iOS 11 synchroniseert gezondheids­gegevens met iCloud

2 reacties

Apple’s voorzichtige behandeling van gezondheids­gegevens zorgt in iOS 10 en eerder voor wat ongemak. Als je een iPhone opnieuw installeert en geen versleutelde iTunes-backup maakt, ben je alle data kwijt. In iOS 11 komt daar verandering in.

Data in de gezondheid-app wordt namelijk met iCloud gesynchroniseerd. Zo wordt alle data veilig én versleuteld opgeslagen. In geval van een nieuwe iPhone of Apple Watch zet je het zonder gedoe terug.

Versleuteld voor overdracht naar iCloud

Apple gebruikt een nieuwe manier om data versleuteld te synchroniseren met iCloud. Data wordt al op de iPhone, voor verzending naar iCloud versleuteld. Er komt nooit leesbare data op iCloud te staan en alleen jouw Apple ID kan de data ontsleutelen. Als je dit liever niet hebt, is het mogelijk de synchronisatie via de iCloud-voorkeuren in het Instellingen-menu uit te schakelen.

gezondheid ios 11
Klik/tap voor groter.

Externe apps profiteren ook van deze ontwikkeling. Als ze door middel van HealthKit gegevens in de gezondheid-app opslaan, wordt deze automatisch gesynchroniseerd. Het is niet langer nodig om een eigen dienst voor het overdragen en opslaan van data te bouwen.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als beta voor ontwikkelaars. Later volgt ook een publieke betaversie. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden. Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  McMeller

  Hier ben ik dus écht blij mee. Wat ik me nog wel afvraag: bevat dit ook alle informatie in Activiteit, inclusief work-outs?

 • Profielfoto
  Maurits

  McMeller
  Hier ben ik dus écht blij mee. Wat ik me nog wel afvraag: bevat dit ook alle informatie in Activiteit, inclusief work-outs?

  Zo ver ik weet: De info van de Activiteit app en de work outs die daar in staan zitten, in je Apple Watch backup, die weer onder je iCloud backup vallen.

  Dit kun je niet in zien, maar mocht je je watch herstellen en opnieuw configureren, dan heb je de optie om die backup terug te zetten.