Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 juni 2017

iOS 11: inhoud notificaties verbergen voor meer privacy

Ken je dat? Iemand pakt je telefoon en ziet op je lockscreen notificaties van een gesprek op WhatsApp of iMessage dat je liever voor jezelf had gehouden. iOS 11 heeft de oplossing en maakt het mogelijk om de inhoud van meldingen te verbergen.

Je ziet dan wel dat je een (of meer) meldingen van een app hebt, maar de inhoud en afzender worden niet getoond. Dit is globaal voor alle meldingen, maar ook per app in te stellen op drie niveaus.

Drie niveaus

De optie is te vinden onder InstellingenBerichtgevingToon voorvertoning. Je kunt daar drie niveau’s instellen. Standaard wordt de inhoud van alle notificaties getoond. Je kunt de inhoud ook alleen laten tonen waneer je telefoon ontgrendeld is. De laatste mogelijkheid is om de inhoud van notificaties te verbergen.

Klik/tap voor groter.

Het is ook mogelijk om dit per app in te stellen. Zo kun je de inhoud van WhatsApp- en iMessage-berichten op het lockscherm verbergen, maar nieuws-apps gewoon een volledige melding laten tonen. De mogelijkheid om wel de afzender, maar niet de inhoud van een bericht te tonen ontbreekt helaas. Op diverse Android-toestellen kan dit wel.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als publieke beta. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Zo zien meldingen met verborgen inhoud er uit – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
iOS 11: inhoud notificaties verbergen voor meer privacy
Sluiten