Pokémon GO: multiplayer en meer in grootste update ooit

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Niantic komt binnenkort met de grootste update voor Pokémon GO ooit. Deze ‘zomerupdate’ brengt eindelijk de mogelijkheid om niet alleen tegen elkaar, maar ook samen te spelen. Daarnaast gaat de werking van gyms behoorlijk op de schop.

Tijdens de uitrol van de update gaan gyms tijdelijk dicht. Vandaag krijg je alle Pokémon die je nog in gyms had staan terug. Dit houdt de nieuwe update die de komende weken uitgerold wordt in:

1) Multiplayer Raid Battles (samen vechten)

De grootste vernieuwing zijn Raid Battles. Tijdens dit gevecht moet je het samen met maximaal 19 andere spelers opnemen tegen één hele sterke Pokémon die bij een gym verschijnt. Deze raids worden vooraf aangekondigd en je moet er op tijd bij zijn. Versla je de zogenaamde Raid Boss? Dan kun je een poging wagen om de Pokémon te vangen en krijg je speciale items.

Met de mogelijkheid om samen te vechten, wil Niantic spelers motiveren om er weer op uit te gaan. Het weer zit de komende maanden in ieder geval mee en omdat je in de buurt van een gym moet zijn om mee te doen, doe je contact met andere spelers op.

Pokemon GO Multiplayer raid
Klik/tap voor groter.

2) Gyms worden ook Pokéstops

Om het aantal Pokéstops op te hogen, fungeren Gyms voortaan ook als plaats waar je items, eieren en PokéBalls kunt opdoen. Op deze manier hoopt Niantic het aantal Pokéstops in voornamelijk landelijk gelegen gebieden te verhogen.

3) Gevarieerde gyms

Gyms worden ook eerlijker en gevarieerder. Er is voortaan plaats voor zes Pokémon. Die staan op volgorde van toevoeging. Je hoeft voortaan dus niet eerst de minst sterke trainer te verlaan om je op te werken. Daarnaast verliezen Pokémon langzaam hun motivatie wanneer ze in een gym staan. Als hun motivatie op is, zullen ze terugkeren naar hun trainer. Door je Pokémon berries te voeren, kun je de motivatie op peil houden, maar daarvoor moet je wel naar de gym lopen. Op iedere plaats staat ook een andere Pokémon, zodat je niet tegen zes Raticate hoeft te vechten.

Pokemon GO gym zomerupdate
Klik/tap voor groter.

Pokémon GO is volgens Niantic ongeveer 750 miljoen keer gedownload. Volgens de meest recente cijfers spelen nog ruim 65 miljoen trainers de game. De nieuwe functies zullen de komende weken uitgerold worden. Tot die tijd blijven gyms gesloten.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    qbdbd

    top, net nog even snel een gym gepakt voor de coins:lol: