Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 29 juni 2017

iRig Pro I/O: uitgebreide audio-interface voor iPhone 7

Het Italiaanse bedrijf IK Multimedia maakt onder de naam iRig audio-interfaces voor de iPhone, iPad en Mac. De iRig Pro I/O is de nieuwste en meest complete interface die het bedrijf ooit gemaakt heeft. Geschikt voor muzikanten, producers en voice-overs.

Naast een ingang voor een instrument en microfoon met fantoomvoeding, heeft de iRig Pro I/O een MIDI in- en uitgang. De iPhone laadt via de interface op en er is een hoofdtelefoonaansluiting voor iPhone 7-bezitters.

Minijack en iPhone-voeding

iRig-interfaces hadden voorheen geen hoofdtelefoonaansluiting, omdat de iPhone hier al over beschikte. Toen Apple met de iPhone 7 zonder minijack kwam, was het niet meer mogelijk om jezelf af te luisteren. De iRig Pro I/O lost dit op en heeft een regelbare aansluiting voor hoofdtelefoons. Ook nieuw is de mogelijkheid om een adapter aan te sluiten die het apparaatje én de aangesloten iPhone voorziet van stroom. Voeding via twee AA-batterijen of een USB-kabel blijft ook mogelijk.

De interface beschikt over een gebalanceerde microfooningang (XLR) en geeft maximaal 40DB gain. Een instrument kan via de ongebalanceerde jack-ingang worden aangesloten. Twee minijacks zorgen voor MIDI in en uit en de derde minijack is een hoofdtelefoonaansluiting. De samplerate is maximaal 24-bit/96kHz en kabels voor Lightning, USB en MIDI worden meegeleverd.

Klik/tap voor groter

Om een iPhone op te laden is een optionele iRig PSU vereist. Deze is nog niet leverbaar, maar wel vooruit te bestellen. De interface is voor € 165 verkrijgbaar bij Thomann en Bax-Shop. De fabrikant verkoopt de interface ook in zijn eigen webshop voor € 182.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iRig Pro I/O: uitgebreide audio-interface voor iPhone 7
Sluiten