iOS 11: inhoud notificaties verbergen voor meer privacy

5 reacties

Ken je dat? Iemand pakt je telefoon en ziet op je lockscreen notificaties van een gesprek op WhatsApp of iMessage dat je liever voor jezelf had gehouden. iOS 11 heeft de oplossing en maakt het mogelijk om de inhoud van meldingen te verbergen.

Je ziet dan wel dat je een (of meer) meldingen van een app hebt, maar de inhoud en afzender worden niet getoond. Dit is globaal voor alle meldingen, maar ook per app in te stellen op drie niveaus.

Drie niveaus

De optie is te vinden onder InstellingenBerichtgevingToon voorvertoning. Je kunt daar drie niveau’s instellen. Standaard wordt de inhoud van alle notificaties getoond. Je kunt de inhoud ook alleen laten tonen waneer je telefoon ontgrendeld is. De laatste mogelijkheid is om de inhoud van notificaties te verbergen.

ios 11 notificaties verbergen 001
Klik/tap voor groter.

Het is ook mogelijk om dit per app in te stellen. Zo kun je de inhoud van WhatsApp- en iMessage-berichten op het lockscherm verbergen, maar nieuws-apps gewoon een volledige melding laten tonen. De mogelijkheid om wel de afzender, maar niet de inhoud van een bericht te tonen ontbreekt helaas. Op diverse Android-toestellen kan dit wel.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als publieke beta. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

ios 11 meldingen verborgen
Zo zien meldingen met verborgen inhoud er uit – Klik/tap voor groter.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Bvanrens

  Waarom niet verbergen en wanneer je met 3D touch op de melding klikt dat hij dan tevoorschijn komt?

 • Profielfoto
  Q-collective

  Eindelijk. Toen het op deze manier werd geïntroduceerd in iOS 10 kon ik niet begrijpen dat Apple, die privacy zo hoog in het vaandel heeft staan, het op deze manier had geïmplementeerd. Gelukkig is daar nu weer meer aan te doen.

 • Profielfoto
  CitizenFour

  @Raymon

  Je disclaimer klopt niet helemaal. Dit is op dit moment niet voor élke app die je op je iOS 10 device hebt staan; slechts de Berichten en Mail app tonen nu deze optie. Dus nieuw is niet alleen dat je het in één keer voor alle apps kunt instellen, maar ook dat iOS 11 het je toelaat om dit voor élke app in te stellen, ongeacht of de app-bouwer dit nu implementeert in zijn/haar iOS app of niet.

 • Profielfoto
  Niels

  Is het niet een beetje stom om voor elke app een aparte notificatie met “melding” weer te geven. Zou het niet een heel pak overzichtelijker zijn als je voor elke app een notificatie krijgt met het aantal meldingen (bij deze instelling).

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Euhm en wat is er nieuw?Nu kan je dit toch ook instellen?