Logitech onthult Circle 2 HomeKit-camera

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Logitech heeft een nieuwe bewakingscamera die compatibel is met HomeKit op de markt gebracht. De Circle 2 heeft een 180-graden groothoeklens en filmt in 1080p. De camera is door een groot aantal accessoires zowel binnen als buiten inzetbaar.

Naast HomeKit-ondersteuning biedt Logitech een eigen clouddienst voor de opslag van beelden en detectie van mensen. Standaard worden beelden 24 uur bewaard en dat is uit te breiden tot 31 dagen.

HomeKit en eigen app

De Circle 2 is voorzien van nachtzicht tot 4,5 meter en communiceert via Wi-Fi op 2,4 of 5GHz. De ingebouwde speakers en microfoon zorgen via de app voor 2-wegs praten. De camera beschikt ook over digitale zoom. Beelden kunnen via de Woning-app van Apple bekeken worden, maar Logitech stelt ook een eigen app beschikbaar. Deze heeft extra functies zoals een kort dagoverzicht met tijdsverloop. Zo ben je snel op de hoogte van de activiteit die in en rondom het huis plaatsvond.

Circle 2 in twee varianten

De camera is verkrijgbaar als bedrade en draadloze variant. Laatstgenoemde heeft een oplaadbare batterij (6400 mAh Li-ion) die tot drie maanden meegaat. De internetverbinding is altijd draadloos. Daarnaast is de Circle 2 uit te breiden met accessoires. Zo is er een window mount voor bevestiging tegen een raam en een plug mount die je de camera direct in een stopcontact laat steken. De camera is geschikt voor binnen en buiten en weerstaat regen, sneeuw, hitte en kou.

Logitech CIRCLE 2 PLUG MOUNT
Plug Mount voor directe bevestiging in een stopcontact – Klik/tap voor groter.

De Circle 2 is direct bij Logitech verkrijgbaar voor € 199 en de draadloze variant kost € 229. Accessoires zijn apart verkrijgbaar en variëren in prijs van 29 tot 59 euro. Naast Logitech heeft ook D-Link een HomeKit-camera op de markt, de Omna 180 kwam eerder dit jaar uit.

Reacties

0 reacties