De zoete geur van nieuwe iMacs…

Raymon op 02 juni 2017 18 reacties Laatste door Furbz

In een weekend poll vroegen we onze lezers onlangs welke nieuwe hardware ze het liefst tijdens WWDC 2017 zouden zien. Het meest gegeven antwoord was “Nieuwe iMacs”, alleen gaan alle geruchten over MacBooks en niet over desktops, toe nu toe.

Een Apple Premium Reseller zegt tegen OMT dat Apple orders voor een nieuwe voorraad iMacs heeft geannuleerd. Een reden werd niet gegeven. Ook in de Online Apple Store is de levertijd opgelopen tot 7 juni.

Onthulling 5 juni, levering 7 juni?

Dit wijst op een aankomende vernieuwing. 7 juni is bovendien twee dagen na WWDC 2017, waarvan de keynote op 5 juni plaatsvindt. Apple kan nieuwe iMacs tijdens WWDC aankondigen en de bestellingen na de keynote openen. De eerste bestellingen worden dan op 7 juni geleverd.

Uit productregistraties bleek al dat Apple tijdens WWDC 2017 een aantal nieuwe Macs wil onthullen. De fabrikant heeft vijf nieuwe modellen geregistreerd, maar het is onduidelijk of dit allemaal MacBooks zijn, of uit een mix van MacBooks en iMacs bestaat. Opmerkelijk is dat onze bron wel een nieuwe voorraad MacBooks geleverd krijgt.

imac leveringen

Levertijden voor de iMac lopen op tot na WWDC – Klik/tap voor groter.

iMac Pro

In april zei Apple dat de Mac en voornamelijk machines voor professionele gebruikers weer meer aandacht krijgen. De fabrikant kondigde de komst van een iMac Pro aan, die moet nog dit jaar verschijnen. Of dat tijdens WWDC gebeurt is alles behalve zeker, maar een vernieuwing van de bestaande 21- en 27-inch modellen lijkt opeens een reële verwachting.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

18 reacties

Profielfoto

Night [moderator] op 02 juni 2017

Het werd tijd….

Profielfoto

koekiewous op 02 juni 2017

Het zou potver3 eens tijd worden.

Profielfoto

maconly op 02 juni 2017

m’n MacBook Air is aan vervanging toe .

Profielfoto

Furbz op 02 juni 2017

Yeeeeeeeeessssssssss…..
11 maanden gewacht.

Doch.. 7 juni is geen gekke datum toch voor levering!?
Weekend plus Pinksteren. Niet te hoog inzetten denk ik.

Profielfoto

fredmatrack op 02 juni 2017

Ik hoop het! En voor mij geen iMac Pro aan belachelijk hoge ‘pro’-prijzen. Een iMac met een kleine processorupgrade, standaard flash-geheugen (512 Gb) en een prijs rond de 1000 euro. Dat is realistisch in vergelijking met de concurrentie.

Profielfoto

TLM op 02 juni 2017

Ben wel in de markt voor een nieuwe iMac, huidig is er eentje van 2011. Vroeger hield een Mac het hier hoogstens twee jaar uit, nu dus reeds zes jaar met de huidige 27″ iMac … of wel wordt ‘k oud of meer bewust van hoe ik mijn geld spendeer:smile:

Nu een nieuwe iPad komt er zeker wel na de WWDC keynote, want mijn iPad 2, ook al uit 2011, begint nu toch wel serieus ‘long in the tooth’ te worden

Profielfoto

macquarius op 02 juni 2017

Heeft gewoon met Pinkster te maken, in de US store is ie gewoon in stock. Zoals Furbz al aangeeft.

Profielfoto

Impossibru op 02 juni 2017

Helaas…..

Profielfoto

sedikit op 02 juni 2017

@TLM,
Mijn opoe was oud. Ik heb een iMac 24 inch uit 2008. Loopt nog als een tierelier. Maar (luxe!!) ik overweeg wel een nieuwe iMac. Meer geheugen-mogelijkheden. Alleen wordt er nergens in het bericht vermeld of ze een SSD schijf hebben. Mag wel voor die vermoedelijke (hoge) prijzen.

Profielfoto

ART-hur op 02 juni 2017

iMac staat gepland voor eind september waarschijnlijk samen met de release van macOS 10.13

Profielfoto

DaveFlash op 02 juni 2017

kan altijd nog, want laten we niet vergeten, 2de pinksterdag kennen ze in Amerika niet. dat is iets typisch Nederlands.

