Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 juni 2017

Officiële iPhone-reparaties straks op meer plaatsen mogelijk

Apple gaat het eind 2017 mogelijk maken om iPhone-reparaties op meer plaatsen te laten uitvoeren. Meer dan 400 externe reparatiecentra in 25 landen krijgen officiële apparatuur en onderdelen voor bijvoorbeeld het vervangen van schermen.

Nu ben je voor een directe reparatie aan bijvoorbeeld het scherm nog aangewezen op een aantal Apple Stores. Retailers moeten de toestellen naar een van de weinige reparatiecentra in het land sturen.

Wachttijd iPhone-reparaties loopt op

Apple zegt tegen persbureau Reuters dat dit moet zorgen dat de Apple Store het minder druk krijgt. De wachttijd bij de Genius Bar loopt nu enorm op en gebruikers met een defect product kunnen pas na een week een afspraak maken. Door externe reparatiewinkels van de juiste spullen te voorzien, hoopt Apple de wachttijd terug te dringen.

Een ‘Horizon’ machine voor schermreparaties – Klik/tap voor groter.

Eind dit jaar

Voor de reparatie van een iPhone is niet alleen bepaald gereedschap nodig, maar ook een speciale machine. Deze ‘Horizon’ machine kalibreert het scherm en zorgt dat een nieuwe vingerafdrukscanner wordt herkend (Zie → Zo werkt Apple’s mysterieuze iPhone-kalibratiemachine).

Apple heeft vorig jaar al tests bij externe reparateurs gedaan en dit jaar moeten de machines en onderdelen uitgeleverd worden. Landen die geen of weinig officieel Apple Stores hebben zijn als eerst aan de beurt. Welke dat precies zijn is nog onduidelijk, maar Apple zegt dat Colombia, Noorwegen en Zuid-Korea sowieso op de lijst staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Officiële iPhone-reparaties straks op meer plaatsen mogelijk
Sluiten