Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

Nieuw in iOS 11: QR-codes scannen met de Camera-app

Het mocht even duren, maar in iOS 11 wordt het eindelijk mogelijk om QR-codes met de ingebouwde Camera-app te scannen. Je hebt geen externe app meer nodig en dat is een flinke vooruitgang. Die apps zaten namelijk vaak vol met reclame of andere onzin.

Apple heeft voor brede ondersteuning van de vierkante codes gezorgd. Zo kun je met een QR-code niet alleen een website openen, maar ook verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk en een contactpersoon toevoegen.

Veel mogelijkheden met QR-codes

De werking is simpel. Je richt je camera gewoon op een QR-code en iOS vraagt in een balk bovenaan of je de actie die aan de code gekoppeld is uit wil voeren. De QR-code is misschien niet erg geliefd, maar biedt wel veel mogelijkheden. Een overzicht van de toepassingen die door Apple ondersteund worden:

  • Openen van een URL
  • Verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk
  • Verzenden van een e-mailbericht
  • Toevoegen van een afspraak aan agenda
  • Opslaan van een contactpersoon
Klik/tap voor groter.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als beta voor ontwikkelaars. Later volgt ook een publieke betaversie. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden. Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 11: QR-codes scannen met de Camera-app
Sluiten