Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 28 juni 2017

‘iPhone 8 laadt sneller met USB-C-adapter’

Iedere iPhone wordt momenteel geleverd met een kleine oplader van 5 watt. Als je een iPad-oplader van 12 watt gebruikt, is je iPhone veel sneller vol. Met de iPhone 8 gaat Apple naar verluidt een krachtigere USB-C-oplader van 10 watt leveren.

Dat wil niet zeggen dat de iPhone een USB-C-aansluiting krijgt, maar de oplader wel. Je kunt als dit gerucht klopt dan ook een USB-C-oplader en USB-C-naar-Lightning-kabel in de doos verwachten.

USB-C Power Delivery

Volgens analisten van Barclays gaat Apple speciale USB-C Power Delivery chips van het bedrijf Cypress Semiconductor gebruiken. Omdat die zowel in de oplader als de iPhone zitten, kunnen ze op elkaar afgestemd worden. De nieuwste iPad Pro is ook van deze chip voorzien, maar wordt nog met een gewone USB-oplader van 12 watt geleverd. Met de 29 watt USB-C-lichtnetadapter laadt de nieuwe iPad echter nog sneller op.

Mockup: Benjamin Geskin / iDrop News

iPhone 8 in september verwacht

De iPhone 8 wordt in september verwacht en een overstap naar USB-C lijkt logisch. Alle nieuwe Apple-computers zijn voorzien van USB-C en omdat de telefoon zelf een Lightning-aansluting houdt, blijven je oude opladers ook gewoon werken. Het toestel wordt naar verluidt voorzien van een OLED-scherm, twee accu’s, betere speakers en functies voor AR/VR die aansluiten bij ARKit van iOS 11.

De naam is nog een mysterie, maar zolang die nog niet bekend is, houden we het op iPhone 8. (Zie → Waarom de ‘iPhone 8’ anders gaat heten)

Reageer op artikel:
‘iPhone 8 laadt sneller met USB-C-adapter’
Sluiten