Logitech POP-knoppen werken nu met HomeKit

Raymon op 15 juni 2017 6 reacties Laatste door Polonium-210

Slimme apparaten in huis met je iPhone bedienen is handig, maar een fysieke knop is soms nog handiger. Logitech POP-knoppen spelen op die behoefte in. De slimme, programmeerbare knoppen werken nu ook met Apple’s HomeKit.

Apple verkoopt de nieuwe Logitech POP Smart Button Kit die met HomeKit werkt voor € 89,95. Je krijgt dan één knop en een bridge. Extra schakelaars zijn voor € 39,95 per stuk aan te schaffen.

HomeKit en andere platforms

Door de integratie met HomeKit kun je scenes uit de Woning-app van iOS aan een POP-knop koppelen. Zo kun je één of meerdere slimme apparaten in huis bedienen. De schakelaars werken naast HomeKit ook met andere platforms. De bekendste zijn Sonos, SmartThings, Belkin WeMo, IFTTT en natuurlijk het eigen Harmony-systeem van Logitech.

Logitech POP gaat 5 jaar op één vervangbare batterij mee. Per schakelaar zijn drie presets in te stellen: je kunt één keer drukken, twee keer drukken of een knop lang ingedrukt houden.

logi-pop-001

Klik/tap voor groter.

Let op dat er momenteel twee versies van de Logitech POP verkocht worden. Er is een starterspakket met een bridge en 2 schakelaars, maar dit is een oude versie. De HomeKit-versie wordt als pakket verkocht dat uit een bridge en 1 schakelaar bestaat. De oude versie heeft een adviesprijs van € 129 en de nieuwe versie kost € 89,95.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

6 reacties

Profielfoto

A.M.Dekker op 15 juni 2017

Wel echt onnoemlijk duur. Ik wacht op HomeKit ondersteuning van Yeelight (Xiaomi). Ik vind sowieso dat OMT te weinig rept over Xiaomi. Vooral nu Xiaomi zich steeds meer richt op de Europese markt en in rap tempo producten uitbrengt die hetzelfde minimalisme hebben als Apple producten alleen dan voor 1/3 van de prijs.

Profielfoto

zepkleiker op 15 juni 2017

Volgens Apple zelf zou er nog niemand zijn die dat apparaat kan gebruiken. 😄

Profielfoto

MajorApple op 15 juni 2017

Lol, 90 euro voor een schakelaar. Ze denken echt dat die Apple fans alles pikken. En dan zijn ze ook nog lelijk. Nope, ik sla over.

Profielfoto

joram op 15 juni 2017

De meeste van die smart lighting opties zijn nog schreeuwend duur. De enige (op dit moment zonder Homekit ondersteuning) die wel betaalbaar zijn en goed werken in mijn ogen, zijn MiLight en Ikea’s slimme verlichting. En die van Ikea komen deze zomer ook met Homekit ondersteuning.

Maar de rest, Logitech, Philips etc.? Veel te duur in mijn ogen. De software is relatief simpel, de hardware is niets bijzonders… goede kwaliteit vast en zeker, maar technisch is het nou ook weer niet zó’n hoogstandje dat je daar zulke bedragen voor zou moeten neertellen.

Profielfoto

Gijs Raggers [moderator] op 15 juni 2017

Heb veel HomeKit maar zie hier niks in.

Profielfoto

Polonium-210 op 16 juni 2017

Ik heb er een besteld maar het ding laat zich niet koppelen aan de HomeKit configuratie. Blijft hangen na toevoegen. Zowel vanuit Apple’s Home als vanuit de Logitech pop app 😡

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?