Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 juni 2017

iMac Pro met 18 cores komt in december

Voor iedereen die niet genoeg aan de gewone iMac heeft, komt Apple met de iMac Pro. Deze speciale versie van de iMac is voorzien van een Intel Xeon-processor met maximaal 18 cores, 128GB RAM en van top tot teen uitgevoerd in spacegrijs.

De krachtpatser heeft het dunne, naadloze iMac-design en hetzelfde 5K-scherm als de 27-inch iMac. De iMac Pro is vanaf december verkrijgbaar vanaf USD 4999 (in de Verenigde Staten). Dit zijn de specificaties:

Specificaties iMac Pro

De iMac voor professionele gebruikers heeft een Intel Xeon-chip met 8, 10 of 18 cores en is standaard voorzien van 32 GB 2666‑MHz DDR4 ECC-geheugen. Dit is uitbreidbaar tot 64 GB of 128 GB. De computer wordt geleverd met een SSD van 1 TB en is uitbreidbaar tot 2 TB of 4 TB.

Apple heeft de iMac Pro van binnen helemaal opnieuw ontworpen. Zo is een koelcapaciteit ontstaan die 80 procent hoger is dan die van de gewone iMac. Een absolute noodzaak met deze snelle processors.

Klik/tap voor groter.

Grafische spierballen

De nieuwe iMac Pro heeft ook behoorlijke grafische spierballen. Aan de binnenkant is een AMD Radeon Pro Vega 56 grafische processor met 8 GB High-Bandwidth Memory-geheugen te vinden. Deze is uitbreidbaar tot een Radeon Pro Vega 64 grafische processor met 16 GB geheugen. Het resultaat is maar liefst 11 teraflop aan rekenkracht. Daardoor heeft iMac Pro geen enkele moeite met 3D-rendering in realtime en VR met een hoog aantal beelden per seconde.

Thunderbolt 3 en 10GB Ethernet

Een unicum voor deze Mac is de Ethernet-aansluiting van maximaal 10 GB, met tot tien keer hogere netwerksnelheden dan de gewone gigabit-aansluiting. Op de achterkant zijn verder vier Thunderbolt 3-poorten, twee USB 3-poorten, een kaartlezer, stereospeakers, vier microfoons en een mini‑jack-aansluiting te vinden. Er kunnen twee externe displays met 5120 x 2880 pixels (5K) op 60 Hz aangesloten worden.

Klik/tap voor groter.

In december op de markt

De iMac Pro komt in december op de markt. Apple heeft nog geen Europese prijs bekend gemaakt, maar in de Verenigde Staten is de vanaf-prijs $ 4999. Voor de prijs worden een spacegrijs Magic Keyboard en Magic Mouse meegeleverd.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iMac Pro met 18 cores komt in december
Sluiten