Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 juni 2017

Een op de vier Windows-gebruikers wil een Mac

De tijd waarin je bij een Windows-computer aan een saaie, grijze kast denkt is al lang voorbij. De Surface-lijn van Microsoft bestaat uit mooie, innovatieve apparaten. Toch heeft de Mac nog steeds een grote aantrekkings­kracht op Windows-gebruikers.

Uit een onderzoek van Verto Analytics blijkt dat 25 procent van de Windows-gebruikers die een desktop-computer heeft binnen een half jaar over wil stappen naar een Mac. Bij laptop-gebruikers is dat 21 procent.

Mac-gebruiker wil niet naar Windows

In het onderzoek werd ook aan Mac-gebruikers gevraagd of ze van plan zijn naar Windows over te stappen. De Mac kreeg het afgelopen jaar nogal wat kritiek, terwijl Microsoft met de Surface Studio lof oogstte. Is dat te zien aan het percentage Mac-gebruikers dat over wil stappen? Nee, slechts 2 procent gaf aan een overstap naar Windows te overwegen.

De iMac (links) en Surface Studio (rechts) – Klik/tap voor groter.

Wat verder opvalt is dat de respondenten met het hoogste inkomen (meer dan 150.000 dollar per jaar) het meest geneigd zijn naar een iMac of MacBook te switchen. Ook bij respondenten met een laag inkomen (minder dan 20.000 dollar per jaar) is de bereidheid om te switchen groot. De onderzoekers verklaren dit door de aanwezigheid van studenten in deze categorie. Aan het onderzoek deden 6000 Amerikaans respondenten van 18 jaar of ouder mee.

Reageer op artikel:
Een op de vier Windows-gebruikers wil een Mac
Sluiten