Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

Nieuw in iOS 11: klein toetsenbord voor éénhandig gebruik

Een grote smartphone, zoals de iPhone 7 Plus, is ideaal om video’s te kijken of te surfen. Met één hand typen vergt echter behoorlijke inspanning omdat je vingers waarschijnlijk niet lang genoeg zijn om de letters die bij de randen staan te bereiken.

In iOS 11 lost Apple dit ongemak op met een nieuw, klein toetsenbord. Je kunt dit tegen de linker of rechter kant plaatsen en alle letters met éen hand bereiken. Zelfs op een 5,5-inch iPhone 7 Plus.

Klein toetsenbord iOS 11

Het kleine toetsenbord is verborgen onder de wereldbol, waar je ook mee naar het Emoji-toetsenbord gaat. Na een lange druk verschijnt onderaan de optie om het toetsenbord naar de linker of rechterkant te verschuiven. Afhankelijk van met welke hand je de iPhone bedient.

Klik/tap voor groter.

Het toetsenbord wordt niet alleen verschoven, maar ook kleiner. Als je het eenmaal naar wens ingesteld hebt, bewaart iOS je voorkeuren totdat je van toetsenbord wisselt of de iPhone opnieuw opstart.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als beta voor ontwikkelaars. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden. Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 11: klein toetsenbord voor éénhandig gebruik
Sluiten