Een op de vier Windows-gebruikers wil een Mac

Door: Raymon Mens - 51 reacties

De tijd waarin je bij een Windows-computer aan een saaie, grijze kast denkt is al lang voorbij. De Surface-lijn van Microsoft bestaat uit mooie, innovatieve apparaten. Toch heeft de Mac nog steeds een grote aantrekkings­kracht op Windows-gebruikers.

Uit een onderzoek van Verto Analytics blijkt dat 25 procent van de Windows-gebruikers die een desktop-computer heeft binnen een half jaar over wil stappen naar een Mac. Bij laptop-gebruikers is dat 21 procent.

Mac-gebruiker wil niet naar Windows

In het onderzoek werd ook aan Mac-gebruikers gevraagd of ze van plan zijn naar Windows over te stappen. De Mac kreeg het afgelopen jaar nogal wat kritiek, terwijl Microsoft met de Surface Studio lof oogstte. Is dat te zien aan het percentage Mac-gebruikers dat over wil stappen? Nee, slechts 2 procent gaf aan een overstap naar Windows te overwegen.

surface-imac-16x9
De iMac (links) en Surface Studio (rechts) – Klik/tap voor groter.

Wat verder opvalt is dat de respondenten met het hoogste inkomen (meer dan 150.000 dollar per jaar) het meest geneigd zijn naar een iMac of MacBook te switchen. Ook bij respondenten met een laag inkomen (minder dan 20.000 dollar per jaar) is de bereidheid om te switchen groot. De onderzoekers verklaren dit door de aanwezigheid van studenten in deze categorie. Aan het onderzoek deden 6000 Amerikaans respondenten van 18 jaar of ouder mee.

Reacties

51 reacties
 • Profielfoto
  JWB

  En drie op de vier dus niet…

 • Profielfoto
  Edwin

  Once you go Mac
  You never go back!

 • Profielfoto
  Danny Veugelen

  Heb sinds vorig jaar MacBook air gekocht en Windows pc gehouden. Sinds maart heeft Windows pc ni meer aangeweedt.

 • Profielfoto
  knekkie

  Once you go Mac
  You never go back!

  Tussen terug: “Willen en kunnen” ligt vaak een kloof.

  Zowel voor wie van Mac naar PC wil als exact het omgekeerde. Vendor lock-in van Apples ecosysteem bijvoorbeeld. Of een baas die niet mee wil in je wens.

  Ik ben blij dat ik platform onafhankelijke software gebruik. Voor mij is flipfloppen tussen Mac en PC geen probleem. Ik heb geen spijt van de verkoop van mij Apple spullen en kijk uit naar de Surface studio. De surface pro was echt een eye opener. Daar kan in mijn situatie als Animator, functioneel geen macbook tegen op.

 • Profielfoto
  bartvdv

  En hoeveel Peugeot-rijders zouden liever in een BMW willen rondrijden ?

  Een waardeloos onderzoek. Waar het voornamelijk om draait is schone schijn. Een Mac bezitten is nu eenmaal meer ‘chic’.

 • Profielfoto
  polansky

  Once you go Mac
  You never go back!

  .
  Nee hoor dat is onzin – Ik ben zeer tevreden over de Surface Pro en binnenkort komt er hier ook een Surface Studio.

  Dat gelul over een Mac is altijd beter is zwaar achterhaald.

  Apple staat domweg stil in zijn innovatie en ik voorzie over een tijdje nog veel meer terugstappers komen. De prijzen bij Apple gaan helemaal nergens meer over en prijs/prestatie verhouding is domweg niet meer met elkaar te rijmen.

  De mogelijkheden die de Surface Pro producten mij bieden kan Apple niet leveren en als illustrator en vormgever is een groot tekentablet een uitkomst. Geen extra kosten meer aan een Cintiq, dus uiteindelijk is de Studio Pro straks een koopje. Apple ligt gewoon te slapen, terwijl de creatieven – wat ooit Apple’s drijfveer was – langzaamaan allemaal weglopen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  En 17 miljoen Amerikanen zijn er van overtuigd dat chocolademelk van bruine koeien komt.

