Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

Nieuw in iOS 11: échte ondersteuning voor bewegende gifjes

Ondersteuning voor bewegende gifjes was in iOS jaren halfbakken. Je kunt de bewegende plaatjes wel opslaan en versturen, maar niet via de Foto’s-app bekijken. In iOS 11 komt daar eindelijk verandering in en kun je bewegende gifjes direct bekijken.

Dat is niet alles. Heb je een enorme collectie gifjes om op berichten te reageren? Dan voegt iOS 11 ze allemaal overzichtelijk samen in een mapje genaamd “Met Animatie”. Zo heb je ze snel bij de hand.

Klik/tap voor groter.

In het overzicht met foto’s bewegen de gifjes nog niet en dat is maar goed ook. Je zou anders helemaal gek worden van al die bewegende beelden naast elkaar. Wanneer je op een gifje tikt, begint de beweging wel direct. Kijk maar naar onderstaande video. Uiteraard zijn gifjes net als andere foto’s via het deel-menu te versturen via iMessage, WhatsApp en andere apps.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als beta voor ontwikkelaars. Later volgt ook een publieke betaversie voor nieuwsgierige eindgebruikers. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 11: échte ondersteuning voor bewegende gifjes
Sluiten