Nest overweegt HomeKit-ondersteuning

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Nest overweegt zijn slimme thermostaat en camera’s compatibel met Apple HomeKit te maken. Het bedrijf zette de afgelopen tijd juist in op een eigen ecosysteem, maar staat nu open voor het aanbieden van HomeKit-ondersteuning.

Dit is mogelijk omdat Apple de eisen die het aan HomeKit-apparaten stelt onlangs heeft versoepeld. Fabrikanten hoeven geen hardwarematige versleuteling meer te gebruiken, het kan ook met software.

Technische mogelijkheden

Een woordvoerder van Nest zegt tegen 9to5Mac dat het bedrijf in ieder geval voor HomeKit open staat en het overweegt. Het is nog onduidelijk of alle hardware geschikt is voor HomeKit. Apple verplicht weliswaar geen hardwarematige encryptie met een chip, maar er zijn meer technische eisen. Ook moeten fabrikanten een “Made for i” licentie bij Apple afsluiten.

nest app v5
Nest gebruikt momenteel zijn eigen ecosysteem en app.

Nest en Google

HomeKit zou prima aansluiten op de producten van Nest. Apple ondersteunt beveiligingscamera’s, thermostaten en ook rook- en brandmelders. Dit jaar gaat Apple met iOS 11 ook sprinklers en kranen ondersteunen.

Nest werd begin 2014 door Google gekocht, maar opereert tegenwoordig als zelfstandig bedrijf binnen Alphabet, het moederbedrijf van Google. De beslissing om HomeKit te ondersteunen hoeft dan ook niet door Google -dat met Android Things zijn eigen ecosysteem heeft- goedgekeurd te worden.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  VxP

  Vind het een mislukte thermostaat die verre van de beschreven bespraring haalt blijkt uit reviews. Bij mij komt er sowieso geen “wijwillenallesvanjewetenomteverkopen” google in.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Toen ik het artikel opende vroeg ik me af hoe lang het zou duren voordat er iemand zou janken om privacy. Het was in de eerste reactie meteen raak.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Nest overweegt zijn slimme thermostaat en camera’s compatibel met Apple HomeKit te maken.

  Overwegen ze dit ook voor de brand/koolmonoxide-melder?

 • Profielfoto
  Wisseloo

  Zou een aanvulling zijn voor Homekit. By far de mooiste opties binnen de markten waarbinnen ze actief zijn. En dan zowel hard- als software – puike prestatie.

  Wel subjectief, maar ik vind dat echt :).

 • Profielfoto
  VxP

  @frankvv: geen gejank hier hoor. Het zijn de mensen die dit gebruiken en bij de gevolgen van misbruik gaan klagen die janken.

 • Profielfoto
  markmulder1982

  Ja ja ja kom op Nest!

 • Profielfoto
  zepkleiker

  @frankvv: geen gejank hier hoor. Het zijn de mensen die dit gebruiken en bij de gevolgen van misbruik gaan klagen die janken.

  Heb je links naar klachten van mensen die daarover hebben gejankt na aankoop? Ik ben benieuwd. Laat me raden: die heb je niet?

 • Profielfoto
  MB404

  Hoop dat ze een beetje opschieten. Had het hier werkend middels Homebridge (RPi), maar sinds iOS11 is dat ook om zeep geholpen.