Logitech POP-knoppen werken nu met HomeKit

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Slimme apparaten in huis met je iPhone bedienen is handig, maar een fysieke knop is soms nog handiger. Logitech POP-knoppen spelen¬†op die behoefte in. De slimme, programmeerbare knoppen werken nu ook met Apple’s HomeKit.

Apple verkoopt de nieuwe Logitech¬†POP Smart Button Kit die met HomeKit werkt voor ‚ā¨¬†89,95. Je krijgt dan √©√©n knop en een bridge. Extra schakelaars¬†zijn voor ‚ā¨¬†39,95 per stuk aan te schaffen.

HomeKit en andere platforms

Door de integratie met HomeKit kun je scenes uit de Woning-app van iOS aan een POP-knop koppelen. Zo kun je één of meerdere slimme apparaten in huis bedienen. De schakelaars werken naast HomeKit ook met andere platforms. De bekendste zijn Sonos, SmartThings, Belkin WeMo, IFTTT en natuurlijk het eigen Harmony-systeem van Logitech.

Logitech POP gaat 5 jaar op één vervangbare batterij mee. Per schakelaar zijn drie presets in te stellen: je kunt één keer drukken, twee keer drukken of een knop lang ingedrukt houden.

logi-pop-001
Klik/tap voor groter.

Let op dat er momenteel twee versies¬†van de Logitech POP verkocht worden. Er is een starterspakket¬†met een bridge en 2 schakelaars, maar dit is een oude versie. De HomeKit-versie wordt als pakket verkocht dat uit een bridge en 1 schakelaar bestaat. De oude versie heeft een adviesprijs van ‚ā¨¬†129 en de nieuwe versie kost ‚ā¨¬†89,95.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  A.M.Dekker

  Wel echt onnoemlijk duur. Ik wacht op HomeKit ondersteuning van Yeelight (Xiaomi). Ik vind sowieso dat OMT te weinig rept over Xiaomi. Vooral nu Xiaomi zich steeds meer richt op de Europese markt en in rap tempo producten uitbrengt die hetzelfde minimalisme hebben als Apple producten alleen dan voor 1/3 van de prijs.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Volgens Apple zelf zou er nog niemand zijn die dat apparaat kan gebruiken. ?

 • Profielfoto
  MajorApple

  Lol, 90 euro voor een schakelaar. Ze denken echt dat die Apple fans alles pikken. En dan zijn ze ook nog lelijk. Nope, ik sla over.

 • Profielfoto
  joram

  De meeste van die smart lighting opties zijn nog schreeuwend duur. De enige (op dit moment zonder Homekit ondersteuning) die wel betaalbaar zijn en goed werken in mijn ogen, zijn MiLight en Ikea’s slimme verlichting. En die van Ikea komen deze zomer ook met Homekit ondersteuning.

  Maar de rest, Logitech, Philips etc.? Veel te duur in mijn ogen. De software is relatief simpel, de hardware is niets bijzonders… goede kwaliteit vast en zeker, maar technisch is het nou ook weer niet z√≥’n hoogstandje dat je daar zulke bedragen voor zou moeten neertellen.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Heb veel HomeKit maar zie hier niks in.

 • Profielfoto
  Polonium-210

  Ik heb er een besteld maar het ding laat zich niet koppelen aan de HomeKit configuratie. Blijft hangen na toevoegen. Zowel vanuit Apple’s Home als vanuit de Logitech pop app ?