‘Siri-speaker heeft virtueel surround-geluid’

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Siri is binnenkort niet alleen op je iPhone, iPad en Mac beschikbaar, maar ook in een eigen speaker. Volgens aanhoudende geruchten werkt Apple aan een Siri-speaker voor in de woonkamer of keuken. Financieel tijdschrift Bloomberg heeft nu meer details.

Volgens reporter Mark Gurman is de productie gestart en wil Apple zich niet alleen met goede integratie van diensten onderscheiden, maar ook met geluidskwaliteit. De speaker krijgt virtueel surround-geluid.

Onthulling tijdens WWDC, verkoop start later

Bloomberg bevestigt eerdere geruchten en zegt dat de speaker aanstaande maandag tijdens WWDC 2017 onthuld wordt. De verkoop zou pas later beginnen. Dit is een bekende strategie die Apple vaker bij nieuwe producten volgt. De Apple Watch was ook pas maanden na onthulling te koop. Dit geeft ontwikkelaars de tijd om voor het nieuwe platform te ontwikkelen.

google home amazon echo 16x9
De Google Home (links) en Amazon Echo (rechts).

Virtueel surround-geluid

Amazon en Google hebben al een speaker met eigen assistent en ook Microsoft werkt aan een slimme speaker. De geluidskwaliteit van deze apparaten is vaak middelmatig, de speakers zijn vooral gericht op spraak. Apple kan met de Siri-speaker een goed klinkend alternatief neerzetten.

Virtueel surround-geluid wordt bereikt door verschillende drivers in de speaker een verschillende kant op te richten. Zo worden reflecties op muren gebruikt om een breed geluidsbeeld te cre√ęren. Fabrikanten van sound bars voor onder de TV gebruiken deze techniek ook veelvuldig.

Naast geluidskwaliteit, kan de Siri-speaker zich op nog een aantal punten onderscheiden. Wij hebben 4 belangrijke punten op een rij gezet.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Martink

  Zou ook het merk Apple erop komen te staan? Of zal het een Beats speaker worden?

 • Profielfoto
  wensink

  Apple natuurlijk, de speaker is slechts een onderdeel van het apparaat dat op basis van Siri dingen in huis kan doen. Als het enkel een speaker was, was het waarschijnlijk wel Beats geworden..

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Yep, of niet natuurlijk.;)

  Net als AirPlay in licentie wordt gegeven, kan Apple dat met Siri ook eenvoudig doen. Siri-compatible speakers dus.

 • Profielfoto
  janau

  Virtueel surroundgeluid? Drivers (?) in verschillende richtingen? Het is mij nog niet duidelijk. Geeft niet, ik laat me graag overtuigen tijdens de keynote.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Mijn Libratone speaker bevallen prima. Siri is (nog) te slecht om te gebruiken.