  Kortom: dat zijn van die onderzoeken waarvan je denkt; ‘mwah, doortrekkend naar de grote getallen klopt er geen moer van’. .:)

 • Profielfoto
  Albert

  ik heb me in 2014, iMac 27 aangeschaft, ter vervanging van Windows en wil niet meer terug wat een zaligheid hier op te werken , nooit meer Windows voor mij.
  Kijk nu al uit naar de komst van de IMAC Pro einde van het jaar MMMM

 • Profielfoto
  odepetho

  Ik gebruik thuis een iMac, 3 iPhones en 4 iPads en nu ik een laptop nodig heb, lijkt een Macbook een logische aankoop: maar het lijkt er helaas op dat Apple de weg een beetje kwijt is wat de prijsstelling betreft:-(

  Ik denk dat m’n komende laptop een Asus Zenbook gaat worden. Is inderdaad allemaal net even wat minder ‘mooi’, maar het prijsverschil is zo groot dat ik het verschil liever aan andere dingen uitgeef.

 • Profielfoto
  Duncanvdlinden

  @odepetho: Ik begrijp dat 1500 euro voor een laptop niet voor iedereen weggelegd is en ik het jammer vind dat apple geen goedkopere alternatieven dan dat bied (waarom geen plastic budget macbook?). Maar je noemt als alternatief een “premium” laptop die 150 euro goedkoper is? Tenzij je van plan bent in de toekomst al je apple apparaten op te geven, vind ik dat geen logisch alternatief.

 • Profielfoto
  RJG

  Geloof hier niets van, vraag mij af hoe de vragen zijn gesteld en of de mensen beseffen wat ze wensen. Peperdure hardware en een fikse omschakeling van software. Bijvoorbeeld Office voor de Mac is anders en heeft minder dan office voor Windows. Ik heb thuis alles van Apple staan en ben sinds een half jaar over op Windows en dat bevalt mij prima. Erg leuk om een custom pc te laten bouwen met een Apple budget. Apple heeft zich vooral gefocust op iOS en op gratis software waarbij de software zijn kracht heeft verloren. De iPhone en iPad zijn prima alleen mis ik met name op de iPad OSX. De laatste jaren is Apple steeds verder van mij af komen te staan zowel de hardware, prijs, software en services.
  Jammer…

 • Profielfoto
  Jannemanishere

  Fakenews:idea:

 • Profielfoto
  Maikelw

  Lol, om mij heen zie ik anders geregeld vormgevers overstappen naar een Surface, of deze er in ieder geval bij nemen. 2% geloof ik echt niet:)

 • Profielfoto
  msetten

  @odepetho: Wat veel mensen ook vergeten is dat een mac langer zijn waarde houdt. Ik heb net mijn late 2013 mbp verkocht voor ongeveer 1/3 van de originele prijs. Probeer dat maar eens met een Windows laptop van meer dan 3 jaar oud.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Waar het voornamelijk om draait is schone schijn. Een Mac bezitten is nu eenmaal meer ‘chic’.

  Wat een onzin! De stabiliteit en UI van OSX heeft niets met ‘chic’ te maken. De zorgeloosheid en ‘stop waisting your time’ heeft ook niets met ‘chic’ te maken. Ik weet al 15 jaar lang niet wat anti-virus software is. Ik heb daarvoor 15 jaar lang met Windows gewerkt, waarbij 60% van de tijd verloren ging aan Windows onzin (alleen al 1x per jaar Windows opnieuw installeren).
  Kom dus niet aanzetten met ‘chic’.
  Apple is wel duur. Maar dat heet bij mij: lange termijn investering. Mijn huis is ook duurder dan mijn tent…

 • Profielfoto
  html-junky

  Ik krijg door de reacties het gevoel dat de Surface wel een eerlijke prijs heeft, maar volgens mij is de Surface duurder dan de gemiddelde Apple Macbook. Of heb ik dat fout?

 • Profielfoto
  html-junky

  Toevoeging op reactie van mij hierboven, ik heb het dan over de modellen met zelfde specs

 • Profielfoto
  Bart119

  Met recent terug een Mac in huis te halen merk ik de voor en nadelen van de 2 systemen op.

