Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 juni 2017
Leestijd: 2 minuten

NS Reisplanner-app grondig vernieuwd

NS heeft de Reisplanner Xtra-app voor iOS vernieuwd. De app heeft niet alleen een nieuw ontwerp dat beter bij de rest van iOS past, er is nu ook realtime halte-informatie van de bus, metro, tram en veerboot beschikbaar. Ook de stationsinformatie is uitgebreid.

Reizigers die vaak een bepaald traject afleggen, kunnen dit nu als vast traject toevoegen. De app zal bij verstoringen op het opgeslagen traject een notificatie geven en laten weten wanneer de verstoring opgelost is.

Beginscherm met widgets

De NS heeft afscheid genomen van het hamburgermenu aan de rechterkant van de app en houdt zich met tabbladen onderaan nu netjes aan de iOS-richtlijnen. Naast het menu valt ook het nieuwe beginscherm op. Dit kan naast de reisplanner ook uitgebreid worden met widgets met bushaltes. De NS-app toont zo ook de actuele bustijden boven de reisplanner. Opmerkelijk is dat alleen bushaltes en geen tram of metrohaltes ondersteund worden.

De oude app (links) en nieuwe (rechts) – Klik/tap voor groter.

Beter overzicht stations

De weergave van een station is ook sterk verbeterd. De app toont nu meer informatie in één scherm, waaronder winkels die open zijn, een plattegrond, vertrektijden en storingen. Voorheen was deze informatie weggestopt achter tabbladen. De reisplanner toont nu standaard een bruikbare kaart en het aantal winkels dat geopend is. De kaart vertrektijden kan naar boven worden gesleept voor meer resultaten.

Klik/tap voor groter.

Meldingen over traject

Als je een vast traject aflegt, kan de nieuwe NS Reisplanner-app je nu voorzien van meldingen. Je ontvangt pushberichten over vertragingen, maar alleen op dagen en tijden die je zelf instelt. Handig als je bijvoorbeeld wil weten of je trein naar het werk op tijd gaat, maar niet de hele dag door meldingen van vertragingen wil krijgen.

Een melding instellen – Klik/tap voor groter.

Het overzicht met storingen en werkzaamheden is ook vernieuwd. De treinradar is nergens meer te vinden, maar niet definitief weg. Hij was niet op tijd klaar voor deze release, maar komt spoedig terug, belooft de NS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS Reisplanner-app grondig vernieuwd
Sluiten