De zoete geur van nieuwe iMacs…

Door: Raymon Mens - 18 reacties

In een weekend poll vroegen we onze lezers onlangs welke nieuwe hardware ze het liefst tijdens WWDC 2017 zouden zien. Het meest gegeven antwoord was “Nieuwe iMacs”, alleen gaan alle geruchten over MacBooks en niet over desktops, toe nu toe.

Een Apple Premium Reseller zegt tegen OMT dat Apple orders voor een nieuwe voorraad iMacs heeft geannuleerd. Een reden werd niet gegeven. Ook in de Online Apple Store is de levertijd opgelopen tot 7 juni.

Onthulling 5 juni, levering 7 juni?

Dit wijst op een aankomende vernieuwing. 7 juni is bovendien twee dagen na WWDC 2017, waarvan de keynote op 5 juni plaatsvindt. Apple kan nieuwe iMacs tijdens WWDC aankondigen en de bestellingen na de keynote openen. De eerste bestellingen worden dan op 7 juni geleverd.

Uit productregistraties bleek al dat Apple tijdens WWDC 2017 een aantal nieuwe Macs wil onthullen. De fabrikant heeft vijf nieuwe modellen geregistreerd, maar het is onduidelijk of dit allemaal MacBooks zijn, of uit een mix van MacBooks en iMacs bestaat. Opmerkelijk is dat onze bron wel een nieuwe voorraad MacBooks geleverd krijgt.

imac leveringen
Levertijden voor de iMac lopen op tot na WWDC – Klik/tap voor groter.

iMac Pro

In april zei Apple dat de Mac en voornamelijk machines voor professionele gebruikers weer meer aandacht krijgen. De fabrikant kondigde de komst van een iMac Pro aan, die moet nog dit jaar verschijnen. Of dat tijdens WWDC gebeurt is alles behalve zeker, maar een vernieuwing van de bestaande 21- en 27-inch modellen lijkt opeens een reële verwachting.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Night

  Het werd tijd….

 • Profielfoto
  koekiewous

  Het zou potver3 eens tijd worden.

 • Profielfoto
  maconly

  m’n MacBook Air is aan vervanging toe .

 • Profielfoto
  Furbz

  Yeeeeeeeeessssssssss…..
  11 maanden gewacht.

  Doch.. 7 juni is geen gekke datum toch voor levering!?
  Weekend plus Pinksteren. Niet te hoog inzetten denk ik.

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Ik hoop het! En voor mij geen iMac Pro aan belachelijk hoge ‘pro’-prijzen. Een iMac met een kleine processorupgrade, standaard flash-geheugen (512 Gb) en een prijs rond de 1000 euro. Dat is realistisch in vergelijking met de concurrentie.

 • Profielfoto
  TLM

  Ben wel in de markt voor een nieuwe iMac, huidig is er eentje van 2011. Vroeger hield een Mac het hier hoogstens twee jaar uit, nu dus reeds zes jaar met de huidige 27″ iMac … of wel wordt ‘k oud of meer bewust van hoe ik mijn geld spendeer:smile:

  Nu een nieuwe iPad komt er zeker wel na de WWDC keynote, want mijn iPad 2, ook al uit 2011, begint nu toch wel serieus ‘long in the tooth’ te worden

 • Profielfoto
  macquarius

  Heeft gewoon met Pinkster te maken, in de US store is ie gewoon in stock. Zoals Furbz al aangeeft.

 • Profielfoto
  Impossibru

  Helaas…..

 • Profielfoto
  sedikit

  @TLM,
  Mijn opoe was oud. Ik heb een iMac 24 inch uit 2008. Loopt nog als een tierelier. Maar (luxe!!) ik overweeg wel een nieuwe iMac. Meer geheugen-mogelijkheden. Alleen wordt er nergens in het bericht vermeld of ze een SSD schijf hebben. Mag wel voor die vermoedelijke (hoge) prijzen.

 • Profielfoto
  ART-hur

  iMac staat gepland voor eind september waarschijnlijk samen met de release van macOS 10.13

 • Profielfoto
  DaveFlash

  kan altijd nog, want laten we niet vergeten, 2de pinksterdag kennen ze in Amerika niet. dat is iets typisch Nederlands.