  – premium gevoel is het meest subjectieve en onzinnige op gebied van productiviteit dus hier ga ik mij niet over uitspreken

  – de Mac is razendsnel
  – integratie met de iPhone is superhandig
  – stabiliteit… sinds windows 10 heb ik nog geen enkele vastloper meer gehad, dus ik kan niet zeggen dat het ene OS stabieler is als het andere
  – updates zijn bij MacOS niet zo irritant
  – de diverse gratis inbegrepen software bij een Mac is uitgebreider als wat gratis bij windows zit.
  – geen antivirus nodig (windows defender is als je oplet op wat je klikt tegenwoordig ook best wel goed, maar de Mac is hier nog sterker in)
  – de interface van windows 10 is vele moderner, de taakbalk geeft vele logischere previeuws als het doc en neemt minder plaats in beslag, verkenner is geavanceerder, je kan gemakkelijker split-screen werken,…
  -de integratie van alle software in elkaar waarvoor de Mac beroemd was, lijkt wat verwaarloosd te zijn.

  Waar de interface van iOS superieur is aan eender wat anders, heeft die van MacOS in mijn ogen dringend een modernisering nodig. Om maar een voorbeeld te geven, het topic dat ik gestart heb om vragen te stellen over de finder en de foto’s app. Hier krijg ik antwoorden als:
  – werkt niet lekker
  – vanuit de foto’s app moet je eerst foto’s naar je desktop slepen, loslaten en dan pas naar je browser slepen

  antwoorden die je dus niet verwacht bij de reputatie van een Mac.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @Tee Loo

  Wat een onzin! De stabiliteit en UI van OSX heeft niets met ‘chic’ te maken. De zorgeloosheid en ‘stop waisting your time’ heeft ook niets met ‘chic’ te maken.

  Dat zal de overgrote meerderheid in deze enquête worst wezen ! De meesten willen een Mac omdat ze dan kunnen uitpakken met ‘succes’. Omdat Apple een bepaalde uitstraling heeft. Niet omdat ze dan ‘beter’ en ‘sneller’ zouden kunnen werken. Die tijd is al lang voorbij. Een toepasselijk voorbeeld is het perse willen bezitten van een iPhone. Ik zou begot niet weten welke objectieve redenen ik zou kunnen bedenken om een iPhone te verkiezen boven mijn Android.

 • Profielfoto
  tomc

  Als ex windows-gebruiker en nu al zes jaar mac-gebruiker staat er ook bij mij geen haar op mijn hoofd dat denkt aan terugkeren.
  Al moet je wel zeggen dat ze daar bij microsoft aardig hun best doen om het gat op te vullen. Het zijn inderdaad geen saaie grijze dozen meer. De surface lijn is best knap, zeker de surface studio is me een lekker ding. En windows 10 is op zich ook stukken beter dan al zijn voorgangers.
  Maar toch is er iets aan de mac wat er bij mij voor zorgt dat al die microsoft speeltjes me koud laten. Ook al gaat Apple innovatief wat trager vooruit (dan microsoft, want er wordt nog veel complete zooi gemaakt door andere hardware fabrikanten) dezer dagen, voor mij hebben ze een vrij grote foutenmarge vooraleer ik terug zou keren naar windows. En dat is niet omdat het er allemaal ‘chic’ uit ziet of omdat ik elke dag in starbucks zit.

 • Profielfoto
  sciletto

  @Tee Loo

  Dat zal de overgrote meerderheid in deze enquête worst wezen ! De meesten willen een Mac omdat ze dan kunnen uitpakken met ‘succes’. Omdat Apple een bepaalde uitstraling heeft. Niet omdat ze dan ‘beter’ en ‘sneller’ zouden kunnen werken. Die tijd is al lang voorbij. Een toepasselijk voorbeeld is het perse willen bezitten van een iPhone. Ik zou begot niet weten welke objectieve redenen ik zou kunnen bedenken om een iPhone te verkiezen boven mijn Android.

  Wat heb je thuis nog meer van Apple staan dan? en welke Android telefoon heb je?

  Ik gebruik al 10 jaar een iPhone en heb daarnaast andere telefoons gehad…wat een drama. Android past echt niet bij mij en dat komt o.a omdat ik de interface zo onlogisch in elkaar vind zitten plus de kwaliteit van app store enzovoort.

