Planet of the Apps in première op Apple Music

9 reacties

De eerste door Apple geproduceerde serie is in premiere gegaan. Op Apple Music is aflevering 1 van Planet of the Apps nu te bekijken. In de serie pitchen ontwikkelaars hun app-idee voor een kritische jury die uit vier celebrities bestaat.

In de eerste aflevering worden onder andere apps voor Augmented Reality en een dating-app voorgesteld. De pitches worden gegeven terwijl de bedenker van een roltrap komt. Geen elevator, maar een escaltor pitch.

Strijd om 10 miljoen kapitaal

De jury bestaat uit actrices Jessica Alba en Gwyneth Paltrow, zanger Will.i.am en durfinvesteerder Gary Vaynerchuk, die voorheen succesvol Snapchat, Uber, Facebook en Twitter investeerde. Net als bij The Voice nemen de juryleden de kandidaten die doorgaan op in hun team. Het programma wordt gepresenteerd door Zane Lowe, die ook een programma op de radiozender van Apple Music, Beats 1, presenteert.

Na een periode van ontwikkelen en verbeteren met ondersteuning van professionals, gaat de strijd verder om financiering van Lightspeed Venture Partners te krijgen. De winnaar ontvangt $ 10.000.000 aan kapitaal en wordt uitgelicht in de App Store.

Eerste aflevering voor iedereen te bekijken

Abonnees van Apple Music vinden iedere week een nieuwe aflevering in iTunes of de Muziek-app van iOS. Wie geen abonnee is, kan de eerste aflevering gratis bekijken via de website van het programma.

Meer series op komst

Planet of the Apps is de eerste, maar niet de laatste serie van Apple. Op 8 augustus gaat Carpool Karaoke in premiere. Deze serie begon als onderdeel van de Amerikaanse Late Late Show van komiek James Corden. Apple heeft het concept gekocht en aangepast. Zo wordt niet alleen gezongen, maar ook vanaf de achterbank geïmproviseerd met instrumenten. Corden zal de eerste aflevering presenteren en daarna geven artiesten het stokje aan elkaar door.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  error

  Origineel format. Not.

 • Profielfoto
  DosEquis

  Het komt op mij allemaal erg geacteerd over. Scripted reality is niet mijn genre.

 • Profielfoto
  polansky

  Toen ik las dat Apple zijn eerste serie online had gezet, dacht ik aan iets als Twin Peaks, Game of Thrones, House of Cards. Niet aan iets als een veredelde commercial.

  Dit is gewoon pulp van het niveau SBS reclame tv op zondagmorgen.

 • Profielfoto
  imathijs

  Wtf is dit? Tenenkrommend en niet passend bij Apple. Alhoewel ik niet meer weet wat Apple wil uitstralen dezer dagen…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik vond het best aardig.

  Lekker via Google Chrome en de Chromecast Ultra gekeken, om in stijl te blijven.

 • Profielfoto
  html-junky

  Opzich best wel vermakelijk

 • Profielfoto
  Zakske

  Planet of the Apps review: Apple’s foray into original content is “bland, tepid” and a “barely competent knock-off of Shark Tank”

  Het verdict van Variety is in ieder geval niet erg positief.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Origineel format. Not.

  .
  Voorlopig is niets wat er op dit gebied op de planning van Apple staat ook maar vaag gebaseerd op een eigen idee natuurlijk.

 • Profielfoto
  UtregCity

  Heb gisteren ook even gekeken (gewoon via AppleTV en Apple Music KarelWillem) en vond ’t wel een aardig programma. Kijk uit naar de volgende afleveringen. :cool: