iRig Pro I/O: uitgebreide audio-interface voor iPhone 7

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Het Italiaanse bedrijf IK Multimedia maakt onder de naam iRig audio-interfaces voor de iPhone, iPad en Mac. De iRig Pro I/O is de nieuwste en meest complete interface die het bedrijf ooit gemaakt heeft. Geschikt voor muzikanten, producers en voice-overs.

Naast een ingang voor een instrument en microfoon met fantoomvoeding, heeft de iRig Pro I/O een MIDI in- en uitgang. De iPhone laadt via de interface op en er is een hoofdtelefoonaansluiting voor iPhone 7-bezitters.

Minijack en iPhone-voeding

iRig-interfaces hadden voorheen geen hoofdtelefoonaansluiting, omdat de iPhone hier al over beschikte. Toen Apple met de iPhone 7 zonder minijack kwam, was het niet meer mogelijk om jezelf af te luisteren. De iRig Pro I/O lost dit op en heeft een regelbare aansluiting voor hoofdtelefoons. Ook nieuw is de mogelijkheid om een adapter aan te sluiten die het apparaatje én de aangesloten iPhone voorziet van stroom. Voeding via twee AA-batterijen of een USB-kabel blijft ook mogelijk.

De interface beschikt over een gebalanceerde microfooningang (XLR) en geeft maximaal 40DB gain. Een instrument kan via de ongebalanceerde jack-ingang worden aangesloten. Twee minijacks zorgen voor MIDI in en uit en de derde minijack is een hoofdtelefoonaansluiting. De samplerate is maximaal 24-bit/96kHz en kabels voor Lightning, USB en MIDI worden meegeleverd.

iRig PRO IO
Klik/tap voor groter

Om een iPhone op te laden is een optionele iRig PSU vereist. Deze is nog niet leverbaar, maar wel vooruit te bestellen. De interface is voor ‚ā¨¬†165 verkrijgbaar bij Thomann en Bax-Shop. De¬†fabrikant verkoopt de¬†interface ook in zijn eigen webshop voor¬†‚ā¨ 182.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    plonserd

    Ik gebruik m’n iPad regelmatig on vocals mee op te nemen. Songs maken in Logic of Ableton en exporteren naar wav. Audient ID4 interface icm de nieuwe Apple USB camera adapter (heeft nog een extra lightningconnector zodat je je ios device kan opladen) en opnemen in Auria Pro. Hierdoor kan ik opnemen in dezelfde ruimte als mijn zangeres, omdat die setup muisstil is. Geen last van blazende fans. Natuurlijk ook genoeg mobiele absorberende rockwoolpanelen om eender welke ruimte te transformeren in een deftige vocalroom. De Audient heeft een supergoeie preamp die niet moet onderdoen voor m’n UAD Apollo. Nadien de tracks weer inladen in Logic of Ableton en het nummer verder afwerken. Echt geweldig om met zo’n minimale, relatief goedkope setup een meer dan behoorlijk resultaat te kunnen neerzetten. Ik zet voor vocalopnames echt geen voet meer in een normale opnamestudio. De communicatie met zangeres verloopt ook veel vlotter omdat je in dezelfde ruimte kan zitten