Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 juni 2017

Skype en Facebook Messenger worden kleurrijker en speelser

Chat-apps moeten anno 2017 niet alleen maar gaan over tekst sturen, het moet fun zijn. Daarom kondigde Microsoft begin deze maand een grote vernieuwing van Skype aan. De iOS-app is nu voorzien van de nieuwe functies en een speelser design.

De vernieuwingen aan Facebook Messenger zijn minder drastisch. Het ontwerp van de app is ongewijzigd, maar videochats worden speelser en kunnen worden opgeleukt met effecten, stickers en filters.

Niet iedereen blij met vernieuwing Skype

Het nieuwe Skype lijkt een combinatie van Snapchat, WhatsApp en Facebook Messenger. De app wordt voorzien van een eigen variant op Snapchat Stories (Highlights) en daarnaast zijn emoticons, stickers en bots beschikbaar. Natuurlijk blijft videobellen mogelijk, maar ook dat is opgeleukt. Tijdens een videogesprek kun je effecten, tekst en emoji op het scherm laten verschijnen.

De nieuwe interface valt niet bij iedereen in de smaak. De update krijgt veel negatieve beoordelingen in de App Store en gebruikers klagen dat het overzicht kwijt is. De nieuwe Skype-versie werkt ook niet op een iPhone 5 en vereist minimaal een iPhone 5s met 64-bits chip.

Klik/tap voor groter.

Video-effecten in Facebook Messenger

Videogesprekken met effecten, stickers en emoji komen ook naar Facebook Messenger. De chat-app van het sociale netwerk rolt de nieuwe functies die je tijdens een videochat kunt gebruiken vandaag uit. Er zijn filters voor het hele beeld, maar ook gezichtsmaskers. Tot slot kun je tijdens een videogesprek een foto maken om een grappig moment vast te leggen. De interface van Facebook Messenger is verder ongewijzigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Skype en Facebook Messenger worden kleurrijker en speelser
Sluiten