Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 14 juni 2017

Hey Apple, de Mac mini bestaat ook nog

De huidige Mac mini viert in oktober zijn derde verjaardag zonder enige verandering of vernieuwing. Een record dat alleen wordt overtroffen door de Mac Pro uit 2013 en geen record om trots op te zijn. Reden voor een feestje is het al helemaal niet.

Tijdens WWDC 2017 werden bijna alle Macs vernieuwd, zelfs de MacBook Air kreeg een snellere processor. De Mac mini blijft echter onaangeraakt. Wat is de toekomst van de kleinste Mac-desktop?

Vergeten computer

Apple lijkt de Mac mini simpelweg vergeten. De kleinste Mac is van de meeste overzichtsfoto’s op de Apple-website verdwenen. Op de productpagina wordt de computer getoond met een Thunderbolt Display. Een monitor die Apple niet meer verkoopt en die ook niet meer gemaakt wordt.

Geen plaats meer voor de Mac Mini op de familiefoto (links: 2016 – rechts: 2015).

Bijzondere doelgroep

Juist nu Apple weer werk van de Mac maakt, is het vreemd dat de Mac mini niet aan bod komt. Tijdens een bijeenkomst met journalisten in april sprak Phil Schiller sussende woorden. Apple’s marketingman verzekerde ons dat het bedrijf echt om de Mac en zijn gebruikers geeft.

Het is ongetwijfeld een lastige keuze. De Mac mini bedient namelijk meerdere doelgroepen. Er zijn instappers, maar ook enthousiaste knutselaars die graag een server of ander systeem op basis van een Mac zonder scherm bouwen.

Dit is misschien ook het zwakke punt van de kleinste Mac. Apple verkoopt de instappers liever een iMac. De enthousiaste knutselaars -die zich vaak in de reacties op OMT laten horen- kunnen waarschijnlijk ook met een Intel NUC of Raspberry Pi uit de voeten, maar durven die stap nu vaak niet te maken omdat er nog altijd kans op een nieuwe Mac mini is.

Klik/tap voor groter.

Schrappen of bijwerken

Apple zou er goed aan doen duidelijkheid te geven. Schrappen of updaten. Op dit moment is een hopeloos verouderde Mac voor het volle pond verkopen niet alleen beschamend, het ontkracht ook de boodschap dat Apple écht om de Mac en zijn gebruikers geeft.

Reageer op artikel:
Hey Apple, de Mac mini bestaat ook nog
Sluiten