgens TechCrunch gaan de Spectacles 2 radicaal anders functioneren en komt de nadruk op AR te liggen. Snapchat heeft de techniek voor Augmented Reality-functies al ontwikkeld en eind 2015 gepatenteerd.

World Filters als voorproefje

De focus op Augmented Reality komt niet als verrassing. Snapchat biedt sinds vorig jaar World Filters aan. Bij deze functie wordt de iPhone-camera gebruikt om virtuele objecten in de echte wereld te plaatsen. De functie is nog erg basic en speels, maar zal de komende tijd doorontwikkeld worden.

Klik/tap voor groter.

De nieuwe Spectacles worden pas volgend jaar verwacht en zijn nog in ontwikkeling. Details zijn nog schaars, maar uit een patentaanvraag valt alleen op te maken dat Snap digitale content in de omgeving van gebruiker wil tonen. Wat voor content is nog niet duidelijk.

Microsoft en Apple

De Snapchat Spectacles zijn in Nederland verkrijgbaar voor 150 euro. Verwacht overigens niet dat Snap de concurrentie met de Hololens van Microsoft aangaat. De bedrijven hebben een hele andere doelgroep. Snapchat is erg speels en laagdrempelig, terwijl Microsoft of serieus zakelijk gebruik inzet.

Apple pakt het met ARKit in iOS 11 heel anders aan. De iPhone dient slechts als platform en Apple levert een manier voor ontwikkelaars om Augmented Reality in hun apps te integreren. Met de invulling bemoeit de iPhone-maker zich niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snapchat: volgende Spectacles-bril krijgt AR-functies
Sluiten