  Ik denk als jij een iPhone hebt dat je dan begrijpt waarom veel mensen daarvoor kiezen. Alleen maar chic de friemel gevoel is maar 1/100ste ervan.

 • Profielfoto
  sciletto

  Geloof hier niets van, vraag mij af hoe de vragen zijn gesteld en of de mensen beseffen wat ze wensen. Peperdure hardware en een fikse omschakeling van software. Bijvoorbeeld Office voor de Mac is anders en heeft minder dan office voor Windows. Ik heb thuis alles van Apple staan en ben sinds een half jaar over op Windows en dat bevalt mij prima. Erg leuk om een custom pc te laten bouwen met een Apple budget. Apple heeft zich vooral gefocust op iOS en op gratis software waarbij de software zijn kracht heeft verloren. De iPhone en iPad zijn prima alleen mis ik met name op de iPad OSX. De laatste jaren is Apple steeds verder van mij af komen te staan zowel de hardware, prijs, software en services.
  Jammer…

  Office is wel een heel klein voorbeeld ervan en als dat de hoofdreden is dan vraag ik mij af wat de verschillen zijn tussen de mac versie en de windows versie. Als je dan zo graag office op Windows wil draaien dan kan je net zo goed een klein bootcamp erop zitten. Dan heb je tenminste nog best of both worlds. Andersom gaat dat namelijk niet.

 • Profielfoto
  Dédé

  Had liever 1 op de 10 gezien -> niet interessant genoeg voor hackers en consoort.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @sciletto:

  SE II, IIsi, Mac-notebook (‘clamshell’), Quadra, G3, G4, G5, Macbook Pro 17″, verschillende iMacs, iPhone 4, iPhone 4SE, iPhone 5, iPhone 6 … Huawei Ascend Mate 7, laptops van Dell en HP. Meer dan voldoende ervaring met de verschillende platformen.

 • Profielfoto
  polansky

  Had liever 1 op de 10 gezien -> niet interessant genoeg voor hackers en consoort.

  .
  Dat is ook zo’n onzin argument – Want ondanks dat ik langzaamaan de overstap van Mac naar Windows maak, blijft beveiliging van Windows gewoon een issue.

  Dat heeft niets te maken met het aantal gebruikers van een Mac en dat dit aantal lager ligt. Wel met het gegeven dat Apple op een andere core draait. Het UNIX platform is altijd al veiliger geweest omdat je niet zomaar tot in de diepste krochten van het besturingssysteem kunt binnendringen.

  Windows heeft een architectuurfout en dat zou alleen opgelost kunnen worden als Microsoft helemaal opnieuw zou beginnen. Maar dat zou ook grote problemen met compatibiliteit met zich meebrengen en dus kan MS zich dat niet zomaar veroorloven.

  Een Mac zal dus altijd veiliger zijn dan een Windows machine.

  Het is dom gelul om te zeggen dat er minder virussens op een Mac zijn omdat het minder populair is. MacOS zit domweg in dat opzicht beter in elkaar.

 • Profielfoto
  polansky

  Overigens valt dit onderzoek in dezelfde categorie onderzoeken als:

  7 op de 10 mannen vinden vrouwen met grote borsten aantrekkelijker….

 • Profielfoto
  Zakske

  Het is dom gelul om te zeggen dat er minder virussens op een Mac zijn omdat het minder populair is.

  Voor virussen zal dat ongetwijfeld kloppen, maar malware voor de Mac is aan een opmars bezig, dat heeft wel degelijk met de populariteit van MacOS te maken.

 • Profielfoto
  hatolex

  De kop boven dit artikel had ook kunnen zijn , 75 % van de Windows gebruikers wil geen mac. Klinkt heel anders.
  En dat window pc’s grijze kasten waren kun de de software bouwer niet kwalijk nemen natuurlijk.

 • Profielfoto
  polansky

  Voor virussen zal dat ongetwijfeld kloppen, maar malware voor de Mac is aan een opmars bezig, dat heeft wel degelijk met de populariteit van MacOS te maken.

