‘Magic Keyboard met Touch Bar in de maak’

Raymon op 19 juni 2017 20 reacties Laatste door KR1275

Apple heeft plots weer aandacht voor toetsenborden. Onlangs introduceerde het een Magic Keyboard met numeriek toetsenblok en nu is er naar verluidt ook een Magic Keyboard met Touch Bar en vingerafdruk­scanner in de maak.

Momenteel is alleen de MacBook Pro voorzien van een Touch Bar en Touch ID. Hierdoor kan maar een klein deel van de Mac-gebruikers de multitouch-strip gebruiken en dat remt de ontwikkeling van compatibele apps.

Accuduur is een probleem

Een bron binnen Apple vertelt aan de Franse site Slice42 dat de ontwikkeling niet zo eenvoudig is. Het OLED-scherm van de Touch Bar gebruikt meer energie dan de toetsen alleen. De accuduur van een extern toetsenbord met Touch Bar zou hierdoor aanzienlijk korter zijn. Iets dat Apple wil voorkomen. Wanneer het toetsenbord op de markt komt is nog onduidelijk, evenals de prijs.

Magic Keyboard Touch Bar 16x9

Concept via: Hazza42/Imgur – Klik/tap voor groter.

Matige ontvangst Touch Bar

Hoewel Apple overtuigd was de het nut en de revolutie van de Touch Bar, is de ontvangst matig. In de eerste reviews stond niemand echt te springen om de OLED-strip te gaan gebruiken. Apps van grote spelers als Adobe en Microsoft waren binnen no-time voorzien van ondersteuning voor het aanraakgevoelige deel bovenaan het toetsenbord. Veel onafhankelijke ontwikkelaars met kleine apps kijken de kat nog uit de boom.

Het toetsenbord zou ook Touch ID krijgen. Hierdoor kun je met je vingerafdruk inloggen op de Mac en apps als 1Password. De vingerafdrukscanner van de MacBook Pro oogstte in tegenstelling tot de Touch Bar niets dan lof. Microsoft introduceerde onlangs al een draadloos toetsenbord met vingerafdrukscanner, maar dit werkt niet met de Mac.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

20 reacties

Profielfoto

jeroengroter op 19 juni 2017

Wel heel gaaf hoor. Maar ik hoop wel dat ze dan ook Multi Pairing erop doen zodat je 1 Keyboard kunt gebruiken voor al je apparaten. Zoals het briljante Matias Keyboard (4 Bluetooth knoppen).

Profielfoto

SusanUSA op 19 juni 2017

Waarom geen draadje er aan? Is het accuprobleem ook opgelost.

Profielfoto

Dieter_31 op 19 juni 2017

Ja Susan dat draadje is er teveel aan en niet hip genoeg. Ik zou het liever ook met een draadje hebben

Profielfoto

Poezenbeest [moderator] op 19 juni 2017

DRAADJE! DRAADJE! DRAADJE!
Ik ben in dit geval dus duidelijk #teamHangErEenDraadjeAan…
Batterijen en milieu…. Ik weet het niet hoor Apple, doe er anders een oplaadbare accu in…

Profielfoto

error op 19 juni 2017

Ik denk dat de Touch Bar alleen maar een succes kan worden als Apple ‘m t.z.t. standaard in externe toetsenborden zet. Ik ken een paar mensen met een nieuwe Touch Bar MBP en ze gebruiken die functie alleen incidenteel ’s avond op de bank. Overdag hangt die MBP aan een extern scherm, werken ze met een extern toetsenbord… en dient de Touch Bar geen enkel praktisch nut.

Profielfoto

Eprom op 19 juni 2017

Zolang er niet weer een extra adapter voor nodig is, ben ik helemaal voor een draadje!
Mijn huidige Extended Keyboard hangt aan de USB poort en heeft NOOIT problemen met verbinden i.t.t. mijn Magic Keyboard.

Profielfoto

mvmaastricht op 19 juni 2017

Mijn Magic Keyboard heeft NOOIT problemen met verbinding, evenmin als mijn Extended Keyboard.

Profielfoto

Eprom op 19 juni 2017

Mijn Magic Keyboard heeft NOOIT problemen met verbinding, evenmin als mijn Extended Keyboard.

Dat is dan heel fijn voor jou. Bedankt voor het delen van deze info.

Profielfoto

Dieter_31 op 19 juni 2017

Voor te werken op een mac pro mag er wel een draadje aanhangen dan vergeet ik het nooit op te laden. Tegenwoordig met al oplaadbare toestanden, maakt dat het kan opladen met zonne-energie 😉 Het is maar een idee Apple

Profielfoto

SKB op 19 juni 2017

Je kan er gewoon een draadje aan hangen. De oplaad kabel.

