Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 19 juni 2017

‘Magic Keyboard met Touch Bar in de maak’

Apple heeft plots weer aandacht voor toetsenborden. Onlangs introduceerde het een Magic Keyboard met numeriek toetsenblok en nu is er naar verluidt ook een Magic Keyboard met Touch Bar en vingerafdruk­scanner in de maak.

Momenteel is alleen de MacBook Pro voorzien van een Touch Bar en Touch ID. Hierdoor kan maar een klein deel van de Mac-gebruikers de multitouch-strip gebruiken en dat remt de ontwikkeling van compatibele apps.

Accuduur is een probleem

Een bron binnen Apple vertelt aan de Franse site Slice42 dat de ontwikkeling niet zo eenvoudig is. Het OLED-scherm van de Touch Bar gebruikt meer energie dan de toetsen alleen. De accuduur van een extern toetsenbord met Touch Bar zou hierdoor aanzienlijk korter zijn. Iets dat Apple wil voorkomen. Wanneer het toetsenbord op de markt komt is nog onduidelijk, evenals de prijs.

Concept via: Hazza42/Imgur – Klik/tap voor groter.

Matige ontvangst Touch Bar

Hoewel Apple overtuigd was de het nut en de revolutie van de Touch Bar, is de ontvangst matig. In de eerste reviews stond niemand echt te springen om de OLED-strip te gaan gebruiken. Apps van grote spelers als Adobe en Microsoft waren binnen no-time voorzien van ondersteuning voor het aanraakgevoelige deel bovenaan het toetsenbord. Veel onafhankelijke ontwikkelaars met kleine apps kijken de kat nog uit de boom.

Het toetsenbord zou ook Touch ID krijgen. Hierdoor kun je met je vingerafdruk inloggen op de Mac en apps als 1Password. De vingerafdrukscanner van de MacBook Pro oogstte in tegenstelling tot de Touch Bar niets dan lof. Microsoft introduceerde onlangs al een draadloos toetsenbord met vingerafdrukscanner, maar dit werkt niet met de Mac.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Magic Keyboard met Touch Bar in de maak’
Sluiten