Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 juni 2017

iPad Pro krijgt grote vernieuwing: 10,5-inch scherm, minder randen

De iPad Pro is radicaal vernieuwd. Apple heeft een nieuw model met een groter scherm en dunnere randen onthuld. De nieuwe iPad Pro heeft een 10,5-inch scherm, terwijl de omvang en het gewicht amper zijn toegenomen tegenover de 9,7-inch iPad Pro.

Naast de 10,5-inch iPad Pro, blijft het 12,9-inch model te koop. Beide iPads krijgen een vernieuwd scherm met True Tone, betere camera van 12 megapixel en een snelle A10X-chip met 6 cores.

10,5-inch iPad Pro

De 9,7-inch iPad Pro is vervangen door een 10,5-inch model. Hoewel het scherm groter is, neemt het fysieke formaat van de tablet amper toe. Dit komt omdat Apple de schermranden 40 procent dunner heeft gemaakt. Een 10,5-inch scherm in een 9,7-inch behuizing proppen is niet helemaal gelukt, de nieuwe iPad is iets groter dan zijn voorganger:

  • iPad Pro 9,7-inch: 240 x 169,5 x 6,1 mm en 437 gram
  • iPad Pro 10,5-inch: 250,6 x 174,1 x 6,1 mm en 469 gram

Nieuw scherm met True Tone

Zowel de 10,5 als 12,9-inch iPad Pro hebben een nieuw scherm. Dit ondersteunt True Tone en 10-bits kleuren. Door een nieuwe toplaag, reflecteren de schermen nog minder en is de helderheid toegenomen naar 600 nits. HDR-video wordt nu in volle glorie getoond.

Klik/tap voor groter.

ProMotion: iOS op 120Hz

De nieuwe iPads zijn ook voorzien van ProMotion, een nieuwe technologie die een refresh-rate tot 120 Hz mogelijk maakt. Daardoor verloopt het scrollen mooi vloeiend, reageert alles sneller en komen bewegende beelden nog beter tot hun recht. Dankzij ProMotion reageert ook Apple Pencil nog sneller met een latentie van slechts 20 ms.

ProMotion zorgt daarnaast voor een nog betere beeldkwaliteit en vermindert het stroomverbruik door de refresh-rate automatisch aan te passen aan de mate van beweging van de content op het scherm.

Klik/tap voor groter.

A10X Fusion-chip

Natuurijk mag een nieuwe, snelle chip niet ontbreken. De iPad Pro krijgt een A10x-chip met zes cores. Deze zijn verdeeld over drie snelle cores en drie langzame cores die erg energie-efficiënt werken. De A10x-chip is al met al 30 procent sneller dan zijn voorganger en de geïntegreerde GPU is 40 procent sneller dan die van de A9X.

Klik/tap voor groter.

Camera gelijk aan iPhone 7

De iPad Pro-modellen hebben dezelfde camera’s als iPhone 7: een 12-megapixel camera met optische beeldstabilisatie en een 7-megapixel FaceTime HD-camera. Daarnaast heeft iPad Pro een audiosysteem met vier speakers dat in elke richting een vol en helder geluid produceert.

Klik/tap voor groter.

Standaard met 64GB

De iPad Pro wordt standaard voorzien van 64GB opslagcapaciteit. De maximale capaciteit neemt toe van 256GB naar maar liefst 512GB. Door de verhoogde opslagcapaciteit is het instapmodel iets duurder geworden, terwijl meer capaciteit goedkoper is.

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe 10,5-inch iPad Pro en vernieuwde 12,9-inch iPad Pro zijn per direct verkrijgbaar in de Online Apple Store. Dit zijn de Europese prijzen:

  • 10,5-inch: € 739 (64GB), € 839 (256GB), € 1059 (512GB)
  • 12,9-inch:  € 909 (64GB), € 1009 (256GB), € 1229 (512GB)
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad Pro krijgt grote vernieuwing: 10,5-inch scherm, minder randen
Sluiten