Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

Nieuw in iOS 11: Documenten scannen en bewerken met Notities-app

iOS 11 gaat veel externe apps overbodig maken. Na je scanner voor QR-codes, kan straks ook de app die je gebruikt om documenten te digitaliseren verwijderd worden. De functie is namelijk onderdeel van de Notities-app in iOS 11.

De functie zit verborgen onder het plus-icoontje in de Notities-app. Naast het invoegen van een afbeelding, is het daar ook mogelijk om een document te scannen en het in een notitie te voegen of als los bestand op te slaan.

Meerdere documenten makkelijk scannen

De werking is erg simpel. Na kiezen voor “Scan documenten” opent de camera en hoef je de iPhone of iPad alleen maar op het document te richten. Zodra de camera scherpgesteld is, wordt een scan gemaakt. Je kunt zo meerere documenten ineens scanner. iOS zorgt ervoor dat de foto omgezet wordt in een strak document. Het werkt ook goed met handgeschreven documenten.

Klik/tap voor groter.

Documenten opmaken of opslaan

Na een scan, kun je een document opmaken en opslaan. Een scan kan onderdeel van een notitie zijn, direct als PDF verzonden worden of via de Bestanden-app opgeslagen worden. Apple biedt diverse mogelijkheden voor opmaak en annotatie, die ook prima zonder Apple Pencil werken. Tot slot kan een document in kleur grijstinten of zwart-wit worden opgeslagen.

Klik/tap voor groter.

Apple’s documentenscanner heeft geen OCR-functie die tekst in een afbeelding bewerkbaar of doorzoekbaar maakt. Indien je die functie wenst, is een app als Scanbot Pro of Scanner Pro vereist.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als beta voor ontwikkelaars. Later volgt ook een publieke betaversie. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden. Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 11: Documenten scannen en bewerken met Notities-app
Sluiten