Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 juni 2017

Pokémon GO: nieuw event en multiplayer-functies op komst

Je zou het niet zeggen, maar Pokémon GO bestaat alweer een jaar. De game veroorzaakte in de zomer van 2016 een enorme hype. Ontwikkelaar Niantic viert de verjaardag met een nieuw event dat in het teken staat van de zonnewende.

Het evenement begint dinsdag 13 juni en duurt tot maandag 19 juni. Natuurlijk zijn er weer vele extra’s voor spelers. Kort na het event wordt ook een grote update uitgerold met onder andere multiplayer-functies.

Event vanaf 13 juni

Tijdens het event zijn Pokémon van het type ijs en vuur makkkelijker te vangen. Als je nog een Charmander of Ninetales wil vangen, is het zeker de moeite om erop uit te trekken. Er zijn ook extra XP-punten te verdienen door een wezen in een keer met een Poké Ball te vangen. De Lucky Eggs die je kunt kopen zijn ook stevig afgeprijsd.

Klik/tap voor groter.

Grote update met multiplayer op komst

Niantic gaat na het event ook een grote update doorvoeren die multiplayer-functies mogelijk maakt. De ontwikkelaar wil nog weinig details kwijt, maar het gaat om een grote verandering. Om de update uit te rollen, gaan namelijk alle Gyms tijdelijk dicht.

Wereldwijd is Pokémon GO nu meer dan 750 keer gedownload. Er zijn nog altijd 65 miljoen actieve spelers en trainers hebben in totaal 15,8 miljard kilometer gelopen. Niantic verdiende er in totaal al 250 miljoen euro mee, op een manier die ongebruikelijk lijkt. (Zie → Het verborgen verdienmodel achter Pokémon GO)

Reageer op artikel:
Pokémon GO: nieuw event en multiplayer-functies op komst
Sluiten