 • Profielfoto
  HJ

  Alle desktop mac’s, inclusief de Mac-Pro krijgen een update. Nieuwe Intel processoren, snellere I/O, en de laatste GPU’s. In lijn met wat andere PC hardware fabrikanten doen.

  Ik denk zelf dat het ook gaat om alle mac’s ‘VR capabel’ te maken.

 • Profielfoto
  JJmac

  Ik hoop alleen dat ze ook conform marktprijzen hanteren.

 • Profielfoto
  Furbz

  Conform marktprijzen is zoals de MS studio: blieping duur! ?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik hoop het! En voor mij geen iMac Pro aan belachelijk hoge ‘pro’-prijzen. Een iMac met een kleine processorupgrade, standaard flash-geheugen (512 Gb) en een prijs rond de 1000 euro. Dat is realistisch in vergelijking met de concurrentie.

  Gij moet dringend van den drank af geraken. Geloof je nu echt dat wat jij zegt “realistisch” is?

  Eerst en vooral zal die iMac “pro” heel waarschijnlijk toch wel minstens een 5k scherm hebben. Dat alleen al is €1000 als je gaat rondkijken. reken daar dan nog eens een computer bij en je weet dat je niet realistisch bezig bent.

  Ik zeg niet dat ik dat niet zou willen, ik denk dat iedereen een lagere prijs wil. Maar €1000 is gewoon belachelijk. (Of je hebt het over de 21″) wat dan nog niet kan, want de huidige iMac 21″ begint aan €1279. Apple gaat nooit niet een upgrade doen met 512gb en betere processor gaan nooit aan €1000 (of eventueel €999) de deur uitgaan. (Let wel, ik zeg niet dat je geen gelijk hebt conform de prijzen met anderen). Maar we zitten ook nog altijd met dat (4k scherm in het geval van de 21″) hoewel ze met de nieuwe misschien overal 5k inzetten.

  Ik denk eerder dat ze die prijs behouden en een upgrade gaan doen. Maar ik hoop met iedereen mee op lagere prijzen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Alle desktop mac’s, inclusief de Mac-Pro krijgen een update. Nieuwe Intel processoren, snellere I/O, en de laatste GPU’s. In lijn met wat andere PC hardware fabrikanten doen.

  Ik denk zelf dat het ook gaat om alle mac’s ‘VR capabel’ te maken.

  “inclusief de Mac Pro”. Nope, gaat echt niet gebeuren, toch niet dit jaar. Ze hebben gezegd aan een nieuwe Mac Pro te werken, maar die zal pas volgend jaar of in 2019 zelfs maar pas verkrijgbaar zijn. Ik kan het weten want ik zit er op te wachten. De iMac Pro zou voor dit jaar nog zijn. Ik hoop dat ze één van deze producten (of beide) wel eens laten tonen, of dat ze het er toch even over hebben, om te kijken waar ze mee bezig zijn.

  Apple zei eerder al meer geïnteresseerd te zijn in AR dan VR. Ik weet dus niet of ze noodzakelijk de Mac’s klaar willen hebben voor VR, maar het zou wel kunnen.

  Hoe dan ook hoop ik op een aankondiging (samen met een lanceerdatum) voor die iMac Pro:-)

 • Profielfoto
  Hermanko

   Mac is ± 200€ duurder dan een bekend merk als HP, denk maar niet dat  goedkoper wordt. Extra geheugen en een SSD zijn idioot duur, daar zou  wat aan kunnen doen. Een USB 3 aansluiting op alle Mac’s behouden, naast de USB C.

 • Profielfoto
  Furbz

  Puur uit nieuwsgierigheid net ff gekeken op de website van Appel.
  Mac pro: woensdag in huis. Mac mini: woensdag in huis.
  iPad zelfde verhaal.
  MacBook air, pro en iMac: donderdag.

  Zouden de broodjes nu toch warm liggen te worden?
  Je weet het niet. Een spec bump zou altijd kunnen, zodat ze nog even ijs hebben
  voor die “pro” versie.