Profielfoto

AT024 op 19 juni 2017

zou cool zijn voor mijn iMac 2013

Profielfoto

dj bazzie wazzie op 19 juni 2017

Vind de touch bar nog steeds niet fijn na het 3/4 jaar in gebruik te hebben. Kwam erachter dat ik toch wel veel dingen blind deed met de functie toetsen en dat is met zo’n touch bar nu nog steeds niet echt te doen.

Profielfoto

Milez op 19 juni 2017

Draadje, inderdaad. Ik begrijp nog steeds niet waarom het standaardtoetsenbord en de standaardmuis draadloos moeten zijn. Een toetsenbord dat je pakweg bij je Apple TV of in een grote vergaderzaal gebruikt, ja. En een muis die je bij een laptop gebruikt, dat begrijp ik ook. Maar aan een desktop zie ik er nog steeds het voordeel niet van in. Alleen maar gedoe met batterijen en opladen.

Profielfoto

DaveFlash op 19 juni 2017

… Alleen maar gedoe met batterijen en opladen.

Ben ik deels met je eens, ik heb bij mijn iMac apple’s bedrade toetsenbord met numpad die hoef ik immers nooit te verplaatsen, maar als muis wel een Magic mouse, omdat ik persoonlijk een draadloze muis fijner vind en dus meer bewegingsruimte heb. Daarnaast is een draadloze opstelling voor veel mensen ook praktisch uit esthetisch oogpunt, stel je bent iemand die weinig tot geen (extra) rand apparatuur heeft op zijn/haar bureau dan staat voor veel mensen/bedrijven alles draadloos netter, mooier en opgeruimder. In mijn geval heb ik meerdere drive bays en externe beeldschermen, cd/dvd/bluray replicatie units e.d. op mijn bureau staan en ja die zijn allemaal bedraad, dus dan maakt mij dat extra draadje van het toetsenbord ook niet uit.. Maar de bewegingsvrijheid van een draadloze muis prefereer ik boven het ene negatieve van het vervangen van batterijen. En dat hoef ik met mijn Magic Mouse slechts 1x per maand te doen. Oh, en de batterijen zijn niet die van Duracell* maar die van de LIDL “Aerocell”

Toen ik overstapte van Apple’s bedrade muis naar de draadloze, wou ik natuurlijk wel het best merk hebben, en voor de eerst 2 á 3 jaar, nu zo’n 7 jaar geleden, stopte ik wel braaf de duurder Duracell’s er in. Alleen gingen die gemiddeld maar 2,5 week mee. De batterijen van de LIDL, kwamen een paar jaar terug zelfs als beste uit de test van de Consumentenbond. toen ben ik dus geswitcht van batterij.

Profielfoto

aartjan op 19 juni 2017

Ik zou veel liever een Clip On Touchbar hebben.
Dus alleen het Touch-gedeelte als losse accessoire,
die je dan boven of onderaan bij je keyboard klikt.

http://aartjan.nl/blog/touch-bar/

Profielfoto

aartjan op 19 juni 2017

En verder ben ik ook tegen draadloos. Batterijen zijn altijd op, op het verkeerde moment. En dan die kanjer-van-een-ontwerpfout met die muis: die kon je alleen aan de ONDERKANT OPLADEN!!! Zodat je ‘m niet kon gebruiken als de batterij op was. Hoe gek kan je worden.

Profielfoto

App69 op 19 juni 2017

Mijn Magic Keyboard heeft NOOIT problemen met verbinding, evenmin als mijn Extended Keyboard.
Dat is dan heel fijn voor jou. Bedankt voor het delen van deze info.

Doe jij toch ook? Info delen.

Profielfoto

Ree op 20 juni 2017

Ik weet het niet hoor Apple, doe er anders een oplaadbare accu in…

Alle nieuwe toetsenborden van apple zijn draadloos met lithium polymer accu, oplaadbaar middels lightning kabel

Profielfoto

Freddy Sunder op 20 juni 2017

Je zal er wel afzonderlijk een wit draadje kunnen bij kopen voor 49 euro.

Profielfoto

KR1275 op 21 juni 2017

Ik vind draadloos heerlijk. Het is op mijn bureau al gauw een kabelbende: bluray drive, scanner, 2 monitoren. En ben nu zo bli met de extended versie. Volgende week ga ik die kopen. Dan kan de oude smalle weg evenals de losse numpad, die altijd wakker gemaakt moet worden.
Van mij mag alles draadloos worden, incl alle randappatuur. Het lijkt me ook dat dat op termijn de toekomst wordt. Draden en kabels verdwijnen, behalve de kensinton lock…

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?