  .
  Maar voor wat betreft malware ben je er zelf voor verantwoordelijk.
  Moet je maar niet ieder idioot programma op je mac willen installeren en malware verspreid zich niet als ‘vanzelf’.

 • Profielfoto
  Hans

  Ik vermoed dat voor rekenkracht en dan vooral voor 3d toepassingen/rendering toch velen overstappen naar pc, al heb ik daar geen bewijzen/statistieken van. Goedkoper en sneller.

 • Profielfoto
  guus

  werk op beide systemen, windows op mijn werk en thuis op mac. [bedrijfsmatig]
  Op dit moment met de huidige ontwikkeling en laatste software en afgezien van de prijs, zou ik thuis nooit overwegen om een windows machine te kopen.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  En als Windows zo doorgaat wordt dat alleen maar minder. Microsoft is echt wel een volwassen bedrijf wat geleerd heeft van z’n fouten. Terwijl ik em nog herinner Ballmer nog bezweet staat te schreeuwen dat het draait om “Developers, developers, developers, developers, developers…” is Microsoft bij lange na niet meer zo. Hoewel de toegankelijkheid naar ontwikkelaars nog altijd superieur is vergeleken bij Apple.

 • Profielfoto
  koekiewous

  Wat een BS reacties weer, wat doen jullie hier? Apple heeft een hoop wat nog te verbeteren valt, maar een ding mag iedereen het toch gewoon overeen zijn. Het computer OS van Apple is wat niet hebbers willen en wat hebbers doen blijven.

 • Profielfoto
  polansky

  Steve Ballmer heeft Microsoft destijds een gigantisch slechte naam gegeven. Zijn optredens waren een aanslag op de reputatie van het bedrijf.

  Sinds hij weg is heeft Microsoft goed schoon schip gemaakt en een duidelijk andere koers gaan varen die veel meer in lijn ligt met wat Apple destijds deed.

  Tim Cook is ook geen beste ‘baas’ voor Apple.
  Hij zit enkel op de centen en heeft de hele computer divisie laten verslonzen.

  Dat gebruikers Apple verlaten is hem denk ik wel aan te rekenen. De aandacht ging te lang en teveel uit naar gadgets. Mac OS(x) lag mijlenver voor op Windows, maar die rollen zijn momenteel helaas echt omgedraaid.

  Natuurlijk zie je mooie nieuwe dingen bij iOS, maar dat is nog niet zo volwassen als MacOS, terwijl er op dat vlak nauwelijks echt iets verbeterd.

  Eigenlijk zie je aan alles dat iOS straks Mac OS zal gaan vervangen.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Microsoft is echt wel een volwassen bedrijf wat geleerd heeft van z’n fouten.

  Geleerd van z’n fouten?

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Alleen maar chic de friemel gevoel is maar 1/100ste ervan.

  Second that!

  Windows heeft een architectuurfout en dat zou alleen opgelost kunnen worden als Microsoft helemaal opnieuw zou beginnen.

  En dat is voor mij onder anderen een cruciale reden om niet terug te gaan. Allemaal lapwerk tot dusver.

  1. Lekker die bronvermelding, McAfee heeft natuurlijk geen belang bij deze cijfers…
  2. Waar staan de Microsoft cijfers?

  Geleerd van z’n fouten?

  ;-)

 • Profielfoto
  Zakske

  Maar voor wat betreft malware ben je er zelf voor verantwoordelijk.

  Hetzelfde geldt – meestal – ook voor virussen en ransomware. Neem dat NotPetya; Microsoft had het lek al gepatched, maar als je te lui bent om de updates voor je OS te installeren moet je niet lopen zeiken. Dan is het jouw eigen domme fout… punt uit.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  De kop boven dit artikel had ook kunnen zijn , 75 % van de Windows gebruikers wil geen mac. Klinkt heel anders.

  Niet zonder meer: het onderzoek geeft niet aan waarom 75% niet kiest voor een Mac. Misschien valt bij een deel van die 75% een OSX product buiten hun budget.

  Eerder “75 % van de Windows gebruikers gaat geen mac kopen binnen 6 maanden”
  ;)

 • Profielfoto
  polansky

  Maar voor wat betreft malware ben je er zelf voor verantwoordelijk.

