Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 juni 2017

Publieke beta macOS 10.13 High Sierra uit, zo test je ‘m veilig

Na iOS 11 en tvOS 11 heeft Apple nu ook een publieke beta van macOS 10.13 High Sierra uitgebracht. De nieuwste versie van macOS richt zich vooral op verbeteringen aan Safari, de Mail-app en brengt het nieuwe bestandssysteem APFS naar de Mac.

Je kunt je via de website beta.apple.com aanmelden. Wij raden aan deze te installeren op een Mac die je niet dagelijks nodig hebt. Is dat geen optie? Dan kun je de beta naast je huidige macOS-installatie zetten.

1) Aparte partitie aanmaken

Maak allereerst een aparte partitie aan voor de macOS-beta. Door een aparte partitie te maken, verdeel je de harddisk of SSD van je Mac als het ware in tweeën. Open het Schijfhulpprogramma dat te vinden is onder Programma’sHulpprogramma’s en klik helemaal bovenaan je harddisk aan. Kies vervolgens door Partitioneer en maak door op de plus-knop onderaan te klikken een nieuwe partitie. Die hoeft niet groot te zijn, 25GB is genoeg.

Klik/tap voor groter.

2) Beta downloaden

Nu ben je klaar om de beta te downloaden. Meld je aan via beta.apple.com en download de macOS Public Beta Access Utility. Dit tooltje zorgt ervoor dat je toegang tot de publieke beta krijgt. Als het goed is opent na installatie de Mac App Store, waar je de beta kunt downloaden. Als de download voltooid is, open je het installatieprogramma.

Klik/tap voor groter.

3) Installatie starten

Start de installatie van de publieke beta en accepteer de voorwaarden. Let op dat je bij het installeren niet direct doorklikt wanneer de schijf wordt getoond. Klik hier op ‘Toon alle schijven’ en kies de partitie die je in stap 1 hebt aangemaakt als schijf om macOS 10.13 High Sierra te installeren. Zo blijft je bestaande installatie behouden en wordt macOS High Sierra er naast geïnstalleerd.

Klik/tap voor groter.

4) Na het herstarten

Als de installatie voltooid is, vraagt de Mac om opnieuw op te start. Let goed op dat je de alt/option toets op je toetsenbord ingedrukt houdt wanneer het Apple-logo verschijnt. Je kunt dan kiezen om in de beta of je stabiele macOS-installatie op te starten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Publieke beta macOS 10.13 High Sierra uit, zo test je ‘m veilig
Sluiten