Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 14 juni 2017
Leestijd: 2 minuten

iPhone 8: Touch ID in powerknop mogelijk

Een van de grote vragen rondom de iPhone 8 (of: iPhone Edition) is: wat gaat Apple met Touch ID doen? Het toestel heeft naar verluid geen home-knop meer en Apple zou moeite hebben met het integreren van de vingerafdrukscanner in het scherm.

Naast uitwijken naar de achterkant, heeft Apple nog een optie. Touch ID kan ook in de powerknop van een iPhone geïntegreerd worden. De iPhone-maker heeft deze techniek onder de knie en bovendien gepatenteerd.

Techniek sinds 2015 in ontwikkeling

Apple blijkt al een lange tijd aan deze techniek te werken. Het deed in juni van 2015 een patentaanvraag, die nu pas openbaar is gemaakt. In de tekst wordt specifiek verwezen naar de mogelijkheid om een apparaat van een groter scherm te voorzien door het plaatsen van Touch ID in de powerknop.

Naar verwachting krijgt de iPhone 8 een groter scherm en kleinere randen. Waardoor een 5,8-inch scherm in een behuizing past die kleiner is dan die van de iPhone 7 Plus.

Klik/tap voor groter.

Drie opties voor iPhone 8

Een vingerafdrukscanner in het scherm is nog steeds de meest wenselijke variant. Apple heeft een techniek die Touch ID op ieder oppervlak mogelijk maakt, maar heeft volgens geruchten problemen met de massaproductie. Touch ID op de achterkant is de minst wenselijke optie. De powerknop zou een redelijk compromis zijn. Sony maakte al eens een toestel met vingerafdrukscanner in de powerknop en dat werkte probleemloos.

De Sony Xperia Z5 uit 2015.

Als we recent gelekte onderdelen moeten geloven, is er sowieso geen sprake van Touch ID op de achterkant. Op onderstaande behuizing die voor de iPhone 8-productie zou zijn, is geen uitsparing voor een vingerafdrukscanner te zien.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 8: Touch ID in powerknop mogelijk
Sluiten