  Hetzelfde geldt – meestal – ook voor virussen en ransomware. Neem dat NotPetya; Microsoft had het lek al gepatched, maar als je te lui bent om de updates voor je OS te installeren moet je niet lopen zeiken. Dan is het jouw eigen domme fout… punt uit.

  .

  Ik geloof niet dat we het hierover oneens zijn met elkaar…

 • Profielfoto
  Edwin

  Na 10 jaar Apple overgestapt van MacBooks en iPads naar twee Chromebooks. Misschien nog de nieuwe Surface Laptop erbij maar terug naar Apple denk ik niet meer. Heb tegenwoordig niet meer nodig dan een Chromebook met alle Google apps.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Mijn persoonlijke mening:

  Ik ben in 2009 overgestapt van Windows naar OSX. Mijn toenmalige desktop computer was ong. €4000 (ik bouw zelf mijn computers, en ook dat was een zelfgemaakt desktop). Op moment van bouwen zat er zowat het nieuwste en snelste in dat je kon krijgen. 2 OCZ’s SSD’s van 120GB, 4 WD black van 500GB, een Nvidia GPU GTX 260 BLACK edition, als CPU zat er een intel Q9550 Quadcore in, en er zat ook 4GB DDR3 ram in, (ik geloof aan 667mhz). Ik heb denk ik ong. 2 maanden later een Macbook Pro 15″ 2009 gekocht, samen met een 27″ Apple cinema display voor een meer desktop ervaring. Ik heb naar enkele maanden mijn Windows desktop niet meer gebruikt en gewoon verkocht. OSX Snow Leopard was mijn eerste ervaring met een mac computer en man wat was ik daar tevreden over!

  Ik heb dan later een Macbook Pro retina 15″ 2012 gekocht en sinds een kleine week en half heb ik nu een Mac Pro 2013 en vandaag heb ik die geupgrade met 64gb ram. één woord: ZALIG.

  Ja, die surface Pro ziet er inderdaad heel erg mooi uit, op dat vlak heeft Apple mss idd stil gelegen maar Apple heeft ook altijd gezegd dat macOS niet naar een touch interface zal verschijnen en daar ben ik heel blij om. Een andere versie van macOS zou ik wel zien zitten, maar niet het macOS zoals het vandaag bestaat.

  Voor een illustrator is de surface pro inderdaad erg welkom, maar we zijn niet allemaal tekenaars en zo krachtig is die surface pro trouwens ook niet… Een mac is qua specs mss ook niet altijd krachtig maar op een mac draait macOS, welke behoorlijk goed gebruikt maakt van de hardware omdat het ervoor gemaakt is, dat vergeten blijkbaar vele switchers die teruggaan naar Windows;-)

  Ik geef wel eerlijk toe dat ik het bouwen van computers mis. Dus om die reden kan het wel nog eens zijn dat ik naar windows ga, gewoon puur om het bouwen van een mooie kast.

  Mijn kast die ik indertijd had was een Zalman GT1000 Foto: https://tweakers.net/pricewatch/212935/zalman-z-machine-gt1000-black.html

  Welke ik tot op de dag van vandaag nog altijd heel mooi vindt!

  Deze kast was ook heel erg stil (geruisloos!), en volledig van metaal. Welke de duurzaamheid ook ten goede kwam. Ook heel erg makkelijk om harde schijven in en uit te halen. Geloof me, het was een pracht systeem en dat mis ik eerlijk gezegd wel.

  De behuizing(en) die ik nu zou kiezen zou een Corsair zijn. Ik vind deze hele mooie behuizingen hebben, en vooral, heel belangrijk ook stil en volledig van metaal… Lian Li heeft trouwens ook zo van die mooie stille metalen behuizingen. Ik vind dat wel iets hebben:-)

  Nu, dit alles is mijn persoonlijke mening. Ik denk dat Apple nog steeds hele goeie machines heeft. Ik doe vooral muziek productie en video editing en daarnaast doe ik ook nog web design en grafisch design. En op mijn Mac Pro 2013 werkt dit allemaal feilloos…:-)

