Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

Nieuw in iOS 11: Apple Maps FlyOver met virtual reality

Apple heeft een leuke functie verstopt in de Kaarten-app van iOS 11. FlyOver, waarmee je bepaalde steden in 3D kunt bekijken, ondersteunt virtual reality. Je kunt je iPhone bewegen en rondlopen om steden vanuit verschillende hoeken te bekijken.

Om de positie van de gebruikers te bepalen, gebruikt Apple zijn eigen framework ARKit. FlyOver blijft ook ompatibel met gebaren op het scherm. Dat is makkelijker om grote afstanden af te leggen en te zoomen.

Rondkijken in een stad

De functie is moeilijk te demonstreren, maar in onderstaande video lopen we door de kamer en bewegen we een iPhone in allerlei richtingen om rond te kijken in Rotterdam. Het voelt heel cool en een leuk detail is dat Apple omliggende steden op de horizon toont.

FlyOver is verder niet vernieuwd. Zo duurt het soms even voordat de kaarten geladen worden en blijft het een vogelvlucht die Street View niet kan vervangen. In Nederland zijn Rotterdam, Utrecht en Eindhoven in vogelvlucht te bekijken. Ook de Belgische steden Antwerpen, Brugge, Brussel en Gent hebben FlyOver.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als beta voor ontwikkelaars. Later volgt ook een publieke betaversie voor nieuwsgierige eindgebruikers. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 11: Apple Maps FlyOver met virtual reality
Sluiten