Profielfoto

HJ op 02 juni 2017

Alle desktop mac’s, inclusief de Mac-Pro krijgen een update. Nieuwe Intel processoren, snellere I/O, en de laatste GPU’s. In lijn met wat andere PC hardware fabrikanten doen.

Ik denk zelf dat het ook gaat om alle mac’s ‘VR capabel’ te maken.

Profielfoto

JJmac op 02 juni 2017

Ik hoop alleen dat ze ook conform marktprijzen hanteren.

Profielfoto

Furbz op 02 juni 2017

Conform marktprijzen is zoals de MS studio: blieping duur! 😂

Profielfoto

DBLCreations op 03 juni 2017

Ik hoop het! En voor mij geen iMac Pro aan belachelijk hoge ‘pro’-prijzen. Een iMac met een kleine processorupgrade, standaard flash-geheugen (512 Gb) en een prijs rond de 1000 euro. Dat is realistisch in vergelijking met de concurrentie.

Gij moet dringend van den drank af geraken. Geloof je nu echt dat wat jij zegt “realistisch” is?

Eerst en vooral zal die iMac “pro” heel waarschijnlijk toch wel minstens een 5k scherm hebben. Dat alleen al is €1000 als je gaat rondkijken. reken daar dan nog eens een computer bij en je weet dat je niet realistisch bezig bent.

Ik zeg niet dat ik dat niet zou willen, ik denk dat iedereen een lagere prijs wil. Maar €1000 is gewoon belachelijk. (Of je hebt het over de 21″) wat dan nog niet kan, want de huidige iMac 21″ begint aan €1279. Apple gaat nooit niet een upgrade doen met 512gb en betere processor gaan nooit aan €1000 (of eventueel €999) de deur uitgaan. (Let wel, ik zeg niet dat je geen gelijk hebt conform de prijzen met anderen). Maar we zitten ook nog altijd met dat (4k scherm in het geval van de 21″) hoewel ze met de nieuwe misschien overal 5k inzetten.

Ik denk eerder dat ze die prijs behouden en een upgrade gaan doen. Maar ik hoop met iedereen mee op lagere prijzen.

Profielfoto

DBLCreations op 03 juni 2017

Alle desktop mac’s, inclusief de Mac-Pro krijgen een update. Nieuwe Intel processoren, snellere I/O, en de laatste GPU’s. In lijn met wat andere PC hardware fabrikanten doen.

Ik denk zelf dat het ook gaat om alle mac’s ‘VR capabel’ te maken.

“inclusief de Mac Pro”. Nope, gaat echt niet gebeuren, toch niet dit jaar. Ze hebben gezegd aan een nieuwe Mac Pro te werken, maar die zal pas volgend jaar of in 2019 zelfs maar pas verkrijgbaar zijn. Ik kan het weten want ik zit er op te wachten. De iMac Pro zou voor dit jaar nog zijn. Ik hoop dat ze één van deze producten (of beide) wel eens laten tonen, of dat ze het er toch even over hebben, om te kijken waar ze mee bezig zijn.

Apple zei eerder al meer geïnteresseerd te zijn in AR dan VR. Ik weet dus niet of ze noodzakelijk de Mac’s klaar willen hebben voor VR, maar het zou wel kunnen.

Hoe dan ook hoop ik op een aankondiging (samen met een lanceerdatum) voor die iMac Pro:-)

Profielfoto

Hermanko op 03 juni 2017

 Mac is ± 200€ duurder dan een bekend merk als HP, denk maar niet dat  goedkoper wordt. Extra geheugen en een SSD zijn idioot duur, daar zou  wat aan kunnen doen. Een USB 3 aansluiting op alle Mac’s behouden, naast de USB C.

Profielfoto

Furbz op 05 juni 2017

Puur uit nieuwsgierigheid net ff gekeken op de website van Appel.
Mac pro: woensdag in huis. Mac mini: woensdag in huis.
iPad zelfde verhaal.
MacBook air, pro en iMac: donderdag.

Zouden de broodjes nu toch warm liggen te worden?
Je weet het niet. Een spec bump zou altijd kunnen, zodat ze nog even ijs hebben
voor die “pro” versie.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?