 • Profielfoto
  Nicci1964

  Op het werk hebben we windows 10 draaien, vindt het nog altijd een onbetrouwbaar systeem. Ben altijd weer blij dat ik thuis achter mijn iMac kan kruipen ondanks dat deze reeds 6 jaar oud is. Werkt nog altijd prima. Een Mac mag dan duurder zijn in aanschaf maar dit verdien je makkelijk terug door de lange levensduur. De 2de hands iMac van mijn zoon is uit 2009 en functioneert nog altijd prima. Voorheen de nodige windows machines gehad waarvan er welgeteld 1 het 4 jaar heeft vol gehouden. De rest was met 3 jaar stuk of niet meer vooruit te branden en dat waren net zo goed dure laptops van ruim boven de 1000 euro. Ik zal nooit meer terug gaan naar Windows.

 • Profielfoto
  Facundo

  Ik wil nooit meer terug naar een mac.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Ik eet ook nooit meer bij de Mc.
  ?

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Mijn persoonlijke mening:

  Leuk verhaal. Mijn tijd bij de PCDumpdagen zijn iig voorbij ?

 • Profielfoto
  pannekoek

  WC-Eend onderzoek.

  Ik ben even op pad met een team en heb daarom even een onderzoek gedaan in een studio met een populatie van 4 random gebruikers.

  1 All time Mac Pro gebruiker heeft net een hele dikke windoos en een dikke smile.
  1 Mac book Pro gebruiker heeft uit frustratie met Sierra Windows op z’n Mac gezet
  1 Mac gebruiker zit vaker in paralells, omdat de software onder MacOS zo buggy is.
  1 Mac gebruiker is verstokt en zegt nooooooooit een pc te willen, maar spuugt bijna als hij ziet hoe traag After Effects op z’n prullebak is in vergelijking met de Windows van 1

  Onderzoek resultaat
  25% van de Mac gebruikers zeg tevreden te zijn met z’n mac.
  75% van de Mac gebruikers werkt in windows

  Als ik dat toch eens opschaal naar de verkoop cijfers in de VS…. mooi artikel zou dat worden.

 • Profielfoto
  apple-man

  En hoeveel -rijders zouden liever in een BMW willen rondrijden ?

  Een waardeloos onderzoek. Waar het voornamelijk om draait is schone schijn. Een Mac bezitten is nu eenmaal meer ‘chic’.

  Dus jij denk dat Mac gebruikers meer chic zijn. Daar ben ik het niet meteen mee eens. Bedoel je daar ook mee dat mac gebruikers rijker zijn dan windows gebruikers. Ik heb een mac en werkte vroeger met windows en reed vroeger in Peugeot en nu in een BMW maar in mijn ogen zegt dat niks over de aard van mensen of ze nu chic zijn of niet. Er zijn ook zat Bmw rijders die ordinaire zijn. Persoonlijke denk ik dat dit voor alle auto merken opgaat.

 • Profielfoto
  Facundo

  @pannekoek::lol:

 • Profielfoto
  defores

  Gezien de performance van de Mac’s/MacMinis de laatste jaren ben ik helemaal niet zo positief meer over Apple (uitgezonderd de Macbooks/iPhone).

  Ik geloof er ook niks van dat 1 op de 4 windows gebruikers een Mac wil, dit soort praatjes geloof ik al lang niet meer.

 • Profielfoto
  appievanr

  Het meerendeel Windows gebruikers wat ik ken zijn ook zijn ook Heavy gamers. Ben zelf een Mac gebruiker. Val ze niet lastig met mijn Mac gebruik. Als ik over een Mac begin kijken de meeste me met een lege ongeïnteresseerd WTF blik aan.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Wat mij opvalt is dat de Mac-gebruikers steen aan been klagen en zeuren over van alles en nog wat. Als ik dan ga kijken in het Windows kamp, dan… kom je daar bijna zo goed als hetzelfde gezaag tegen (Windows 7 was zoveel beter, ik zou beter een Mac kopen, dat is tenminste stabiel enz.)
  Als het over iOS gaat: zelfde verhaal. Ga je naar Android gebruikers luisteren, same story.
  En dit soort artikelen levert steevast een ellenlange klaagzang op, maar ook héél veel clicks.;-)