Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 13 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

Eerste onderdelen voor iPhone 8 gespot

In september is het zo ver, dan onthult Apple weer nieuwe iPhones. De massaproductie zal binnenkort starten en we kunnen ons opmaken voor veel lekken uit de Aziatische fabrieken. Het eerste lek is al een feit en toont een behuizing voor de iPhone 8.

De behuizing bevestigt recente geruchten. Apple gaat voor een iPhone 8 (of: iPhone Edition) met dunne randen en glazen achterkant. De uitsparing voor de camera en speaker aan de voorkant onderbreekt het scherm.

Minder ruimte bovenaan scherm

De iPhone 8 krijgt naar verluidt een 5,8-inch scherm, terwijl het toestel compact blijft. De onderdelen tonen hoe Apple dit wil doen: de camera en speaker zitten aan de voorkant op het scherm. Daardoor is er minder plaats voor iconen en tekst in de balk bovenaan.

Apple loopt hier in iOS 11 al op vooruit, want de signaalsterkte van het mobiele netwerk wordt niet langer met bolletjes, maar met compacte streepjes aangegeven. Dat scheelt weer ruimte.

Klik/tap voor groter.

De authenticiteit van de onderdelen die uit een Chinese fabriek afkomstig zouden zijn, is niet te verifiëren. Toch is er weinig reden om aan de echtheid te twijfelen. Het enige opvallende is dat een modelnummer boven de CE-markering op de achterkant ontbreekt, maar die kan ook later toegevoegd worden.

iPhone 8 in september

Apple onthult de iPhone 8 naar verwachting in september. Het toestel wordt naar verluidt voorzien van een OLED-scherm, twee accu’s, betere speakers, snelladen en functies voor AR/VR die aansluiten bij ARKit van iOS 11. De naam is nog een mysterie, maar zolang die nog niet bekend is, houden we het op iPhone 8. (Zie → Waarom de ‘iPhone 8’ anders gaat heten)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste onderdelen voor iPhone 8 gespot
Sluiten