Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 juni 2017

Publieke betaversie iOS 11 en tvOS 11 beschikbaar

Dat is snel! Kort na de tweede beta voor ontwikkelaars, heeft Apple de eerste publieke beta van iOS 11 beschikbaar gesteld. Vanaf nu kun je de nieuwe versie van het besturings­systeem voor iPhone en iPad zelf testen, ook als je geen ontwikkelaar bent.

iOS 11 bevat talloze vernieuwingen voor de iPhone en iPad. Op de iPhone merk je vooral het verbeterde bedieningspaneel, terwijl de iPad een dock en meer productieve functies krijgt. Zo gaat het installeren in zijn werk.

Back-up maken en installeren

Natuurlijk is het altijd raadzaam apparaten goed te backuppen voor het installeren van publieke betaversies. Maak van je iPhone of iPad een back-up via iTunes of iCloud. Open daarna beta.apple.com op je iOS-apparaat en installeer het profiel. Na een reboot verschijnt iOS 11 op de gebruikelijke plaats bij InstellingenAlgemeenSoftware-update.

Nieuw in iOS 11

De afgelopen tijd hebben we veelvuldig geschreven over grote en kleine nieuwigheden in iOS 11. Een overzicht van de belangrijkste zaken is onder de tag nieuw in iOS 11 te vinden. Bekijk zeker deze functies en probeer ze zelf:

Het nieuwe control center (bedieningspaneel) van iOS 11.

Ook beta tvOS 11 beschikbaar

Apple stelt voor het eerst ook een publieke beta van tvOS beschikbaar. Je kunt het eenvoudig installeren door je via beta.apple.com aan te melden en de voorwaarden voor het betaprogramma te accepteren. Log vervolgens met hetzelfde Apple ID om op je Apple TV en ga naar InstellingenSysteemSoftware-updates om de publieke beta te installeren.

apple tv beta
Klik/tap voor groter.

Installeren of niet?

Wij hebben al een tijdje met de developer beta van iOS 11 en tvOS 11 gewerkt en vinden ze aardig stabiel, maar desastreus voor de accuduur. Heb je een iPhone, iPad of iPod die je niet dagelijks gebruikt? Installeer daar dan de publieke beta op. Een publieke beta installeren op een apparaat dat je dagelijks gebruikt is niet aan te raden.

Kun je niet wachten? Zorg dan dat je een powerbank of andere manier hebt om je iPhone op te laden als je lang uit de buurt van een stopcontact bent. De publieke beta van tvOS 11 bevat relatief weinig veranderingen en kan zonder al te veel ongemak geïnstalleerd worden op een Apple TV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Publieke betaversie iOS 11 en tvOS 11 beschikbaar
Sluiten