Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

Business Chat: Apple komt met zakelijke iMessage-variant

Apple gaat iMessage naast communicatie tussen consumenten, ook voor zakelijk gebruik inzetten. Onder de noemer Business Chat kunnen bedrijven iMessage straks gebruiken voor zaken als klantcontact, service en sales.

Contact met bedrijven verloopt via de berichten-app van iOS. Voor zakelijke doeleinden zijn ook een aantal extra tools beschikbaar zoals de mogelijkheid om te betalen, afspraken te maken en standaard antwoorden.

Onderdeel van iMessage in iOS 11

Gesprekken met bedrijven zijn straks tussen chats met je vrienden te vinden en herkenbaar aan de grijze balk met bedrijfslogo. Bedrijven kunnen zich alvast aanmelden voor een preview en in september kunnen consumenten de functie gaan gebruiken.

iMessage Business Chat in actie – Klik/tap voor groter.

Business Chat heeft een aantal ingebouwde functies. Zo kunnen bedrijven standaard antwoorden selecteren, is er een interface voor het maken van een afspraak en kunnen betalingen direct met Apple Pay gedaan worden. Door de directe integratie met iOS 11 wordt bij suggesties voor afspraken ook rekening gehouden met je agenda.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als beta voor ontwikkelaars. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden. Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Business Chat: Apple komt met zakelijke iMessage-variant
Sluiten