Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

Nest overweegt HomeKit-ondersteuning

Nest overweegt zijn slimme thermostaat en camera’s compatibel met Apple HomeKit te maken. Het bedrijf zette de afgelopen tijd juist in op een eigen ecosysteem, maar staat nu open voor het aanbieden van HomeKit-ondersteuning.

Dit is mogelijk omdat Apple de eisen die het aan HomeKit-apparaten stelt onlangs heeft versoepeld. Fabrikanten hoeven geen hardwarematige versleuteling meer te gebruiken, het kan ook met software.

Technische mogelijkheden

Een woordvoerder van Nest zegt tegen 9to5Mac dat het bedrijf in ieder geval voor HomeKit open staat en het overweegt. Het is nog onduidelijk of alle hardware geschikt is voor HomeKit. Apple verplicht weliswaar geen hardwarematige encryptie met een chip, maar er zijn meer technische eisen. Ook moeten fabrikanten een “Made for i” licentie bij Apple afsluiten.

Nest gebruikt momenteel zijn eigen ecosysteem en app.

Nest en Google

HomeKit zou prima aansluiten op de producten van Nest. Apple ondersteunt beveiligingscamera’s, thermostaten en ook rook- en brandmelders. Dit jaar gaat Apple met iOS 11 ook sprinklers en kranen ondersteunen.

Nest werd begin 2014 door Google gekocht, maar opereert tegenwoordig als zelfstandig bedrijf binnen Alphabet, het moederbedrijf van Google. De beslissing om HomeKit te ondersteunen hoeft dan ook niet door Google -dat met Android Things zijn eigen ecosysteem heeft- goedgekeurd te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nest overweegt HomeKit-ondersteuning
Sluiten