Skype en Facebook Messenger worden kleurrijker en speelser

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Chat-apps moeten anno 2017 niet alleen maar gaan over tekst sturen, het moet fun zijn. Daarom kondigde Microsoft begin deze maand een grote vernieuwing van Skype aan. De iOS-app is nu voorzien van de nieuwe functies en een speelser design.

De vernieuwingen aan Facebook Messenger zijn minder drastisch. Het ontwerp van de app is ongewijzigd, maar videochats worden speelser en kunnen worden opgeleukt met effecten, stickers en filters.

Niet iedereen blij met vernieuwing Skype

Het nieuwe Skype lijkt een combinatie van Snapchat, WhatsApp en Facebook Messenger. De app wordt voorzien van een eigen variant op Snapchat Stories (Highlights) en daarnaast zijn emoticons, stickers en bots beschikbaar. Natuurlijk blijft videobellen mogelijk, maar ook dat is opgeleukt. Tijdens een videogesprek kun je effecten, tekst en emoji op het scherm laten verschijnen.

De nieuwe interface valt niet bij iedereen in de smaak. De update krijgt veel negatieve beoordelingen in de App Store en gebruikers klagen dat het overzicht kwijt is. De nieuwe Skype-versie werkt ook niet op een iPhone 5 en vereist minimaal een iPhone 5s met 64-bits chip.

skype nieuw 2017 ios app 001
Klik/tap voor groter.

Video-effecten in Facebook Messenger

Videogesprekken met effecten, stickers en emoji komen ook naar Facebook Messenger. De chat-app van het sociale netwerk rolt de nieuwe functies die je tijdens een videochat kunt gebruiken vandaag uit. Er zijn filters voor het hele beeld, maar ook gezichtsmaskers. Tot slot kun je tijdens een videogesprek een foto maken om een grappig moment vast te leggen. De interface van Facebook Messenger is verder ongewijzigd.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Tjonge tjonge wat een kermis worden die social apps op deze manier! Jammer hoor ?

 • Profielfoto
  Picturethat

  Onbegrijpelijk.. wat voor prutsers zitten daar toch? Skype wordt juist ook in de zakelijke context gebruikt en je zult zien dat dit ze geen goed gaat doen om deze reden.

 • Profielfoto
  Neowip

  Dat wordt net zo populair als de statusupdates in whatsapp

 • Profielfoto
  Roel Neumann

  Voor zakelijk gebruik is er Skype for Business. Ik neem aan dat die verschoond blijft van consumenten franje.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Voor zakelijk gebruik is er Skype for Business. Ik neem aan dat die verschoond blijft van consumenten franje.

  Ik zou bijna hopen dat ik met mijn consumenten-account in kan loggen als ik Skype for Business gebruik, want ik hoef die shit ook niet echt…! Ik heb nog werkelijk geen r**t met SnapChat gedaan en zelfs in iMessage gebruik ik al die zooi als (full-screen) effects niet… Het wordt je allemaal gewoon door de strot geduwd!

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Jezus wat een bagger app is het geworden.

  Delete roesjj en weg is het!

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Dag Skype, het waren een paar mooie jaren….

 • Profielfoto
  html-junky

  De aziatische markt hopen ze er denk ik mee te bereiken, die zijn hier dol op en zij hebben een bizar grote markt. Ik denk als je hen tot je userbase kan scharen dan heb je die totale zakelijke markt niet meer nodig

 • Profielfoto
  SvS

  Skype wordt ook veelal zakelijk ingezet. Maar voor enkele zakelijke gesprekken per maand wilt niet iedereen abonnement afsluiten.
  Hopelijk valt het mee om nieuwe features allemaal te negeren.

 • Profielfoto
  computer space

  FB Apps zijn helemaal niet nodig.
  Laat je verbazen door
  mbasic.facebook.com
  Heerlijk snel, laag data verbruik, no-nonsense, geen reclame, time-line en messenger in één. En je kunt met een klik foto’s full res bekijken. Succes om dat op de normale mobiele site of App te doen. Zelfs op de desktopbrowser is het lastiger.

 • Profielfoto
  csteelooper

  (…) Zelfs op de desktopbrowser is het lastiger.

  Nou, dát ligt aan je instellingen…

  Verder volledig eens met je gehele commentaar. Ben nog steeds benieuwd of ik Skype For Business kan gebruiken met mijn nietig consumenten-accountje… Lijkt me zó heerlijk…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Onbegrijpelijk.. wat voor prutsers zitten daar toch? Skype wordt juist ook in de zakelijke context gebruikt en je zult zien dat dit ze geen goed gaat doen om deze reden.

  Maar je hoeft al die meuk toch helemaal niet te gebruiken… Ik bedoel filters en maskers… Die komen alleen maar als je er zelf gebruik van maakt, door middel van op een knop te drukken of weet ik veel. Anders bel je toch nog steeds gewoon? Het wordt toch niet automatisch aangezet? Dus ik snap ook heel die cinema niet rond dit gebeuren…

  De klachten over dat het minder overzichtelijk is, dat zijn dingen die ik wel kan begrijpen, maar over die filters en maskers, tjah, wil je dat niet gebruiken dan doe je dat toch gewoon niet… Snap het niet goed…

  Mij doet het vooral allemaal een beetje terugdenken aan de tijden van MSN messenger. Waar ik overigens persoonlijk een hele goede tijd mee gehad heb en op zich is dat het enige dat ik echt gemist heb toen ik de overstap gemaakt had, enkele jaren terug, van Windows naar OSX (macOS).

  Ik zie dus ook zeker niet in waarom dit allemaal zo erg is (ook voor de “business” klanten niet), want die gebruiken het gewoon niet. Videobellen zonder verder iets aan te klikken en that’s it…