Nieuw in iOS 11: échte ondersteuning voor bewegende gifjes

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Ondersteuning voor bewegende gifjes was in iOS jaren halfbakken. Je kunt de bewegende plaatjes wel opslaan en versturen, maar niet via de Foto’s-app bekijken. In iOS 11 komt daar eindelijk verandering in en kun je bewegende gifjes direct bekijken.

Dat is niet alles. Heb je een enorme collectie gifjes om op berichten te reageren? Dan voegt iOS 11 ze allemaal overzichtelijk samen in een mapje genaamd “Met Animatie”. Zo heb je ze snel bij de hand.

ios 11 gif 001
Klik/tap voor groter.

In het overzicht met foto’s bewegen de gifjes nog niet en dat is maar goed ook. Je zou anders helemaal gek worden van al die bewegende beelden naast elkaar. Wanneer je op een gifje tikt, begint de beweging wel direct. Kijk maar naar onderstaande video. Uiteraard zijn gifjes net als andere foto’s via het deel-menu te versturen via iMessage, WhatsApp en andere apps.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als beta voor ontwikkelaars. Later volgt ook een publieke betaversie voor nieuwsgierige eindgebruikers. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Hydræ

  1987 heeft gebeld. Ze willen hun gifjes terug.

  Al die bewegende plaatjes, ik vind het bloedirritant. 20 jaar geleden alom vertegenwoordigd op het www, 10 jaar terug de krabbelplaatjes. Eindelijk doodverklaard? Nee helaas.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  ^ WAHAHA

 • Profielfoto
  Koekenbakker

  Te laat idd wat kinderachtig zeg

 • Profielfoto
  Neal Bader

  Ik weet niet of OMT hierop reageert… Maar is het volgens jullie ‘oké’ om iOS 11 met de uiteindelijke publieke beta te installeren op een dagelijks device (iPhone 6+)? Of zullen er te veel problemen/bugs zijn in het besturingssysteem?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja ja, het is wat.

  En ondertussen draaien we allemaal weer lp’s, nemen ze weer op op cassettebandjes en kopen we spelcomputers om ’80’s games op te spelen.

  Het zal wel…:)

 • Profielfoto
  Metten

  @Neal

  Het kan best, de publieke beta was vorig jaar (iOS 10) prima bruikbaar. Hier en daar zal je wel wat merken maar het zullen voornamelijk ‘glitches’ zijn. Bedenk je ook dat sommige apps niet goed reageren op nieuwe iOS versies en dat de aangepaste versies wellicht nog niet uit zijn – Daarvoor hebben de ontwikkelaars immers nu al toegang tot de betaversie.

  Bedenk je overigens wel dat het best lastig kan zijn de betaversie van je iPhone af te halen en weer de meest actuele ‘normale’ versie te installeren.

 • Profielfoto
  McJohn

  Now that’s innovation huh…..:roll:

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik weet niet of OMT hierop reageert… Maar is het volgens jullie ‘oké’ om iOS 11 met de uiteindelijke publieke beta te installeren op een dagelijks device (iPhone 6+)? Of zullen er te veel problemen/bugs zijn in het besturingssysteem?

  Don’t do it. Ik doe dit momenteel voor the sake of testing en het is niet stabiel, slacht je accu en video werkt vaak niet.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Zo zie je maar dat dingen uit het verleden zomaar weer een hype kunnen worden.

  Kan er wel om lachen.