Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 juni 2017

iOS 11 synchroniseert gezondheids­gegevens met iCloud

Apple’s voorzichtige behandeling van gezondheids­gegevens zorgt in iOS 10 en eerder voor wat ongemak. Als je een iPhone opnieuw installeert en geen versleutelde iTunes-backup maakt, ben je alle data kwijt. In iOS 11 komt daar verandering in.

Data in de gezondheid-app wordt namelijk met iCloud gesynchroniseerd. Zo wordt alle data veilig én versleuteld opgeslagen. In geval van een nieuwe iPhone of Apple Watch zet je het zonder gedoe terug.

Versleuteld voor overdracht naar iCloud

Apple gebruikt een nieuwe manier om data versleuteld te synchroniseren met iCloud. Data wordt al op de iPhone, voor verzending naar iCloud versleuteld. Er komt nooit leesbare data op iCloud te staan en alleen jouw Apple ID kan de data ontsleutelen. Als je dit liever niet hebt, is het mogelijk de synchronisatie via de iCloud-voorkeuren in het Instellingen-menu uit te schakelen.

Klik/tap voor groter.

Externe apps profiteren ook van deze ontwikkeling. Als ze door middel van HealthKit gegevens in de gezondheid-app opslaan, wordt deze automatisch gesynchroniseerd. Het is niet langer nodig om een eigen dienst voor het overdragen en opslaan van data te bouwen.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als beta voor ontwikkelaars. Later volgt ook een publieke betaversie. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden. Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 11 synchroniseert gezondheids­gegevens met iCloud
Sluiten