Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 juni 2017

Luister naar de nieuwe Siri-stem van iOS 11

In iOS 11 krijgt Siri niet alleen nieuwe functies en een nieuwe interface, maar ook een nieuwe stem. De nieuwe stem klinkt natuurlijker en is als mannelijke en vrouwelijke stem in het Nederlands beschikbaar. Voorheen was de vrouwelijke stem Vlaams.

Ik knoopte een gesprekje met Siri aan en laat in onderstaand fragment de verschillen tussen iOS 10 en iOS 11 horen. De nieuwe stem wordt ook bij navigatie gebruikt. Oh, en geen zorgen, alle “Hey Siri” is weggeknipt.

(Gebruikers van de OMT-app en mobiele browsers klikken om te luisteren)

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als beta voor ontwikkelaars. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden. Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Luister naar de nieuwe Siri-stem van iOS 11
Sluiten