Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 juni 2017

iCloud verplicht vanaf nu app-specifieke wachtwoorden

Apple heeft een grote wijziging in de werking van iCloud doorgevoerd. Externe apps die toegang tot je iCloud-gegevens zoals e-mail of agenda hebben, moeten nu een app-specifiek wachtwoord gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Outlook voor iOS.

Als je geen app-specifiek wachtwoord hebt gemaakt, wordt je automatisch uitgelogd bij externe apps. De enige manier om opnieuw in te loggen is met zo’n wachtwoord. Gelukkig is het eenvoudig aan te maken.

Twee-factor-authenticatie vereist

Voordat je een app-specifiek wachtwoord aan kunt maken, moet je twee-factor-authentiatie inschakelen. Zonder deze extra beveiliging voor je Apple ID kun je geen app-specifieke wachtwoorden aanmaken. Nog geen twee-factor-authentiatie? Je schakelt het zo in:

  • iOS 10.3 en nieuwer: Ga naar Instellingen[je naam]Wachtwoord en beveiliging en tik op de optie om twee-factor-authenticatie in te schakelen.
  • OS X 10.11 en nieuwer: Ga naar het Apple-menu () → SysteemvoorkeureniCloudAccountgegevensBeveiliging en klik op de optie om twee-factor-authenticatie in te schakelen.
Klik/tap voor groter.

App-specifiek wachtwoord maken

Staat twee-factor-authenticatie op je account aan? Log in bij je Apple ID-accountpagina en klik in het gedeelte Beveiliging op Genereer wachtwoord onder App-specifieke wachtwoorden. Je krijgt nu een wachtwoord dat je binnen de app kunt gebruiken.

Je kunt in totaal 25 actieve app-specifieke wachtwoorden tegelijkertijd hebben. Indien nodig kun je ze allemaal of afzonderlijk verwijderen. Ook dit doe je via je Apple ID-accountpagina. Klik in het gedeelte Beveiliging op Wijzig en daarna op Bekijk geschiedenis in het gedeelte voor app-specifieke wachtwoorden.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
iCloud verplicht vanaf nu app-specifieke wachtwoorden
Sluiten